Reklama

Reklama

Krvavé peníze

  • USA Good People (více)
Trailer

Mladý americký pár Tom a Anna Wrightovi (James Franco a Kate Hudson) se dostanou při opravě Annina rodinného domu v Londýně do obrovských dluhů. Zároveň zjistí, že nájemník, který bydlel pod nimi, zemřel a zanechal po sobě hotovost 200 000 liber. Stačí si jen peníze vzít a jejich problém je vyřešen. Jenomže netuší, že se brzy sami stanou terčem zloděje, který peníze původně ukradl. A náhle se dobrým lidem začínají dít špatné věci... (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (84)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejde o to, co mi zcizili. Jde mi především o čest. Takže teď budu pálit města a ničit úrodu." Kdykoli najdu volně ležet hromadu peněz, tak si ji rafinovaně nevšimnu a prchám, protože vím, že někomu patří a přijde si pro ně. Jenže vždycky se najde pitomec, který je sebere a myslí si, že mu to projde. A jakkoli jsou mi Tom a Anna sympatičtí, tak jsem jim nedokázal fandit. Vždyť i oni tuhle ohranou zápletku museli ve filmech mnohokrát vidět, tak proč to udělali? Proč to někdo natočil? A proč jsem se na to koukal? Tak to poslední vím. Protože jsem doufal, že prvoligová sestava by do toho nešla, kdyby snímek v sobě neměl něco originálního. Bohužel jsem se mýlil. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Průměr tohle rozhodně není, dokonce jsem přemýšlel i o čtvrté hvězdě, ale krapet mi v ní brání pár těch neuvěřitelných náhod, ale jinak to funguje celkem slušně. Atmosféru to má hutnou a napínavou, funguje tomu i to vážnější ladění, taky je tu nejedna zajímavá scéna a zaujala mě i ta zápletka, která sama o sobě taky není vedená zrovna blbě, takže jsem opravdu spíš spokojený než naopak. Určitě to mohlo vypadat líp, ale radši si znovu zopakuji tohle, než cokoli (třeba) od Villeneuvea, který se o tu pomalou atmosféru hrozně snaží taky, ale nemá cit pro tempo ne. Tohle naopak jo. Silné 3* ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příjemný nespěchající thriller z hustou a temnou atmosférou. Takovéto snímky z důrazem na nenáročný příběh než na akci mají přeci jen něco do sobe. Divák se daleko více dokáže vcítit do situace hlavních postav a mnohem více posoudit jejich konání. Tady jde o rozhodnutí velmi zásadní a myslím, že v tomto případě by asi nikdo nekonal jinak. Jenomže život není peříčko a tak důsledky samozřejmě mohou být fatální. Tento snímek je ukázkou dobrého filmového vyprávění, které dokazuje, že i bez přílišné akce to také jde a že i takovýto směr umí zanechat dobrý filmový zážitek. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Trošku zaspoilerujem, aj keď nezvyknem, ale inak by nevynikla pointa môjho úsudku o filme. S troškou irónie je hlavná línia príbehu opísaná asi takto: mladý manželský pár je po uši v sračkách s dlhmi, bankové účty sú plné pavučín a prievan v peňaženke je po problémoch s otehotnením druhou najčastejšou témou domácnosti. Ničím zvláštne zoznámenie s postavami začne naberať na nudnej rutine ešte viac, pretože v ten moment sa otvoria nebesia a pán domu nájde v prízemnom byte nielen mŕtveho podnájomníka, ale aj balík šušťavých bankoviek, ktoré majú tendenciu zatemniť myseľ. Totiž aj po zistení, že po prachoch pátrajú šéfovia dvoch znepriatelených zločineckých bánd, len mávnu rukou, že oni to nejako ustoja a rozhodnú sa šušťáky si nechať. Po zdanlivo kvalitných bezpečnostných opatreniach (ukrytie peňazí v tom istom dome a vyplatení pár dlhov v hotovosti) sa znenazdajky všetko začne rúcať, ale nebojácni manželia vždy niečo vymyslia alebo sa v poslednú chvíľu zjaví spasiteľ, ktorý ich z toho vylíže. No a nakoniec nielenže sa títo dvaja huncúti zo všetkého dostanú a dokážu vydrbať s oboma bossmi a všetkými zloduchmi, počas toho všetkého vyčínania dokáže Tom Annu zbuchnúť, takže všetko je to totálny hollywood, len je zabalený do atmosfericky ponurého londýnskeho hábu. Ale vlastne ono by bolo asi nefér toto všetko brať ako výčitku, pretože aj napriek tomu, že to znie celé pomerne smiešne, tak prácu s rutinou a klišé zvládol režisér celkom fajn, ku koncu je dokonca celkom dobre vygradované napätie a na hercov sa takisto dalo pozerať. 60%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CELÝ NÁŠ ŽIVOT JSME SE SNAŽILI BÝT DOBŘÍ, NE? A CO JSME ZA TO DOSTALI? NIC. MOŽNÁ, ŽE TY PENÍZE JSOU DAR. POMŮŽOU NÁM DOSTAT NÁŠ ŽIVOT ZPĚT…" /// Sympatický vobsazení v příběhu vo tašce plný prachů, která měla udělat lidi šťastnejma. Ovšem tam, kde byl doteď největším problémem exekutor, zřejmě frajeři, co krměj lidi kulečníkovýma koulema, můžou svejma netradičníma metodama… Díky dobrý stopáži vodpadaj kreténský průpovídky i řečičky. Pravda, vobčas to logicky zahapruje, ale závěrečná ½ hoďka je zajímavá. Nebo aspoň napínavá. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2009 napsal Marcus Sakey, jsem nečetl. 2.) Miluju příběhy vo tom, že štěstí není vo penězích (to sem kurva onehdá viděl tak šťastnýho bezďáka…). 3.) Thx ta titule ,,Viny95501“ a ,,avod“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Londýně ve Velké Británii. (rafix)

Reklama

Reklama