Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chování maskovaného zločince při přepadení auta bezpečnostní agentury probudí zájem Václava Plíška (B. Polívka). Policejní bard po odchodu od pražské mordparty hlídá bezpečí zákazníků nákupního centra a záznamy z kamer hravě doplní odborným komentářem. Pro nováčky na 1. oddělení tak může působit jako přechytralý důchodce. Přesto rád nabídne své zkušenosti mladším kolegům a přispěje k vyšetření případu. (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

redfoxik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tomuto dílu sice herecky prospěli Polívka s Hanušem, jinak bohužel má stále první místo Loj, který je herecky naprosto prkenný a s příšerným přízvukem. Seriál je špatně napsaný, chybí napětí, detaily. Samotné kauzy nejsou až tak zajímavé. Zatímco předchozí dvě řady byly vynikající, toto je průměrná podívaná se špatně vybranými herci nových rolí. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat starých známých ve vrcholné formě dokázal udělat s ne úplně zajímavého případu pořádnou jízdu. V rámci třetí série naprosto bez debat prozatím nejlepší epizoda. Hlavně Korejs to pořádně oživil. Jeho postava je skvěle napsaná i zahraná. Hlášky pálí ostrejma. Plíšek rovněž tradičně vynikající. Případ jako takový byl však úplně o hovně. [82 %] ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl mě tak nevtáhl jako ty předchozí a dokonce jsem mu moc nevěřil, ale rád jsem viděl Skopala jako zloducha, potěšilo mne, že se Plíšek  vrátil na scénu, a selfíčko fakt pobavilo. Ale jinak poměrně slabší díl, kde nevím proč ten mladý najednou podceňuje staré a jejich zkušenost, přitom v předchozích dílech s tímhle problém nikdy neměl. ()

Gareth_Jones 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne návrat mjr.Plíška na scénu. Vyzerá, že naozaj zostarol, veď prešlo pár rokov. Druhá séria sice končila s tým, že bude robiť externého poradcu, ale po čase už asi na externistov v polícii došli prachy.... Dej epizody celkom obstojný, pan Skopal zahral vynikajúceho záporáka, čeština Juraja Loja sa už dá počúvať a jeho Netík je už tiež celkom sympaťák. Hlavne od chvíle, keď uznal kvality mjr.Plíška...... ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stará parta je zpátky, a stejně tak dostáváme i první skoro bezchybný díl téhle série. Jakoby se to najednou všechno rozjelo naplno. Parádní klasický hudební motiv, pořádná policejní práce, stará parta v čele vyšetřování...Jedinou kaňku bych viděl v tom, že v rámci podezřelých je jeden známý herec, a zbytek nějaký komparz, takže je od začátku jasné, kdo je pachatel. Naštěstí tenhle díl není jen o hledání pachatele, ale potom i o dokazování viny skrze práci veteránů, o kterých je tento díl. Plíšek a jeho návrat na 1. oddělení jsou určitě jedna z nejvíce nostalgických chvil v českých seriálech. Každopádně viděl Plíška dělat si selfíčko a umřít... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Skutečný případ se stal před obchodním domem IKEA na Zličíně v roce 2013. 62letý Adolf Doležal byl organizátorem loupeže a střelcem. V roce 2016 dostal trest na 25 let ve vězení, jeho komplic Jan Čech byl odsouzen na 12 let. Ondřej Voráč vyvázl s tříletou podmínkou. (sator)
  • Policisté se do garáže dostanou pod záminkou, že hledají ztracené štěně německého ovčáka jménem Pelé. Takového psa si scenárista Josef Mareš pořídil po odchodu od policie (zmiňuje to v knize „Moje případy z 1. oddělení“). Pes se jmenuje podle slavného fotbalisty, protože fotbal byl Marešovou velkou zálibou. (melica)
  • 1. oddělení koordinuje vyšetřování recidivisty Lustiga (Svatopluk Skopal) s Jihočechy, konkrétně s Táborem. Josef Korejs (Miroslav Hanuš) ke konci epizody mluví o tom, že Jihočeši prošetřují Lustiga v souvislosti s vykradenou hernou ve Voticích, které však leží ve Středočeském kraji, okrese Benešov. Tvůrci zřejmě zaměnili Votice za Mladou Vožici. (MIK0cz)

Reklama

Reklama