Reklama

Reklama

Královský dvůr za doby Ludvíka XIV. byl nabitý vášněmi, lascivností a nebezpečím. To se často ukrývalo pod sešněrovanými korzety, napudrovanými parukami a bohatými krinolínami dvorních dam, jež za svými vějíři uměly zamaskovat nejednu špinavost. A tak je tomu i v případě Královy zahradnice. Kate Winslet jako emancipovaná zahradnice Sabine De Barra je povolána do Versailles, aby pro krále Francie vytvořila zahrady dosud nevídané nádhery. Pro pobyt u dvora krále Slunce jsou ale potřeba hodně ostré lokty. Kate v roli Sabine musí obstát nejen jako profesionálka, která navrhne zahrady obdivované celý světem. Musí obstát i jako žena, která skrývá tajemství z minulosti. A jako vášnivá a emocionální bytost, která svou upřímností vnese do Versailles nebývalý rozruch a rozpoutá vlnu se zvláštní vlastností. Vlnu, jež umí smést toho, kdo ji rozpoutal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (183)

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto filmu jsou samotní diváci. Ačkoli to není francouzský film, je o Francouzích a Francouzi jsou odjakživa požitkáři. Je to... požitkářský film, pomalu, klidný a v dnešní době se lidi neumí dívat pomalu. Vychutnávat si po kouscích, tak jako Francouzi. Stavba versailleských zahrad bylo obří sousto pro ně tenkrát i pro nás teď a opomenu-li Sabininy "duchařské" a truchlící flashbacky, které mi ze začátku nevadili, pak jsem jich začínala mít plné zuby, tak je to pro současného diváka navyklého na super digitální a akční blockbustery obrovské sousto, nad kterým budou funět a fňukat "já už nemůůůůžu!" ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Schoenaertsovi to ako romantickému milovníkovi v historickom žánri celkom sadne (Ďaleko od hlučného davu) a je tam sympatickejší ako grázlik v súčasnom eu filme (Darebák a pretekárka, Na dreň) a Kate sa hodí úplne všade a je presvedčivá aj ako kráľova záhradníčka, ale spolu im to ako páru až tak neladí. Chvíľu som mal pocit, že citom nakoniec vzplanie k samotnému kráľovi a určite by sa k sebe hodili. Nerozumiem tak nízkym hodnoteniam pri tak neškodnom filme, ktorý Rickman točil zrejme prevažne pre ženy, aby si molhi poplakať občas aj pri vkusne nakrútenej kostýmovej romantike a so Sabine navyše nie je vôbec ťažké sa stotožniť. Navyše vzťahy na pracovisku sú v súčasnosti v móde, takže kde je problém? Jej trápenie vďaka tragickej udalosti v minulosti by viac vyniklo prerozprávaním nešťastných okolností nehody pri nejakej vhodnej konverzácii, než pri doslovnej retrospektíve, ktorá keď už, tak mala prísť o niečo skôr a nie tesne pred koncom. ()

Reklama

Asenath 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film se sesypalo velké množství kritiky, což mě hodně dlouho odrazovalo si ho pustit. Mám pocit, že se většina už předem rozhodla ho jaksi zazdít. Já jsem byla ovšem velmi mile překvapena. Nádherný jemný snímek s prvky melancholie, děj si plyne poklidně jako řeka a přitom se ani chvíli nenudíte. Chvílemi jsem si přála, aby příběh nebyl pouze smyšlený. Chápu, že tenhle typ filmů není pro každého, ale šanci si určitě zaslouží. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Co to jako mělo být? Těšila jsem se na to asi dva roky a tedy - jsem zklamaná...Ten příběh byl o ní? Nebo o něm? Nebo o králi? Nebo o Versailles? Já sama ani nevim, zdali tam bylo nějaké to hlavní jiné téma - nebo spíše, na koho to bylo více zaměřené mimo květeny...Takové neurčité a všechno tam bylo tímpádem jako rozkouskované a nepřišlo mi to vlastně ani jako film...ani jako dokument...ale ani jako určitý celek...Vím, že to zní zmatečně, ale přesně to, mám teď po shlédnutí v hlavě....Winslet super :) Alan Super :) Ale prostě JAKO CO TO SAKRA BYLO? Mám hodně rozporuplné pocity - i přesto - dívat se na to dalo - při scéně s dcerkou, kdy běžela za kočárem - tak to jsem měla husinu po celém těle, ale to byl jediný hodně silný moment z filmu a jinak - asi to zapnu tak za 5 let znovu a uvidim.... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ajajaj, tak toto ma velmi sklamalo. Aj vdaka hereckemu obsadeniu som cakal historicku romancu v style filmu Rozum a cit, ale dockal som sa stavbarskeho filmu o tom ako sa postavila jedna vonkajsia kralovska tanecna sála. Keby sa popritom stavani odohral nejaky putavý pribeh, tak by z toho stale mohol vzniknut skvely film. Ale nic take sa nedeje. Cely cas sa stavia a az na konci sa konecne odohra aj nejaky osobny pribeh. Ale to je len par minut a je to rovnaka nuda ako to nekonecne stavanie. Az som od zlosti chcel dat odpad, lebo ma sralo, ze tak hviezdne herecke obsadenie tu nema absolutne ziadnu sancu cokolvek predviest. Ale nakoniec tu jedinu ubohu hviezdicku dam za herecky prejav Alana Rickmana, ktory aj ked recituje rovnako nudne dialogy ako ostatni, tak vdaka jeho charizmatickemu hlasu to znie pôsobivo. Ale ako scenarista a hlavne reziser totalne sklamal, takze snad sa bude nadalej venovat uz iba herectvu. 1/10. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • Herec a režisér Alan Rickman představil film Králova zahradnice osobně 19. března 2015 v Praze - na Febiofestu 2015, kde zároveň převzal cenu Kristián za přínos světové kinematografii. (TotalFilm.cz)
  • André Le Notre projektoval aj najdlhšiu Avenue na svete, a to parížsku Champs-Elysées s dominujúcim víťazným oblúkom. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Veľkej Británii, konkrétne v Pinewood Studios, Blenheim Palace vo Woodstocku a Cliveden House v Buckinghamshire. (Hudakfilms)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama