Reklama

Reklama

Dřív než půjdu spát

  • USA Before I Go to Sleep (více)
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Thriller / Psychologický
Velká Británie / USA / Francie / Švédsko, 2014, 88 min

Christine při nehodě před několika lety utrpěla poškození mozku, při kterém se jí během noci pokaždé vymaže paměť. A každé ráno musí znovu a znovu zjišťovat, kým je, co v životě prožila, koho miluje a s kým žije. Její manžel Ben jí denodenně trpělivě pomáhá za pomoci fotoalb a vyprávění. Druhým Christininým průvodcem v mlhách její vlastní minulosti je psychiatr Edmund Nash (Mark Strong), s jehož pomocí si hrdinka vede videodeník. A ten jí jejím vlastním hlasem jednoho dne varuje: „Nevěř nikomu!" Deníkový záznam spustí sérii událostí, které mají strašlivé následky. Christine začíná pochybovat o všech, kteří se zdáli jí pomáhat. Otázky, kdo ve skutečnosti Christine je, co se skrývá v její minulosti a co způsobilo její poruchu, přinesou šokující odpovědi. Christine zjišťuje, že pravdu je lepší někdy zapomenout. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (301)

honajz 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery. Slabé dvě hvězdy za Firthe (za Kidman ne, ta přehrává, co se naučila v dramatických kurzech v sobotu odpoledne) a slušnou kameru a pár náznaků tajemné atmosféry. Protože jinak to nemá nic. Vlastně, jak to začne, tak to skončí. Odhalení je takové nijaké a člověk skutečně čekal nějaké větší zvraty. Ostatně, pár otázek se člověku maně v hlavě vynoří - třeba to s tím foťákem mi přijde hodně nepravděpodobné, doktor taky nejeví nějakou přílišnou snahu o pomoc kromě vyjížděk v autě, dokonce ani nezná Bena, i když na klinice se snad muselo zahlédnout? Jak ji vlastně léčí? Proč Ben/Mike schovává její fotky s kamarádkami a Adamem? Kde k nim vlastně přišel? A jak si vlastně nakvartýroval do bytu, když holka byla v podstatě nesvéprávná? A stálo mu to zato, každý den vše vysvětlovat kvůli občasnému sexu? A to ji skutečný manžel jako fakt celé čtyři roky nehledal a nechtěl vědět, jak na tom zdravotně je? Ale no tak! Vysvětlení celé "záhady" je nakonec tak jednoduché, že jste je odvrhli po pěti minutách sledování filmu se slovy: „Takovou ptákovinu by snad nepoužili, to je až moc prostinké.“ A ono jo. Fakt - první, co vás napadne, že by mohla být pravda, bude nakonec pravda, i když se snaží film chvílemi dělat vlny, jako že ne. Dojde dokonce na tři lekačky, považte! Jednou s autem v tunelu, podruhé ve skladu a potřetí, když holka uteče z domova. Jako, zklamalo mne to - mělo to daleko větší potenciál k rozvíjení, ale příběh se zasekl hned po pár minutách, pak dojde na neustálá opakování jednoho a téhož, pár nijakých odhalení, a konec. Vlastně si říkám, proč to točili? Možná, kdyby to byl krátký film, dalo by se to brát, ale jako celovečerák? Kdekteří Bakaláři mají promakanější příběh a pointu. ()

Flipnic odpad!

všechny recenze uživatele

Třikrát do černého téměř by se dalo říct ... za poslední tři novější filmy, co jsem shlídl. Tedy do "černého odpadu!", řiťky, zakázaných, jinde povolených análů, kanálů taky, černé řiťky etiopského běžce a běžte s tím proboha doprdele, protože tam na to není vidět .. a nechci už o takový sračce ani slyšet ... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $3,242,457Tržby Celosvetovo $15,060,457Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ dobrý námet, dobré obsadenie ale škoda toho zbytočného klasického balastu len aby to bolo v samom závere zaujímavejšie akčnejšie takže príde tuctový súboj zo zlosynom, škoda /60%/ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Úvod nás vťahuje vďaka zaujímavej mysterióznej premise priamo do deja a my sme napätí, ako to bude pokračovať ďalej. Pokračuje to tak nejak podľa očakávaní, len začína byť zrejmé, že divák musí byť stále viac a viac pred Christine, aby z filmu niečo mal. No a ono aby to nevyzeralo ako úplný bordel, tak začnete mať dojem, že aj ona si pamätá na včerajšie a predvčerajšie veci, pričom základ zápletky spočíva v tom, že to nedokáže. Logiku to teda nakoniec nedáva, tvorcovia sa ale mohli blysnúť nejakým poriadne cynickým záverom, ale na to nenašli odvahu. Alebo možno našli, ale štúdio bolo proti. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Nicole je tak nesympatická, že jí člověk Colina skoro přeje, logika nekulhá, ani neleze po čtyřech, prostě se odstěhovala do Humpolce, konec je pomalu a bolestivě pitomý a mně připadal i děsivý (zjevit se něco takového u mého lože, strčím hlavu do pračky a pořídím si další amnézii), postavy se chovají úplně nepochopitelně. Manželka má divnou poruchu, manžela tak oddaného, až je to divné, kamarádku, co se chová divně, dost divného psychiatra a přepálené střípky vzpomínek. Naštěstí má jako dobrá hospodyňka žehličku vždy po ruce… Pozitivem je obsazení Firtha, kterého mám tak dobře zafixovaného jako veterána romantických omáček, že mě jeho proměna nepříjemně zaskočila. Dojem mi ale kazil nejasný pocit, že si hlavní dvojice hodně nesedla. Každopádně, jakkoli je příběh nepravděpodobný, znovu mi připomněl, jak je důležité míti deník. Dokud si ještě něco pamatuju. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • V knihe si pre seba Christine (Nicole Kidman) píše denník, vo filme však nahráva videá. (Astonko)
  • Počas otváracieho víkendu sa film stal číslom jedna v Poľsku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama