Reklama

Reklama

Predestination

  • Česko Paradox času (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Predestination vznikl na motivy povídky "Všechny tvé stíny" od Roberta A. Heinleina a vypráví příběh tajného agenta (Ethan Hawke), kterého čeká složitá série cest napříč časem s cílem zajistit pokračování své kariéry vymahače práva. Při plnění posledního úkolu bude muset využít i svého mladšího já, aby dokázal dostihnout zločince, který mu uniká v čase. (Bontonfilm)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (977)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

No tak tohle néé prostě !! 40 min se kecá v baru a pak příjdou nějaký 3 trapný časový paradoxy a celý si to hraje na hrozně vážnou věc ... ----> Ano, budoucnost je předem daná a lidská vůle ji nikdy nemůže změnit. Stalo se tak již při velkým třesku, kdy každá částice dostala svůj směr a tím pádem na základěš fyzikálních a matematických zákonů od Boha, není možný se z této předurčenosti vymanit ...<---- Kurňa tohle snad musí vědět každej rozumnej člověk, nehledě, že se to učí na každý druhý vejšce. Tvůrci objevili Ameriku, jak se říká. Navíc transexuální randění musí každýho zdravýho chlapa vyloženě odpuzovat, jak vidno, moc normálních chlapů tady na csfd evidentně není ... 2/5 NUDA!! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Film, který udělá svými časovými paradoxy a atypickým sousledem scén v hlavě pořádný zmatek. Není však ale jisté, na kolik to byl úmysl tvůrců a na kolik to bylo ryze nepovedené experimentování. Začátek má ale všechno. Strhující vtáhnutí do děje, nájezdy kamery, temné filtry - atmosféra ala Watchmen. Prostředek je ještě vynikající díky Sarah Snook, která bere všechno pro sebe. Jenomže kristalizující závěr už je chaos. A po skončení to jsou tu a tam spíše nepříjemné otazníky a to není dobře. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Bratři Spierigové znovu zasahují, ale tam, kde jsem u Svítání měla dojem, že to je vcelku film a akorát by to chtělo úplně se zbavit pár drhnoucích a nezábavných věcí, tak tady platí, že se mi to zdá jako drhnoucí a nezábavný film, ve kterém je pár vcelku dobrých věcí. Sarah Snook a Ethan Hawke jsou úplně neskutečně krásní, ale jenom to už mi dnes ve filmu ke štěstí nestačí. A ještě cítím potřebu dodat, že úplně nesnáším ten předpoklad, že protože jí museli vyjmout vaječníky a dělohu, tak nemá jinou možnost než stát se mužem. Ona většina věcí je tam zápletkou chtěný konstrukt, ale tohle je navíc i společensky nebezpečný konstrukt. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Spoilery. "NÁŠROBNEBOROS. Koukni, jak to napsali. Ty museli bejt fakt totálně vypatlaný. Nemohli se ani rozhodnout, jaký jméno." V citované epizodě Červeného trpaslíka bylo něco podobného jako v tomhle filmu, jen podstatně zábavnější. Tady jde poměrně snadno a rychle pochopit "jak", zato mám problém s "proč" ve smyslu z jakého důvodu vůbec dochází k dění, které je obsahem filmu. To prostě nemělo naprosto žádné opodstatnění, mimo scénáristického cvičení na téma zacyklení děje v sobě samém. Děj se odehrává v uzavřené bublině, která v podstatě nemohla nastat, protože do ní dovnitř nic neústilo. Ale transsexuálové a jiní sexuálové z toho jistě mají orgasmus. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Solidně zrežírovaná svým způsobem sci-fi konverzačka, jež první hodinu výborně buduje atmosféru a nastoluje otázky, aby se v závěrečné třetině utopila v časových paradoxech. Jako mám je rád, ale někdy se zkrátka musí znát míra. V předloze to možná smysl dávalo, tady jim ale obávám se zmizel někde na papíře. Sarah Snook je ale hodně nadějný herecký objev. ()

Galerie (192)

Zajímavosti (13)

  • V scéne o vykonaných dielach ukazuje hlavná postava (Ethan Hawke) výstrižky z novín. Zaznie informácia o výbuchu z dňa 3. apríla 1991 z nemeckého Hamburgu. V skutočnosti sa ale jedná o fotografiu z černobyľskej katastrofy, ktorá sa udiala o 5 rokov skôr. (ma2sko)
  • Přibližně v 17. minutě, kdy je malá Jane v postýlce, se při pohledu na planety trochu odkope, ale v dalším záběru je opět zabalená. (fcapab)
  • Film vznikol na motívy sci-fi poviedky „All You Zombies“ (česky "Vy všichni zombiové") od Roberta A. Heinleina. Tú napísal za jediný deň, 11. júla 1958 a ako prvú ju publikoval v marci 1959 časopis Fantasy and Science Fiction, po tom, čo ju odmietol Playboy. V roku 1980 bola poviedka nominovaná na prestížnu cenu Balrog Award, za krátku beletriu. (Rorschach_SK)

Související novinky

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno