Reklama

Reklama

Evan (Lou Taylor Pucci) se nachází v životní krizi. Během krátké doby přišel o oba rodiče, se kterými si byl velmi blízký. V den pohřbu své matky se zaplete do rvačky v baru, kde pracuje, což ho připraví o práci a navíc ho čekají oplétačky se zákonem. Evan se rozhodne před svými problémy utéct a tak odletí do Itálie, kde si po pár dnech začne románek s atraktivní Louise (Nadia Hilker), která ovšem skrývá své temné starodávné tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Impresionistické obrazy doprovází relaxační hudba a mladý Američan si v Itálii užívá života. Seznámení s atraktivní dívkou je třešinkou na šlehačkovém dortu a zde by zřejmě končil příběh podle Rosamundy Pilcherové. Symboly, věštící cosi temného, na sebe nenechají dlouho čekat - štír, pavouk, gekon, vosa, housenky, had...vodní příboj tříštící se o skály. Co skrývá tajemná dívka a jakou nemocí trpí? Debaty o smyslu života, jeho konečnosti, o nesmrtelnosti a evoluci. Mysteriozní příběh, který napětí dávkuje na lékařských váhách. Více evropský, než americký film nebude pro každého. Jednu hvězdu z pěti strhávám za nejasný konec. Hodit řešení na diváka bylo zbabělé... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Chlapík sa presťahuje do Talianska, spozná pipku, začnú spolu šukať, akurát že ona má menší problém a sem tam sa premení na zrúdičku. O niečo menšie zlo ako posledný "Resolution" (pár zaujímavých momentov tam bolo), ale ani tie mi nevynahradia tú nekonečnú nudu, ktorú tento vraj "horor" ponúka. Samozrejme - to, čo niektorí užívatelia vyhypujú, sa mi podľa očakávania protivilo najviac - nulové tempo, horda drístov, žánrovo úplne mimo, a ešte aj stopáž vhodná na samovraždu, pretože ten alternatívny pohľad týchto dvoch režisérov mne osobne nehovorí nič, a pokiaľ sa ich tvorba bude uberať týmto smerom, tak radšej nech toho natočia čím menej. Čo tu mám pochváliť? Jedine niekoľko pekných trikov, keď sa tá holčina premieňala, či občasnú vtipnú hlášku (zombík si pichá heroín - tam som sa aspoň pousmial). Síce som si občas spomenul na môj obľúbený "Dagon" - či už chápadlami alebo peknou destináciou, ale to by sa tvorcovia museli aspoň trochu koncentrovať aj na to hororové hľadisko, a nie na všetko ostatné okrem toho. Originálne to možno celkom je (dokonca by sa z toho dala vytvoriť pekná zmutovaná jazda). Ale žiaľ, nestalo sa, u mňa takmer celé zle. ()

Reklama

MCZ 

všechny recenze uživatele

Tak jo, s odřenýma chapadlama dávám nakonec čtyři hvězdy. Je tu hrozně moc věcí, které mi neseděly, a to zejména ta křečovitá snaha vše vysvětlovat, která je dost v protikladu především k tomu, jak málo má hlavní ženská postava své tělo pod kontrolou. Na rovinu jsem čekal spíše mystičtější pojetí zápletky a méně doslovnosti. A toho hororu tam vlastně taky moc není. Zachraňuje to ale vcelku dobrá chemie ústřední dvojice, byť teda opět s velkými výhradami. Ale i přesto, jak moc se film rozchází s mými očekáváními, nakonec nemůžu neocenit, že někdo natočil takhle svébytnou romanci, která svým způsobem funguje. (Malé čistě osobní plus pak dávám za to, že se k mému velkému překvapení film odehrává na několika místech, která jsem shodou okolní nedávno navštívil.) 7/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Byl jsem předem varován, že nejde o klasický hororový kousek, ale spíše hodně zvláštní směsku filmových žánrů. Právě to mě lákalo asi nejvíc, přestože jsem byl varován, že velkou roli tu hraje „romantická“ zápletka, kterou já opravdu nemám moc rád. Musím však dát za pravdu všem, že ačkoliv je zde cítit mysteriózní nádech, tak jsem se na to taky dodíval hlavně kvůli Nadii Hilker a velkému očekávání grandiózního vyvrcholení. Bohužel to se však v tomto případě nekonalo a tak ve mně převažuje mírné zklamání. Přece jenom cítím, že potenciál tvůrčí myšlenky měl rozhodně navíc. První polovina filmu (pokud nepočítám bitku v hospodě) mělo dost vlažné až uspávající tempo a především nepříliš záživný děj. Přece jenom pohled na malebné italské městečko byl sice fajn, ale pokud neholdujete romantickým či opileckým žvástům, tak se budete hold nudit jako já. Teprve ve chvíli kdy Nadia Hilker ukáže své ženské přednosti a hlavně začne scénárista poodkrývat tajemství točící se okolo její postavy, se v mých očích dostavilo výrazné zlepšení. Dočkáme se několika bizarních metamorfóz (mutací), které jsou každopádně příjemným zpestřením, především však velmi slušně zpracovány. Právě díky nim si na své konečně přijde i milovník hororového žánru. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Som v miernom šoku. Super horor (trochu ako Dagon?). Parádna talianska atmosféra. Historické ulice, uličky, dvory, námestia. Do toho more, žeravým letným slnkom zaliate ovocné sady a záhrady. Ústredný hrdina vcelku sympaťák a jeho európska láska tiež OK. Masky bombové. Niektoré scény značne nechutné, znepokojivé. Nebudem spoilerovať, ale scenár je originálny, nevedel som, čo presne mám od Spring čakať a nakoniec som zostal milo zaskočený. Prvú hodinu a 15 minút paráda, pre mňa jeden z najlepších hororov roka. Bohužiaľ, potom nasleduje ďalších 25 minút a tie už príliš super neboli. Dej sa vybral neželaným smerom, avšak nie v dobrom. A čakal som iný koniec. Najhoršie je, že posledná polhodina je ladená miestami akoby až do komédie, čo je strašné. Napriek tomu musím dať 4*, pretože hoci sa režiséri snažili naštvať ma nevydareným koncom, nakoniec sa im to nepodarilo. Napriek menšiemu sklamaniu prevládli pozitívne pocity. A potešilo ma opäť vidieť Jeremyho Gardnera z The Battery. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Část filmu se natáčela v americkém Los Angeles v Kalifornii. Dalšímí lokace našli filmaři v Itálii, konkrétně ve městech Bari, Polignano a Mare a Conversano. (hansel97)

Reklama

Reklama