Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keďže sa Kristy potrebuje pripraviť na jednu zo záverečných skúšok, ostáva počas Dňa vďakyvzdania osamote na internátnej škole. Potom, čo jej dôjdu nápady na zabitie nudy, rozhodne sa, že odbehne zo školského areálu, aby si tesne pred spaním na neďalekej benzínke zakúpila jedlo a pitie. Pri platení účtu dochádza medzi Kristy, predavačom a neznámou, podivnou ženou k nedorozumeniu. Následky budú pre mladú študentku hrozivé. Príjemný večer sa s odstupom času mení na krutý boj o život proti partii násilníkov. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (142)

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Docela slušná žánrovka typu home invasion. Popravdě je to oblíbený žánr u tvůrců, takže od toho ani tolik neočekávám. Film je slušný, kde je krátká stopáž a docela rychle jede příběh dopředu. Bohužel má to i vady na kráse a to v nedokonalé režii, kde pan Blackburn dělá dost chyb, co se týká přesouvání herců! Myslím, že to je opravdu hodně vidět. Jinak i celkem spokojenost. 55% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Home invasion mám rád, ale za poslední rok se jich urodilo opravdu až příliš na to, abych dokázal být nějak výrazně potěšený dalším (i když tentokrát je to spíš "campus invasion"), který se nesnaží vůbec o nic zvláštního. Řemeslně je Random kvalitně odvedenou prací. Jediné, co mě ale nějakým způsobem opravdu zaujalo, bylo barevné ladění filmu, kdy některé noční scény získaly celkem zajímavou atmosféru. Jinak nic. Tvůrci by si měli hlavně uvědomit, že pokud má být skrývačka / naháněčka na jakkoli velkém prostoru napínavá, měly by se dodržovat základní pravidla časoprostoru, tedy záporáci by se neměli nepravděpodobně rychle objevovat na nepravděpodobných místech. To se tady děje furt. Vlastně i k té třetí průměrné hvězdičce se musím přemlouvat. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Sekta náboženských fanatiků vs. osamělá dívka. Dívka v ohrožení po sto prvé. Sekta vedená zfanatizovanou dívkou v kapuci si zcela náhodně vybírá své oběti z řad mladých dívek ve kterých, bez ohledu na jejich občanské jméno, vidí jakousi biblickou návaznost s Kristem. Proto tedy jméno Kristy. Nově vytipovanou obětí je vysokoškolačka Justine. Přímočarý děj nejdřív diváka uvede do mrazivé atmosféry sychravého podzimu dotvářejícího působivé pojetí filmu. Nebylo však možné vystačit jen s ní. Po atmosférickém bloudění Justine po vysokoškolském areálu, kde zůstala na Díkuvzdání jen ostraha a její krátké návštěvě na benzínce, ji její návštěvu oplatí sekta vybavená maskami a patřičnými punish nástroji. A film se v podstatě zvrhne na zručně natočenou noční naháněčku. Jenže vyvstal problém, a sice nikoliv v existenci Boha, ale celé řady spřízněných, a do jisté míry podobných filmů, které film Olivera Blackburna připomíná. Namátkou: ILS, Očista, Oni aj. Jednou z možností, jak se u filmu s obehraným námětem s inovativními prvky bavit, je přijmout ho, jaký je. Už hůře lze tedy pominout fakt, že se nejedná o ojedinělý horor svého druhu. Svojí syrovou brutalitou má film v jistém ohledu navrch. Herecké obsazení by se mohlo klidně prohodit. Haley Bennett v roli ohrožené dívky není stoprocentně sympatická a známější "twillight" hvězdička Ashley Greene je tady v roli vůdkyně sekty k téměř nepoznání. S kapucí, velkými tmavými brýlemi a opiercingovanou by v ní jen málokdo hledal za normálních okolností pohlednou, sexy herečku, kterou je. Do záporné role mně moc nepasovala. Film velmi rychle uteče. Zdatně si umí vyhrát s tíživou a bezvýchodnou atmosférou, ale o to horší je jeho finální vyvrcholení, které film trochu strhá. Finále působí dost chcíple. Bud to chtělo nějakou originální pointu nebo působivé vyústění, anebo jen čistě nervydrásající finále. Přítomno však není ani jedno. K předchozímu ději v kvapíkovém tempu mně odbyté finále nesedělo. Někomu může vadit, že je film orientován jen na noční scény, ale nejrůznější neidentifikovatelné stíny i tmavá místa dotvářejí působivý obraz čistého strachu. Tak či onak, Oliver Blackburn natočil zatím svůj nejlepší film. Velmi působivě dokázal z provařeného námětu vyloudit atmosférický řetězec, který sice v sobě nese zřetelnou inspiraci slavnějšími vzory, ale na večerní pokoukání svůj účel plní s téměř dokonalou úderností a načasováním. Mé hodnocení: 70% ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý snímek letošního roku! Potěšil mě nápad i herecké výkony. Jak je hlavní hrdinka na začátku nezajímavá, postupem času si získává moje sympatie. Jedinou výtkou filmu jsou záporáci, že jsou vždy na správném místě co hlavní hrdinka a neustále jsou ji v pátách (nemluvě, když spadne ze střechy). "KRISTY" je sprostě prostě fanatická skupinka lidí, rozlezlá po celé Americe, která si hledá oběti v nevinných středo-vysoko-školských dívkách. Lepších 70%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Dobré hodnotenie a repete Ashley Greene v hororove ladenom snímku si dám rád. Bohužiaľ neobjavila sa tu v spodnom prádle a tak film za veľa nestojí, celí čas má polku tváre zahalenú kapucňou čiže nič nevidí a rovnako aj ostatným vraždiacim panákom masky na ksichte veľmi v rozhľade nepomohli a to sa odzrkadlilo na ich výkonoch. To Haley Bennett zaujme viac, predvedie vyšportovanú postavičku, zabehá si po rozľahlom areály a využije poznatky z chémii pri likvidácii záporákov. Film napriek výbornej technickej stránke je priemer pri ktorom sledovaní ma štvalo viac ako je pekné, kopa dejových nelogičností, správaní obetí a vrahov (na jednej strane ohromný supermani – mimo kameru, na druhú stranu – amaterizmus pri útokoch) a celkových nevierohodných situácií. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama