Reklama

Reklama

Půlnoční dítě

  • USA Midnight Special (více)
Trailer 2

Royův nejmladší syn Alton má nadpřirozené schopnosti, kvůli kterým se stane cílem náboženských fanatiků. Jedné noci se ti dva musí dát na útěk a zatímco honička postupně přerůstá v celostátní štvanici za účasti nejvyšších vládních vrstev, Roy dává vsázku všechno, co má, jen aby odhalil Altonovo životní poslání... ať už je jakékoli. V provokativním snímku, v němž se prolíná nadpřirozeno s hlubokým lidstvím, zkoumá uznávaný scenárista a režisér Jeff Nichols otázky víry a pouta lásky a důvěry. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (190)

tron 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh, ale nakrútený strašne unavene a nezáživne a rovnako matní a o ničom sú herci, čo je dosť smutné, lebo Joel Edgerton, Adam Driver, Sam Shepard a Michael Shannon sú za bežných okolností dobrí. Tu však nie. Tu nie je dobré takmer nič. Trvá to skoro dve hodiny, ale už počas prvých dvoch minút som takmer umrel od nudy. Jemne mi to pripomínalo Podpaľačku od Kinga, pričom Edgerton sa podobá na mladého Michaela Rookera alias kingovského šerifa Alana Pangborna z Temnej polovice. Inak ruky preč. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až moc dlouho se v tomhle snímku čeká na to něco velkého, co přijde, až to nakonec přijde a není to takové, jak jste si představovali. Jsou zde dobré scény, ale ještě lepší herecké výkony, kdy Michael Shannon je pro mě prostě skvělý v každé roli. Adam Driver ukazuje, že není jen Kylo Ren, i když stejně budete mít pocit, že hraje tak nějak stejně, i když více na straně dobra. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tentokrát tak tak tři hvězdy. Nebýt (jako u Nicholse téměř zpravidla) výraznější pointy, byla by to čistá nuda. Sama pointa ani není přiliš dotažená, takže v kombu s pochudlou a kolotočoidní cestou k ní je to asi nejslabší autorův snímek. I tak ale Jeff Nichols stále za pozornost stojí, v ranku nezávislé tvorby má pořád co říct. 50% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

E.T. Mimozemšťan nového milénia? Ani náhodou. Spíše průměrná epizoda Aktů X. Sice skvělé obsazená a dějově odsýpající, ale emocionálně plochá (pouze zkratkovité vykreslení postav), ne zrovna chytrá (klučina umí silou vůle shodit z oblohy družici, ale neumí zastavit auto, ve kterém ho unášejí dva dědci?!) a v práci s žánrem pouze opakující známé motivy bez nejmenšího updatu či překvapení. Finále se snaží o výpravnou velkolepost, ale nedosahuje ani na zlomek diváckého úžasu či myšlenkové hloubky podobně koncipovaných žánrových vyvrcholení (Abyss, Arrival, Annihilation). Pro Nicholse tohle musela být pouze rutinná studiová zakázka, nevěřím, že to dělal pro tvůrčí uspokojení. Dvě a půl. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Obrovský talent z Arkansasu a jeden z najžiarivejších filmárov minulej dekády Jeff Nichols, ktorý poctivo uchopil atmosféru amerického Juhu a štylisticky silne ju pretavil do svojich diel, sa rozhodol opustiť to, čo mu išlo najlepšie (južanské drámy), aby na stôl priniesol podivnú sci-fi s alternatívnymi svetmi a nejakým malým chalanom, ktorý keď si nedá cez oči okuliare na plávanie, vyžaruje akúsi ohromnú silu, ktorú všetci chcú ovládať. Do nových vôd však Nichols vykročil s veľkými grádmi. Prizval si k sebe všetky svoje tri dvorné dámy – kameraman Stone, skladateľ Wingo a najoslnivejší herecký poklad posledných rokov Michael Shannon (chýbal už len Whigham) – ktoré nastolené očakávania nepodliezli. Pridaj k tomu absolútne orgazmickú x euforickú úvodnú sekvenciu (ktorú si neprestajne púšťam spolu s 'Midnight Special Theme') a máš solídny nábeh byť o niekoľko desiatok minút neskôr hlboko sklamaný. Prijímam však zodpovednosť za svoje očakávania, ktoré pokrivili vnímanie prezentovaného a bez okolkov uznávam, že filmárčina bola kvalitná a Midnight Special bol natočený vynikajúco. To, že musím sledovať chalana, ktorý keď sa pozrie na oblohu tak padajú meteority a z očí mu šľahajú lúče svetla, je už vec druhá... (17.2.2019) (7.2.2022) (16.5.2022) --- "What if I told you that the words and numbers contained in your sermons include sensitive government information that, given the dates you provide, were transmitted solely by satellite through a heavily encrypted format? The decryption and dissemination of which, other than being scientifically impossible, would surely carry punishments of treason that are so severe, the government probably hasn't invented them yet." ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Vo filme sa objavujú skladby kapely Lucero, ktorej frontmanom je režisérov brat Ben Nichols. (Real Tom Hardy)
  • Menšiu rolu FBI agenta počas vypočúvania si zahral režisérov brat Scott Everett Nichols. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Reklama

Reklama