Reklama

Reklama

Průmyslový magnát, miliardář Damian Hale (Ben Kingsley) již dlouho ovládá svůj svět, ve kterém ze své newyorské operační základny mistrovsky rozehrává mocenské hry. Po vzájemném odcizení se svou dcerou, aktivistkou Claire (Michelle Dockery), má Damian opravdový vztah pouze ke svému celoživotnímu příteli a pravé ruce Martinu O'Neilovi (Victor Garber). Ale diagnóza nevyléčitelné rakoviny přiměje Damiana podstoupit radikální lékařský zákrok, „odpoutání", který pro něj zvrátí běh času. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (387)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jako pohádka fajn, ale žánr Sci-Fi reprezentuje Nesmrtelný podobně jako Berdych český tenis na většině turnajů. Smělé plány, slibné začátky, ale pak mu bouchne v kouli a sežere ho pavouk. K tématu filmu dodám ještě to, že výměnu kůže bych naposledy bral minulý týden, když jsem si k rybníku v Konětopech nevzal opalovák. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Meaning/Less. Tarsem Singh mi nikdy neprišiel ako vyslovene dobrý režisér, vie síce pracovať s vizuálom, estetickou stránkou filmu a prenášať na plátno dych berúce obrazy (The Fall, The Cell), kde aj z obyčajnej akčnej rúbačky dokáže urobiť nezabudnuteľný zážitok (Immortals), začo mám jeho filmy rád, no s ostatným to už je problém. Práca s postavami, práca s tempom, práca s atmosférou, práca s napätím, práca s príbehom, to všetko u neho predstavuje zásadný problém. V prípade Self/Less sa vzhľadom na financie vzdal aj toho vizuálu a výsledok je tak silne priemerný snímok ktorý pôsobí ako lacnejší televízny film, nie nepodobný sci-fi thrillerom ktoré v 90. rokoch húfne okupovali videopožičovne. Je to škoda, pretože Self/Less disponuje pútavou zápletkou, no jej prevedenie na plátno značne pokulháva. Singh neprekvapivo nejde nijako do hĺbky, uspokojí so základným načrtnutím problému a ďalej už len servíruje rutinnú akčnú žánrovku bez akéhokoľvek napätia alebo pútavej akčnej scény. Všetky zvraty sa tak nejakú dejú, lebo sa dejú, nič neprekvapí, žiaden moment nepôsobí zásadne a v druhej polovici je celé dianie neskutočne uťahane akoby boli z filmu unavení všetci zúčastnení, nielen divák. Nakoniec sa to dovlečie do predvídateľného, patetického záveru a v ústach zostane iba pachuť premárneného času. Self/Less by chcel byť malý inteligentným sci-fi thrillerom, ktorý prevetrá mozgové závity po vzore napríklad Source Code, Limitless a im podobným, ale vo výsledku je obyčajným sci-fi béčkom určeným tak maximálne do večerného programu v televízii, tam neurazí. V kinách však nemá čo hľadať. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Bavil-li vás Nesmrtelný, zkuste Seconds. Jinak Nesmrtelný má zajímavou ideu, kterou Pastorové trochu účelově a zkratkovitě zneužívají v prvoplánovém scénáři, což mě zas až tak ale nevadilo, protože jsem se po většinu času bavil. Objektivně je to na lepší tři hvězdy, ale námět je cokoliv jen ne tuctový, takže za něj jednu půlku přihazuju. 70% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mraky tradičních hollywoodských klišé začínaje dějovými zvraty a konče rodinnými hodnotami. Singhová režie je ale vcelku svižná (dostal i smysluplný scénář) a akce nečekaně dynamická. Reynolds v další roli do které dává mraky energie. Kdyby na podobnou tématiku nenatočil před pár lety Bay vizuální magnum opus, tak by to možná bylo lepší, takhle ale Self/less vypadá jako mladší bráška. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Je smutné že Ben Kingsley je, i přes svou zálibu lézt občas do těch nejpitomějších sraček, tak dobrý herec - o to víc pak bolí jeho přerod do lemrovitého Ryana Reynoldse. Zároveň s tím se změní celý styl filmu, jeho příběh přijde o všechny náznaky inteligence, a morální rozměr zápletky se smrskne na "jste zlí, všechny vás sejmu". Budiž, i brak může být velká zábava, ale jen když je uvědomělá, což toto není, a i esteticky jde o těžký průměr (což u Tarsema Singha bolí vážně hodně). Nesmrtelný je tak film jen podle názvu, protože vším ostatním garantuje velmi rychlou zapomenutelnost. 5/10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Dýňový vodojem se ve filmu nachází v Missouri. Ve skutečnosti se ale dotyčný vodojem nachází v Louisianě a jeho dýňový vzhled byl navíc vytvořen pouze pro natáčení filmu (tom.nosek)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama