Reklama

Reklama

Šest cizích lidí ve vězení budoucnosti, které tvoří nekonečná řada vzájemně propojených cel ve tvaru kostky. Psycholožka, policista, profesionální zloděj a dospělý autista netuší, kde jsou a jak se tam dostali. Ale brzy zjistí, že každý z nich má schopnosti, které jim mohou pomoci k úniku. Napětí však vyvolává konflikty a jejich společné úsilí dostává trhliny. Přežijí, jen když odloží stranou vzájemnou nevraživost a začnou spolupracovat. Je to jediná cesta ke svobodě. Spojí své síly nebo zahynou? Kdo se dostane ven? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (676)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Zajímavý sci-fi thriller (určitě ne horor), po jehož skončení se vám možná malinko zatočí hlava a nějakou tu dobu ho budete muset vstřebávat. Což je vlastně dobře... Škoda, že já byl na matiku vždycky blbej, takže kdybych sebou neměl taky nějakého matematického Einsteina, byl bych asi hodně brzo v pr... :) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Mě to popravdě moc nesedlo. Nechápu, co berete jako skvělý závěr? Že postižený klučina vleze do bílého světla? Hmmm to sme se toho teda dozvěděli. Ani vizuální stránka filmu se mi moc nelíbila (myslím, že na rok 1997 to šlo zmáknout mnohem lépe). Dále chování postav bylo absolutně mimo mísu. Kdyby ten černoch chtěl tu doktorku sejmout, tak by přece neskákal za ní ,aby jí jen tak tak zachránil a pak pustil. Je mi líto, ale jediným kladem je originální námět a pár silnějších scén. ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Napínavé hodně a bavilo mě to, ale ten konec to tak zazdil. V SAW jsou malinko lépe vykreslené postavy, ale to mi tak nevadilo, jenže závěrečných 15-20 minut je to akční šílenost, ten policajt už byl moc přehnaný. Fakt, že najednou začal ovládat prvočísla a dohnal je bych ještě omluvil, protože třeba je prostě slyšel, ale to jak přišel tak potichu, že si nikdo ze tří lidí nevšimli, že jde k matematičce zakrvácený mohutný policajt s tyčí v ruce..noo. Do místnosti ticha to byla bomba a tam dosáhla vrcholu, pak ale volný pád.... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Divný film, ale tím dobrým způsobem. Docela chápu, proč se Ve vysoké trávě dostalo právě do rukou Vincenza Nataliho. Trochu mě rozčilovali jen někteří herci, ale jinak musím pochválit hlavně dobře využitý originální nápad a tísnivou režii, která z té kubické klaustrofobie těží, jak jen to jde. Závěr mi vůbec nevadil, mám tenhle typ konců rád. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už je to dávno, čo som videl tento film. Veľmi som sa na neho tešil a tak konečný výsledok nemohol naplniť moje očakávania. Hororová forma tu je dôležitejšia, ako logika a postavy mi nepripadali nijako zvlášť zaujímavé. Navyše ma vtedy mierne sklamal koniec, čakal som niečo skutočne šokujúce. No uvidíme, ako budem vnímať film teraz, po desiatich rokoch. Mohli by ho občas dať aj v tv. Tak na druhý krát musím hodnotenie poopraviť, zmysel to dáva a má to aj svoju hĺbku. Treba sa zamyslieť, ako postavy v skutočnosti umierajú, čo, alebo kto je tu tá pravá pasť a prečo má film taký záver, aký má. Nepredvídateľnosť jednotlivých kociek je rovnaká, ako nepredvídateľnosť chovania ľudí a ich charakterov. Pekná metafora na žánrový film. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • V jednom z raných konceptů scénáře najdou postavy podivnou mimozemskou potravu. Tato myšlenka byla později zamítnuta, aby nebylo jasné, kdo je za kostku zodpovědný. (Piggsy)
  • Všechny postavy jsou pojmenovány po věznicích: Quentin (Maurice Dean Wint) - San Quentin, Kalifornie. Holloway (Nicky Guadagni) - Anglie. Kazan (Andrew Miller) - Rusko. Rennes (Wayne Robson) - Francie. Alderson (Julian Richings) - Západní Virginie, USA. Leaven a Worth (Nicole de Boer a David Hewlett) - Leavenworth, Kansas, USA. Jejich jména navíc představují samotnou povahu věznic - například Kazan (mentálně postižený) je v Rusku rozvrácená věznice. Rennes ("učitel") se stalo vzorem pro mnoho dnešních věznic. Quentin (detektiv) je znám svou brutalitou. Holloway je ženská věznice. Alderson je vězení, v němž je samotka běžným typem trestu. Leavenworth se řídí pevně danými pravidly (Leavenina matematika), a nová věznice je společně vlastněna a stavěna (Worth, zaměstnán jako architekt). (Piggsy)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama