Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 2

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (829)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Burtona v lásce příliš nemám. Miss Peregrínová je jeho první film, kde za posledních 16 let uděluji nadprůměrné hodnocení. Film má takovou tu správnou kouzelnou, tajemnou a pohádkovou auru, která je postupem času čím dál víc temnější. Eva Green je k sežrání, Jackson úžasný a mladý Asa Butterfield má zaděláno na herce budoucnosti. Líbil se mi námět i monstra, možná by neuškodilo film lehce zkrátit, ale čert to vem spokojenost. Další díly jsou vítány. Jediná výtka snad jen k tomu Time Loopu, který je poslední dobou téměř všude. 80% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak z Burtona je klasický rutinér, časy Batmana a Big Fish jsou nenávratně pryč, až tedy na jeden nádherný záběr s mrtvolou na pláži, který byl přesně tak oku lahodící, jako za starých časů. Celý (zřejmě již knižní) námět vypadá jako obšlehnutí Xavierovy školy pro nadanou mládež a jestli ty další díly budou, už se asi bude vařit jenom z vody. Škoda, že Asovo Ender´s Game propadlo, ty sequely bych si dal mnohem radši. Celkově mě nejvíce bavil nepřekvapivě Samuel, Evě Green jsem moc nevěřil a furt čekal, kdy se z ní stane záporačka jež tak ráda hraje a vše korunuje naprosto marný Chris O'Dowd. Ze začátku Burton nasadil dobré tempo, ale ty dvě hodiny na mě byly moc a v druhé půlce jsem se vesměs nudil. Závěrečná bitka s obživlými skeletony byla poměrně nápaditá a záživná (přesně takhle jsme si to v dětství představoval u Heroes III), ale výsledný dojem to už u mě nespravilo. Za pár let se k tomu nejspíše v nějaké repríze vrátím, ale momentálně nelituji, že jsem Slečnu Peregrinovou v kině vynechal 6/10 ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mistr světa ve filmových omalovánkách je ve formě. Fantazie Tima Burtona jsem si užil, i když vlastnosti některých z postav zůstaly bohužel nevyužity (třeba taková dvojčata mohla z fleku zastavit celou válku). Pasáže v Sirotčinci neměly chybu, moje výtka by směřovala na prolínání s reálným světem, to trochu rušilo moji pohádkovou náladu. Kdyby za mých časů takhle vypadal Dům dětí a mládeže v našem městě, určitě bych do něj chodil častěji, než jen na vlastivědnou poznávačku. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Bohužel má film svoji vlastní logiku, což znamená, že se v něm může stát cokoliv, aniž by bylo nutné, aby to nějak dávalo smysl. Tohle prostě zkazilo zhruba druhou půlku filmu. Jako divák jsem se sice nenudil, pořád tu byly nějaké zajímavé masky, lokace, triky a dokonce i trocha stop-motion animace, ale od Burtona jsem čekal víc. Je to prostě jen další tuctový trhák, na který si za pár dní nevzpomenu. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úprimne ma to bavilo, Eva Green bola úplne majstrovská, Samuel L. Jackson diabolský, deti solídne obsadené a zápletka viac než obstojná (a navyše s niekoľkými scénami s veľkým potenciálom nahnať husiu kožu deťom). Problémom je, že podobne ako vo všetkých Burtonových filmoch za ostatných desať rokov (azda s výnimkou Dark Shadows), to budí dojem, že Burton sa autorsky vyčerpal a robí už len na autopilota a to tak čo sa týka vizuálu ako aj "srdiečka". Kým kedysi boli jeho filmy svojským naratívom, vizuálom i vedením hercov jasne odlíšiteľné, v prípade Slečne Peregrinovej je ťažké na prvý pohľad odlíšiť, či to točil Burton alebo niekto z jeho nespočetných imitátorov. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (33)

  • Tim Burton popísal postavu slečny Peregrinovej (Eva Green) ako "strašidelnú Mary Poppins", ktorá mala tiež schopnosť premeniť sa na vtáka. (belinko)
  • Ve 116. minutě filmu, když Emma (Ella Purnell) vychází z uzavřené smyčky, je na stěně v pozadí vidět nápis "Point of no return" (volně přeloženo: "Místo, odkud není cesty zpět"), který poukazuje na situaci, že postavy učinily rozhodnutí, které již nelze zvrátit. (Asgard)
  • Tim Burton hrá muža na kolotoči v zábavnom parku, ktorého zasiahne dekorácia kostlivca. Svoje cameo odôvodnil tým, že na konci natáčania nemala produkcia na výber, pretože jej dochádzal rozpočet, taktiež nemali dostupný štáb a nezískali oficiálne povolenie na natáčanie v danej lokalite, preto sa ich vždy zopár vkradlo na kolotoče na pár jázd. Z móla boli nútení niekoľkokrát odísť. (nirvana91)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama