Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

zette 

všechny recenze uživatele

Psychedelicka dobova jizda, o ktere se mohlo mym rodicum jenom zdat.-). Vizual je natolik napadity, ze si clovek rychle vzpomene, ze uz tento film pred mnoha lety videl. Dejove me to ale moc neoslovilo a cekal jsem i silnejsi zapojeni tohoto znameho kvarteta. Krome prave Beatles, uz nema film co nabidnout. Otazka je, zda tomu uz tak nebylo i v dobe vzniku. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

"Once upon a time... or maybe twice." To je jim tak podobný, pacholkům. Vcelku zajímavé je, že kreslení Brouci se sami nemluví, jejich účinkování se omezuje na krátký vstup na konci. Škoda. "I've got a hole in my pocket." Některé části jsou velmi vydařené, například hned úvodní Eleanor Rigby. Celkem řečeno, George Dunning byl nejspíš solidně padlý na hlavu, v tom nejpozitivnějším slova smyslu. -"Bless you." -"Should I sneeze?" ()

Reklama

FireTight 

všechny recenze uživatele

Hippiesácká doba vrcholila a společně s ní ke všem fanouškům Beatles připutovala i tahle hudební komedie. Vůbec nehodlám řešit, jestli o tom samotní Beatles věděli nebo jestli hlasy kreslených postaviček patří někomu jinému, tenhle film je zkrátka ta správná psychedelická úleťárna, která nepostrádá zajímavou příběhovou variaci na "zachraň svět", humor, parodii, neobvyklou animaci, spoustu skvělých písniček a hlavně Žlutou ponorku! Já osobně jsem se sice k tomuhle filmu dostal až více než čtyřicet let po jeho premiéře, ale i tak jde o můj pravděpodobně nejoblíbenější film se skupinou Beatles v hlavní roli. Vždyť už jenom za "klip" ke skladbě Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band bych dal autorům pět hvězdiček (a metál k tomu) a to mluvím o pouhých čtyřech minutách celého filmu! ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Hlavním kladem snímku jsou bezesporu songy od Beatles a zajímavá animace. Pak tu je ještě jeden klad, který však není zas tak kladný, a tím je fantazie tvůrcl. Nejsem žádným odpůrcem lidské fantazie, Bůh chraň, ale pokud té fantazie je příliš, může to i škodit. To se v určité míře stalo i v tomhle animáku, první polovina je fantazií tak prošpikovaná, že se v tom i nadprůměrně inteligentní pes ztrácí a neví, kudy vlastně příběh plyne. Větší přehlednost by filmu zkrátka neuškodila, i když uznávám, že celkové vyznění je velmi pozitivní a takovýhle kousek prostě musí všem zvednout náladu. 90% ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tento animák rozhodně za střízliva nelze sledovat. Je to halucinační jízda oblohou a snovým světem za doprovodu hudby Beatles. Myslím si, že píseň Lucy in the Sky with Diamonds vše vyslětluje. Btw. poslední futurama film má na začatku krásnou citaci/parodii - Benders Game! ()

Galerie (65)

Zajímavosti (19)

  • Písnička All Together Now léta sloužila jako znělka pro Televizní kursy angličtiny v České televizi. (Robbi)
  • Filmový plakát k tomuto snímku obsadil podle magazínu Premiere 20. příčku mezi 25 nejlepšími filmovými plakáty všech dob. (ČSFD)
  • V roce 2009 byl ohlášen plán vytvořit 3D remake filmu. Práce se měl chopit Robert Zemeckis, avšak roku 2010 se od plánů upustilo. (Terva)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama