Reklama

Reklama

Broadchurch

(seriál)
Trailer 3
Drama / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2013–2017), 19 h 20 min (Minutáž: 46–53 min)

Tvůrci:

Chris Chibnall

Hrají:

David Tennant, Olivia Colman, Andrew Buchan, Jonathan Bailey, Carolyn Pickles, Pauline Quirke, Steve Bennett, Jodie Whittaker, Will Mellor, Arthur Darvill (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Když je na pláži nalezen zavražděný jedenáctiletý Danny, zpráva o jeho smrti zasáhne nejen jeho rodinu, ale i ostatní obyvatele malého městečka Broadchurch. Vyšetřování se ujímá detektiv Alec Hardy (David Tennant) a místní policistka Ellie Miller (Olivia Colman). (kareen)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (146)

July 

všechny recenze uživatele

Broadchurch mělo zajímavý a slibný rozdíl, ale v šestici dílů mezi prvním a posledním nás v zásadě jen vodilo v kruzích. Vrhání podezření každou chvíli na někoho jiného je zpočátku napínavé, ale po určitém počtu opakování už začne spíše nudit. Broadchurch má i dost nevyužitého potenciálu - několik drobnějších, ale zajímavých linek vyznělo zcela do prázdna. Dopadení vraha pak už bylo spíše scénáristické deus ex machina. A když člověku po polovině seriálu začne nejzajímavějším prvkem připadal silný skotský přízvuk jedné z hlavních postav, už je to špatné... Broadchurch je celkově dobrý seriál - ale bohužel jenom dobrý. Příjemný, ale ničím výjimečný tříhvězdičkový lepší průměr. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv je detektivní linka zajímavá - a rozhodně mně zajímá, kdo zabil Dannyho - hlavní síla seriálu je v psychologii postav, v tom jaký dopad má vražda nejen na jednotlivé obyvatele, ale jak zároveň působí na celou komunitu lidí malého městečka. Na povrch vyplouvají skryté aféry, Broadchurch začíná ovládat atmosféra strachu a vzájemného podezírání a do neklidného ohně přikládají navíc ještě všudypřítomní novináři, snažící se ze smrti malého chlapce získat co nejvíce pro svoji mediální kariéru. Dalším plusem je hlavní dvojice vyšetřovatelů - Ellie Miller je empatická žena, která má pro lidi v Broadchurch pochopení a soucit, protože je místní a mnozí z nich jsou její přátelé. Naproti tomu detektiv Alec Hardy, který byl k případu povolán odjinud, působí uzavřeným a ne zrovna přívětivým dojmem, sebou si vláčí tajemství z minulosti a k případu přistupuje věcně a bez emocí. A právě Elliino vcítění a Alecův nadhled tvoří zajímavou spolupráci, co se týká v přístupu k celému vyšetřování. Herecké výkony, hudba, vizuální stránka, to všechno funguje na jedničku a jako správnou whovianku mě potěšilo vidět spolu v jednom seriálu Davida Tennanta s Arthurem Darvillem...Tak musím říci, že konec první série byl hodně emotivní, zatím 75% a těším se na sérii druhou. ()

Reklama

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Nejlepší britský detektivní seriál který jsem kdy viděl a jeden z nejlepších vůbec. Napětí, nefalšovanost postav a ještě k tomu to nádherné prostředí. Zvláště pak mě nadchla originalita, protože jsem se ani jeden z 8 dílů nenudil no a ten závěr byl opravdu šokující, ale svým způsobem nádherný. Nemůžu se dočkat 2. série. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Celkové hodnocení po 3. dílech: Taková uchcané, ubrečené maloměstské přecitlivělé vyšetřování vraždy mladého kluka. Každý tam bulí nebo se tváří se jak kokotko. Táhne se to jako smrad. Do toho ještě nesympatický vyšetřovatel...ech. Co je na tom tak pozoruhodného nevím. Takových kriminálek se všude válí tuny...ty trapné citové výlevy, neoriginální linie podezřelých - jednoduše o ničem. 46%. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// COME ON, MILLER! David Tennant je fakt bůh, utrápenýmu městečku Broadchurch ale propadnete nejen díky jemu, ale i všem ostatním. Po dvou dílech se postavy stanou vašimi sousedy, po první sérii budete zdevastováni jejich osudy a na konci třetí série už si ani nevzpomenete, kdy naposledy vám nějaký seriál takhle přirostl k srdci. 1. série - 10/10, 2. série - 9/10, 3. série - 9/10 ()

Galerie (322)

Zajímavosti (13)

  • Soudní budova Wessex Crown Court je ve skutečnosti Exeter University v Devonu. (jezurka42)
  • V skutočnosti jediný, kto od začiatku poznal identitu vraha, bola Olivia Colman. Na prvom konkurze jej to tvorcovia prezradili, chvíľu na to jej však telefonicky oznámili, že si to rozmysleli a že nikto z hercov nesmie vedieť, kto je vrahom. Takže Olivia musela držať meno vraha celú sériu v tajnosti. (Vladimirovna)
  • V době vysílání seriálu některé anglické sázkové kanceláře vypsaly sázky na to, kdo je vrah oběti. (PrcekTK)

Související novinky

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Reklama

Reklama