Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý dětský génius Frank (Clooney), naplněný rozčarováním ze světa, ve kterém žije, a Casey (Britt Robertson), chytrá a optimistická dospívající dívka, plná vědecké zvídavosti, se společně vydávají na nebezpečnou misi s cílem odhalit tajemství záhadného místa, ztraceného kdesi v čase a prostoru, známého pouze pod názvem „Země zítřka". To, co na tomto místo budou muset vykonat, navždy změní celý svět – a také je samotné. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 9

Recenze (572)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako neni to tak tragicky, jak by hodnoceni napovidalo, navic sci-fi neni nikdy dost, jen se asi od Birda cekalo vic. Hlavni problem je, ze jediny dve zajimavy postavy, tj. Clooney a Laurie jsou na vedlejsi koleji, Robertson to fakt neutahne. Dalsi problem je, ze tvurci zbytecne setri s ukazovanim Zeme zitrka. Chapu, ze se hraje trochu na mysteriozni notu, jakoze o co tu jde, co se stalo, co se musi udelat a podobne a tvurci obcas docela uspesne napinaj, ale i tak proste to srani v soucasnosti obcas trochu nudi. Taky by to sneslo vic akce, ta co tu je neni vubec spatna, i kdyz samozrejme v mantinelech rodinnyho filmu. Navic i kdyz 4 roky stary, triky v pohode obstoji i dneska, ty jsou hodne vymazleny. Vetsinu casu jsem se docela dobre bavil a cekal jsem, jak se to nakonec vsechno vyresi, vse se vysvetli, zapadne to do sebe atd. Ale to jsem cekal moc, konec tak nak vysumi do ztracena a popravde, trochu celej film pohrbiva. Mozna bych tam dal i tu ctvrtou hvezdicku, ale za ten konec fakt ne. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Podhodnocené.......a to hodně. Poctivá rodinná sci-fi s neokoukaným příběhem, který vzhledem k protlačování dětských protagonistů překvapí seriózně pojatými a scénáristicky šikovně vypointovanými motivy o nebezpečí, které představují samotní lidé pro život na naší modré planetě. Nejde to sice nijak do hloubky a vzhledem k obrazově působivému konceptu nastíněného světa se dá v některých chvílích hovořit o promarněném potenciálu, neboť velkou část stopáže zabírají jen dialogy, ale co je důležité, každý dialog děj někam posouvá a film jako celek působí komplexně, nepřeplácaně a má jasnou vizi, která se nemusí každému zamlouvat, ale mě osobně Brad Bird a jeho vynalézavé a široce přístupné narativní metody imponovaly (pravda s menšími výkyvy) od začátku až do konce. Nečekal jsem mnoho, dostal jsem nejen smršť příjemného herectví ze všech stran, ale hlavně čirou radost z vyprávění, obrovskou touhu zprostředkovat pozitivní příběh o naději tak, aby byla nakažlivá i pro sledujícího.... A já za to děkuji. ;) 75% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $190miliónovTržby USA $93,436,322Tržby Celosvetovo $209,154,322Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,362,618Tržby za predaj DVD v USA $6,013,232║ V tomto sa Brad Bird tematický našiel, dokáže využívať potenciál snímky, má to dobré postavy, hravosť, vizuál, akciu a hlavne silné posolstvo. /80%/ ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Úvod filmu ve mě probudil dítě a hltal jsem každý záběr. Bavilo mě postupné rozkrývání záhady Země zítřka i hravý vizuál. Nechci říct, že závěr filmu vše předchozí zabíjí, ale minimálně mrví. Proč se slibně rozběhnutý děj musí zvrtnout v totální agitku, která nepřijde blbá asi jen americkým lobodivákům a ještě to musí být tak strašně natahované. Obrovská škoda, ale tak si to pusťte třeba do půlky a pak si představujte, jak by to mohlo dopadnout. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Potenciál obrovský, využití překvapivě malé. U celého filmu jsem si po celou dobu říkal, jak bych se u něj skvěle bavil, kdyby mi bylo tak 12 let (i když bych se často i dost nudil). Bohužel jsem v mém věku očekával více, než jen naivní a dost nedomyšlenou báchorku o cestování v čase a záchrany lidstva, doplněnou pár slušnými akčními scénami, které jediné ukazují ohromný rozpočet. Brad Bird je vizionář a umí pracovat s trikovou částí filmu, ale někdo by mu měl napsat nějaký kvalitní scénář. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (13)

  • Brad Bird bol zvažovaný ako prvá voľba režiséra Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015), avšak túto ponuku s úctou odmietol, aby mohol pracovať na filme Tomorrowland. K tomu uviedol, že keď dostanete vzácnu šancu pracovať na originálnom filme ako je Tomorrowland, využijete túto príležitosť aj napriek tomu, že ste veľký fanúšik Star Wars. (ScooobyDooo)
  • V obchode so sci-fi figúrkami je možné vidieť mnoho Star Wars predmetov, ktoré patria pod spoločnosť Walt Disney. Vo viacerých záberoch je možné vidieť okrem Stormtroopera, Dartha Vadera, rôznych SW plavidiel aj známeho robota R2-D2. (fefee)

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Třetí Tron má červenou

Třetí Tron má červenou

31.05.2015

Když se v roce 2010 objevil sequel kultovní sci-fi Tron, mělo jít o první z několika filmů. Tron: Legacy ale investovaných 170 milionů dolarů překlopilo v "pouhých" 400, takže u Disneyho dlouho… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama