Reklama

Reklama

Když už Nick, Dale a Kurt mají až po krk toho, aby se věčně zodpovídali svým nadřízeným, rozhodnou se ve filmu Šéfové na zabití 2 začít podnikat na vlastní pěst a být vlastními šéfy. Ale prohnaný investor jim záhy podrazí nohy. Podvedení, zoufalí a bez šance na dosažení spravedlnosti právní cestou všichni tři rádoby podnikatelé zosnují pošetilý plán na únos investorova dospělého syna, za jehož výkupné chtějí znovu získat kontrolu nad svou společností. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (16)

Trailer 4

Recenze (468)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že ani vychvalovaný první díl, jsem nepovažoval za komediální zázrak a spíše jsem se pouze párkrát uchechtl, než plácal smíchy do kolen. Druhý díl přináší novou zápletku (už nejde o žádné šéfy) a přidává už notně infantilní humor a z hlavních hrdinů dělá totální dementy, kteří si nejspíš ani neumí utřít p*del. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sean Anders to se mnou umí. Oba jeho předchozí filmy mě hodně pobavily, takže jsem se těšil co dokáže udělat s touto výživnou látkou.... Samozřejmě nezklamal opět. Druhý díl dává svému staršímu bratříčkovi na prdel naprosto ve všem. Více zábavy, lepší načasování fórů a naši tři dementi jsou ještě blbější. Vlastně téměř jediný rozdíl mezi Šéfy a Blbým a Blbějším je v tom, že tam jsou 2, tady jsou 3. Chris Pine si to neskutečně dává a vstup Christopha Waltze na scénu je nášup jako hrom. Zkrátka po čertech dobře napsaný komediální příběh, který není zase tolik čitelný. Jakýkoliv plán, které naše trio vymyslí se zbortí zhruba do jedné minuty. Jsem velmi nadšený a doufám že 3 bude. PS: Doby kdy druhé díly znamenaly horší kvalitu materiálu jsou zřejmě pryč. Podobné to bylo u Jump Street. Divák velmi rád vidí své staré hrdiny a ti mu důvěru vrací ještě většími vylomeninami. Rada pro diváky, na hodnocení tady moc nekoukejte. 75% určitě. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Horrible Bosses 2 navazují přesně tam, kde první díl skončil či neměl dost odvahy jít ještě dál a vychází to na výbornou. Všechny gagy fungují na 100% což v kombinaci s triem hlavních hrdinů (mezi nimiž funguje neuvěřitelná chemie) dělá z tohoto filmu jednu z nejlepších komedií roku 2014, při které se budete bez přestání smát. „Holy shit, he fight clubbed himself! We have a fight clubber!“ ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jednička se mi hodně líbila, ale do druhýho dílu se mi moc nechtělo. Ono to obvykle dopadá tak, že druhej díl je naprostej propadák a zklamání. Nakonec jsem na film narazil v televizi, tak jsem se podíval. Nepřináší to nic moc originálního, hromada vtipů z jedničky se zrecyklovala a znovu použila i tady a celkově je tohle pokračování prostě slabší. Ale film mě bavil, zasmál jsem se a já od komedie ani nic víc nečekám a nepotřebuju. 70% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Veľké prekvapenie a oveľa lepšie ako pre mňa len priemerná jednotka, ktorá ma svojho času dosť sklamal. Pokračovanie Horrible Bosses prekonáva prvý film úplne vo všetkom, väčšia kadencia fórov, lepšie načasovanie, drzejšie, nekorektnejšie, v podstate nepretržite našlápnuté a pritom dostatočne odlišné, aby divák nemal pocit, že druhý krát sleduje to isté. Je tu síce rovnaká trojica hlavných hrdinov, z ktorých dvaja sú ešte blbší než minule, ale zároveň scenár priniesol úplne novú story, pri ktorej sa takmer zdá, že tie dva filmy spolu ani nesúvisia. Dvojka nemá najmenšiu potrebu akokoľvek vykrádať predošlý diel a rozdiel medzi ňou a prvým filmom je podobný ako medzi prvým a tretím Hangover, kde prvý (a druhý) film bola viac menej uletená zábava o troch opilcoch a tretí film skombinoval zábavu s krimi zápletkou. Aj pokračovanie Horrible Bosses tak stavia na krimi zápletke, ktorá je mene predvídateľná než býva v komédiách zvykom. V nej sa pohybuje trojica hrdinov, ktorým sa podarí pokašľať akýkoľvek plán ktorý vymyslia, hláškujú ako na bežiacom páse a do toho všetkého im sekundujú vedľajšie postavy z minulého filmu, ktorých výstupy sú zväčša krátke, ale o to údernejšie. Nechýba skvelý neurotický Kevin Spacey, nymfomanka Jennifer Aniston, k nim sa pridáva Jamie Foxx, Christoph Waltz v úlohe prvotriedneho záporáka alebo vynikajúci Chris Pine, ktorý v sebe objavil dušu komika, pretože po Strech sa jedná o jeho druhý nadmieru uletený výstup, bez ktorého by celá tá komédia bolo len polovičná. Vo výsledku tak ojedinelý prípad (obzvlášť pri komédiách) kedy pokračovanie prekonáva svojho predchodcu. Sprosté, správne nekorektné, svižné, so sviežou akciou (viď záverečná automobilová naháňačka), bez jediného zádrhelu v tempe počas celých 100 minút a navyše bez potreby vykrádať samého seba. Akurát ten kto tu očakáva akokoľvek sofistikovaný humor je na zlej adrese. Čo sa však týka tohtoročnej konkurencie, tak spoločne s Jump Street 22 jedna z najlepších amerických komédii roku 2014. CELKOVO: 4* (8/10) ()

Galerie (68)

Zajímavosti (24)

  • The Hollywood Reporter napísal: "Film presáva byť vtipný dlho pred stredom filmu." (Arsenal83)
  • Ve scéně s policejní honičkou prorazí ujíždějící auto na vlakovém přejezdu závory. V dalších záběrech, kdy čekají na projetí vlaku, jsou závory kompletní. (Pyron)
  • Charlie Day v roku 2022 uviedol, že nemá ani tušenie, či sa niekedy bude nakrúcať "trojka" šéfov na zabitie, ale ak by to bolo na ňom, nakrúcalo by sa okamžite. (Arsenal83)

Související novinky

Náhrada za Benga v záloze

Náhrada za Benga v záloze

06.11.2014

Mark Wahlberg (Transformers: Zánik) a Will Ferrell (Volte mě!) se před čtyřmi lety sešli v akční komedii Benga v záloze. Jejich stomilionové párování sice nevydělalo dost na pokračování, rozhodně ale… (více)

Reklama

Reklama