Reklama

Reklama

Škoda lásky

(seriál)
Trailer
Povídkový / Komedie
Česko, (2013–2014), 11 h 35 min (Minutáž: 19–55 min)

Předloha:

Jaroslav Havlíček (povídka), Božena Němcová (povídka) (více)

Hrají:

Karel Gott, Josef Carda, Miriam Kantorková, Jan Skopeček, Martin Hofmann, Otmar Brancuzský, Marek Taclík, Simona Babčáková, Jan Kuželka, Jana Pidrmanová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Povídkový cyklus hořkých komedií o lásce ve všech jejích podobách podle námětů známých českých spisovatelů. (Česká televize)

Videa (7)

Trailer

Recenze (121)

G04T 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela dobrý projekt, který pobaví i rozesmutní. Jak už to u českých seriálů bývá, některé díly jsou lepší, některé horší. Nejlepší práci tady odvádí Pachl, zejména v druhé sérii se mu ty epizody opravdu povedly. Moje celkové hodnocení - na odreagování úžasné, na pobavení dobré, pro náročného diváka moc jednoduché. ()

zette 

všechny recenze uživatele

1, Skoda lasky- po dobu celeho dilu jsem myslel na to, kam je jeste schopen bozsky Kaja zajit a co je Hrebejk jeste schopny natocit, fakt pruser. Na druhou stranu Gott nemuze nudit a klobouk dolu pred hereckym vykonem Zory Valcharove-Poulove, jsem mel pocit, ze to je jeho skutecna fanynka. 2, Majova romance doktora Mraze- takova groteska, ale vicemene ze zivota, povidka neurazila. 3, Manzelka- pointa dobra 4, Uspesny lov- Viewegh uz pozitivne nemuze prekvapit, hrozny chlap. Mozna psal o sobe, Langmajerovi role ale taky sedla. 5, Mokre tricko- Uplne o nicem, bez pointy. Se Suchankem muze byt sranda, jako herec je ale tragicky. 6, Maruska- zatim nejhorsi epizoda, ktere jsem neveril. Svatba a zapijeni svobody v hospode byly vylozene trapne. No, po ctvrtem dile uz o jednotlivych epizodach psat nebudu. Serial ma sestupnou tendenci, hlavne diky katastrofalnim scenarum. Typicka ceska tvorba. Zlati Bakalari a scenariste z lidu:-)! ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

Pozn: Samostatné hodnocení budu doplňovat postupně, protože předpokládám, že každý díl bude mít jinou kvalitu. Celkové hodnocení doplním až po shlédnutí všech dílů.--TV/// Obsazení ?/10 Děj ?/10 Hudba ?/10 Prostředí ?/10/// PLUS: Karel Gott v roli sebe sama potěší určitě mnohé fanoušky MÍNUS: ? /// Shrnutí 1. Škoda lásky: Tak tohle jsem nečekal. V momentech kdy Karel Gott "hrál" aby odradil svoji nejvěrnější fanynku jsem se opravdu bavil, A docela by mě zajímalo jak moc skutečný tento příběh je. Závěr je potom krásný a potěší hlavně romantiky.(****70%) 2. Májová romance doktora Mráze: Slabší rozjezd, ale některé situace tak pěkně a vtipně zahrané, že jsem se ke konci hodně bavil.(****75%) 3.Manželka: Docela psycho, takže se mi to moc nelíbilo.(**45%) 4.Úspěšný lov: atraktivní scénář, Hana Vagnerová i Jiří Langmajer, povedená atmosféra a napětí mezi postavami, jen ta pointa mě zaskočila.(****75%). 5.Mokré tričko: Moje oblíbená disciplína :-) nicméně atmosféra byla taková nervózní a stylu jako že to asi nedopadne dobře. Mám z toho smíšené pocity.(***55%) 6.Maruška: Eva Josefíková na sebe strhává veškerou pozornost a postavě, kterou hraje Langmajer se moc nedivím. Je tu i pěkně vylíčeno vesnické prostředí a její atmosféra. Nicméně hlavně v závěru jsem se v postavách trošku ztrácel. A víc by se mi líbilo kdyby z toho byl celovečerák.(***65%). 7.Vzpomínky: Taclík, Krobotová, Brancuzský, jinými slovy tři skvělé postavy, které baví a baví. Stejně taky jsem si neuvěřitelně dobře bavil nad scénářem, který hrdinům přichystal nejedno překvapení. Zatím nejlepší díl.(*****90%). 8.Diamantová svatba: potěší Jan Skopeček a Jana Pidrmanová, příběh je tragikomický, zahráno je to civilně.(***65%). 9.Družička: Sympatické (ne)herečky v hlavních rolích, které však hrají přirozeně, děj má zajímavý průběh a závěr napovídá něco o sesterské lásce. (****80%). 10.Přirozený talent: Langmajer potřetí, tentokrát mě ovšem jeho postava nebaví tak jako ty předchozí. Zato Eliška Křenková se do své postavy pěkně převtělila. Nicméně celkový dojem je trošku rozporuplný a smíšený. (***65%). 11.Pravda: ()

subic 

všechny recenze uživatele

Kdyby to viděl Jaroslav Hašek, tak by se ne zrovna obracel v hrobě, ale asi by se dost divil. V první povídce má pochvala patří Karlu Šípovi, jako neherec hrál dobře, i Karlu Gottovi za odvahu, ten se předvedl v trenkách, ale jako neherec se snažil tak, že to bylo místy až děsivé. Chybí tomu trocha víc humoru a nějaké napětí, akce a tak, je to takové rozevláté a obsahově by to dalo tak na 10 minut. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu mě Karel Gott příjemně překvapil, na stranu druhou bylo ale téměř zbytečné, aby ve filmu dostal takový prostor. Mnohem lepší by myslím bylo, kdyby si ho tvůrci coby opravdovou žijící legendu schovali pro jednu scénu, a to pro tu v mistrově šatně po koncertu. Tím pádem Karel Šíp byl zbytečný úplně (a ten "gay" vtip pekelně trapný), ale lákadlo pro diváky je holt lákadlo pro diváky. Do nadprůměru nicméně Škodu lásky posouvá úžasně tragikomicky dojemný výkon Zory Valchařové-Poulové, civilně lidský projev Evy Holubové a sympatický samorost Petr Píša. ()

Galerie (209)

Zajímavosti (16)

  • Když v povídce "Diamantová svatba" odjíždí reportéři od chalupy oslavenců, je v odraze okénka dodávky zřetelně vidět člen štábu s vysílačkou. (rakovnik)
  • Karel Gott v tomto autobiografickém příběhu hraje sám sebe, proto by se mohlo zdát, že scény točené ve filmové vile, ve které bydlí, je opravdu jeho domovem, ale není tomu tak. Vila stojí v Černošicích v ulici Zdeňka Lhoty 439. (sator)

Reklama

Reklama