Reklama

Reklama

The Guest

  • Slovensko Hosť (festivalový název) (více)
Trailer 2

Rodina Petersonových truchlí nad ztrátou syna, který padl ve válce. Jednoho dne zazvoní u dveří jejich domu jistý David (Dan Stevens), který tvrdí, že byl přítelem jejich syna a jeho parťákem z jednotky. Před jeho smrtí mu slíbil, že dohlédne na jeho rodinu, která Davida po počátečním šoku příjme a brzy jej začnou brát za rodinného přítele a životní oporu. Zanedlouho se však začnou objevovat záhadné podivnosti v Davidově chování a ve městě se přibývá vražd. Nedůvěra narůstá zejména v Petersonových dceři Anně (Maika Monroe), která se rozhodně přijít na kloub tomu, kým host v jejich domě opravdu je. (peetriss)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (291)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Od začátku nemáte páru, víte jen, že je něco jak být nemá, a s tímhle pocitem vás to nechá cukat se až téměř do konce. K tomu ano, má to v sobě ten nádech a la DRIVE a zajímavé charisma mne do té doby neznámého Dana Stevense. Jenže bohužel, to vysvětlení mi přišlo naprosto dementní, a slasherově hororový závěr sice bonbónek, ale už tím pádem nepříjemně úsměvný. Takže rozhodně zajímavý mix a film co zaujme a chytí, ale jak říkám, nerozdýchal jsem posledních 30 minut, tam se mi to rozpadlo namísto aby umocnilo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úhledný, chutný, svižný a zábavný akční thriller s nádechem osmdesátých let, obsahující také moderní prvky a zaujme také především soundtrack a úžasný herecký výkon Dana Stevense. Nechybí napětí, rychlý spád, kvalitní dialogy, perfektně sestříhaná akce ( fight v baru over the top) a spousta padlých těl. Kdyby se to v závěru odchýlilo jiným směrem, dal bych plný. Film dle mého gusta.80% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Asi nejzábavnější béčko posledních let. Má to něco z Bourna, něco z Univerzálního vojáka, ale vesměs si to jede svojí vlastní cestou. Pravda, těch maníků, co se nakvartýrujou do relativně poklidné domácnosti a odvolávají se na známost s mrtvým členem rodiny, už tu několik bylo, ale nepamatuji se, že by ta látka byla zpracována tak našlapaně a přímočaře. Herci do jednoho fajn a vévodí jim pochopitelně Dan Stevens a jeho vražedně modré oči. Veliká spokojenost. 85% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Herecky byl sice hlavní antihrdina nečekaně solidní, ale to ještě jaro nedělá. Je to sice sympatické retro béčko (myslím hlavně první polovinu), ale každý thriller potřebuje emoce a silné a hlavně reálné napětí. Frajer, který střílel s jejich mrtvým synem ty zlé zahalené teroristy, se nečekaně snadno nakvartýruje do synkova pokoje, zvládá roli chůvy mladšího brášky, ségře by se zase nejraději dostal do kalhotek. V duchu osmdesátkových výplachů tu máme lehce přepálený kousek, který se ve své kategorii nemusí za nic stydět, navrch si občas okolo prstu omotá i diváky. Sláva časům minulým. ()

paulieM 

všechny recenze uživatele

Vše to začalo dost nevinně, první půlka filmu se táhne, nicméně nenechá diváka klidným. Režie velice dobře pracuje s napětím a tajemstvím, které nechá divákovi velký prostor vlastním rekonstrukcím. Nutno dodat, že film stojí a padá s Danem Stevensem a jeho charismatem, a to hlavně kvůli absenci nějakého děje. Druhá část filmu je jiná, jakoby na první část ani nenavazovala, žije si vlastním životem. Problém filmu je jeho nesourodost, často diváka někam dovede a následně úplně změní notu. Spoustu věcí nedává příliš smysl: odfláknuté motivace - zejména hlavní postavy. Vlastně vůbec nevím proč se k rodině vydal. Čekal jsem, že se víc dozvím na konci, ale celé gró si film zatajil pro sebe. Raději Drive. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Na halloweenské party je možné spatřit i masku lišky. Ta se dříve objevila i ve filmu You're Next (2011), za kterým stojí stejný režisér a scenárista. (Phill67)
  • Součástí původního scénáře, podle kterého se měl děj odehrávat v Korey, byla i automobilová honička na 50 stran. (Phill67)
  • Pro soundtrack k tomuto filmu byly použity 3 dřívější songy nizozemské skupiny Clan Of Xymox: „Masquerade“, „A Day“ a „Cry in the Wind“. (Frontie)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama