Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasický mytologický příběh o Herkulovi dostává zcela nový rozměr. Začíná v momentě, kdy Herkules splnil pověstných dvanáct úkolů, aby se vykoupil ze svých minulých hříchů. Žije ve vyhnanství a živí se jako žoldák. On a jeho pět věrných společníků putují po starověkém Řecku a výměnou za zlato poskytují ochranu každému, kdo je potřebuje. Když o jejich služby požádá samotný trácký král a jeho krásná dcera, jejichž zemi neustále ohrožují tyranští bojovníci, Herkules pochopí, že svému osudu nemůže utéct. Musí přijmout svůj mýtus a stát se opět tím slavným hrdinou, kterým byl kdysi dávno .. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (779)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Staré řecké báje a pověsti mám rád. Je hrozná škoda, že se jim kvalitní filmaři prostě odmítají věnovat a vznikají jen hrozné paskvily, které svou tupostí většinu lidí jen odradí. Tohle nicméně není Herculovým případem. V nejhorším případě se totiž jedná o průměrné zpracování klasického příběhu, do kterého Američané již klasicky vnesli svou vrstvu příběhu. Ze začátku bych upozornil, že útržky z předchozích dvanácti úkolů byly super (Hydra, býk a Nemejský lev). Vůbec bych se nezlobil, kdyby se příběh točil hlavně kolem nich. Následně však příběh uhne vlastním směrem a kromě bitvy v barbarské vesnici a před závěrečného twistu servíruje celkem rutinní podívanou. Jednou z mála sympatických postav pak zůstává McShaneův věštec. Naopak nejneosobnějším členem je Ioláos. Synovec, který v bájích pomohl zabít Hydru je tady prostě jen hňup. Na druhou stranu by se v Česku asi uplatnil jako jeden ze šmejdů. Celkově to však nebylo nejhorší a své momenty si to taky našlo - 3 hvězdy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Keď som to videl prvý raz, tak to bolo "iba" nečakane zlé (počas natáčania The Rock všade zdieľal neuveriteľné fotky z posilňovne, na ktorých fakt vyzeral ako oživený Herkules, myslím po stránke svalov), ale po druhom je to po scenáristickej stránke regulárna sračka. Do toho bezradný, ťažkopádny režisér Ratner, ktorý to tu tak mohutne fláka, že aj tretí X-Meni sú oproti tomu veľdielo. Kam sa vytratil rozpočet netuším, lebo CGI majú úroveň priemerného seriálu, kulisy sú hnusne umelohmotné a to ani nebudem radšej komentovať trápne akčné bojové sekvencie s pár desiatkami štatistov. Áno, páčila sa mi občasná hra na to, ako to vlastne naozaj bolo s Heraklovou neporaziteľnosťou, či je to pravda alebo lož, ale to je asi jediný svetlý bod scenára. Posledným klincom do rakvy je obludne zlý kasting. Ian McShane ako Herkulov parťák, to ako naozaj? Zvláštne (v negatívnom zmysle slova) pôsobí nerozhodnosť ohľadom toho, komu je Herkules určený. Občas je drsný (na koly nabodnutí ľudia, mŕtve deti) a inokedy je to neškodné dobrodružstvo pre deti. Pomaly už seriál s nezastaviteľným Kevinom Sorbom sa mi páčil viac, ako táto zvláštnosť. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Fucking Centaurs!" Nečakane zábavná "conanovka". Samozrejme, dejovo je to primitívne a dokonale predvídateľné, ale aj preto to má svižné tempo až do poslednej minúty. Rock je cool, jeho družina dupľom (všetci hláškujú ako o život, hlavne Ian McShane) a bitky sú výživné a šťavnaté na samotnej hranici PG-13. Navyše ma bavilo to uzemnenie mýtu. O triedu lepšie ako noví Titani a skoro som dal o hviezdičku viac. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tolik vzájemný lásky jsem naposled zažil, když se do sebe zamiloval Narcis." Koeficient poměru svalový hmoty ku tělesnému tuku mne neopravňuje k tomu, abych o Herculovi napsal cokoli špatnýho. Nechci totiž být rozmačkán, rozkrájen ani ledabyle odhozen za obzor. Proto se spokojím s konstatováním, že Hercules mne pobavil a jeho družina na tom měla nemalou zásluhu. Možná bych mohl i nějakou hvězdu přihodit za skvělýho věštce, ale když si vzpomenu na to klišoidní vyhrožování porcováním nezletilýho následníka trůnu, tak to nechám na průměru. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Popravde, čakal som to omnoho horšie. Dej síce je jednoduchý, no zato od svojich predchodcov vďaka odľahčeným dialógom zábavnejšie spracovaný. Je to taký "pukanco" snímok pri ktorom divák ani na sekundu nemusí premýšľať. Proste oddychovka, obohatená o mytologicky vizuálne dokonale spracovaný úvod s niekoľko fakt vydarenými hromadnými bitkami. Rozčarovanie prichádza až v závere, ktoré síce je poňaté odlišným spôsobom, ako to doposiaľ bolo v mnoha spracovaných Herculesoch k videniu, no okrem pádu sochy "slobody" nepriniesol nič prevratné. ()

Galerie (245)

Zajímavosti (34)

  • Na začiatku filmu je zmienka o tom, že udalosti sa odohrávajú v roku 358 pred n.l.. Architektúra a historické artefakty sú však typické pre obdobie o približne 1000 rokov staršie. Navyše, Eurystheus je oslovovaný ako kráľ Atén. Minimálne 400 rokov pred tým sa však v Aténach ujala moci demokracia. (beso74)
  • Dvanáct úkolů pro Herkula (Dwayne Johnson) zahrnovalo zabít Nemejského lva, zabít Hydru, chytit Kyrenejskou laň se zlatými parohy, chytit Erymantského kance, vyčistit Augiášovy chlévy, zahnat Stymfalské ptáky, přivést Krétského divokého býka, přihnat Diomédovy lidožravé koně, přinést pás královny Amazonek, přihnat dobytek obra Géryona, přinést tři zlatá jablka ze zahrad Hesperidek, přivést psa Kerbera - strážce podsvětí. Úkoly mu zabralya 12 let. (KillHurt)
  • Rhesus a jeho muži majú na koňoch strmene, táto časť konského postroja sa však do Európy dostala až po páde Rímskej ríše. (beso74)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Reklama

Reklama