Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Český kriminálky, a překvapivě i ty novodobý, mají své kouzlo. Díky dlouhé tradici, kterou tento žánr v našich končinách má, se občas povede natočit něco zábavného i v současné době. Vzpomeňme třeba Sametové vrahy, Czech Made Man, Příběh kmotra a teď novinka Gankster Ka. Autoři zpracovali životaschopnou žánrovku v moderní produkci a s plejádou českých herců. Nedává prostor nudit se nebo přehánět, naopak nakouknutí pod pokličku nekalých praktik zločinců je docela vzrušující. Pokud tedy víte, že jste tomuto podsvětí na míle daleko a v pohodlí svého obýváku. Příjemné překvapení. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Denně sledujeme ve zprávách, jak je ten svět prolezlý špínou a korupcí. Když pak nad nějakým „podnikatelem“ zlomí i obhájce hůl a pobyt za mřížemi je neodvratný, máme z toho upřímnou radost. Takoví prostě jsme. Nadávání na poměry, které u nás panují, se stalo už jakýmsi folklórem. Ve filmu to máme rádi jakbysmet. Když to tudíž nějaký poměrně mladý dravec za kamerou zabalí do svižného kabátu, předloží několik průstřelů hlav, kufrů plných peněz i odhalených hrudníků, divák je vesměs spokojený. Ten český zvlášť. Jenže většinou to pokazí hodně mizerné dialogy a pitomé situace. Politické thrillery holt u nás moc neumíme. Respektive mě osobně žádný nijak zvlášť nenadchnul. Tady je to jiné. Život Radovana Krejčíře asi není třeba nějak pitvat. Náš „jiný“ hrdina se jmenuje Radim Kraviec. Je to osobité hovado, které je extravagantní, buranské, přesto inteligentní, manipulátorské, původně moravské, přitahující prsatou playmate s hudebním talentem a (ne)zdravou sebejistotou oškubat každého, jenž se nabízí. Vyvázne z pokusu o likvidaci a jeho moc sílí. Jenže rodinná tragédie a pobyt za mřížemi v něm rozdmýchají i instinkty mstitele. Takže jeho oddaný zabiják začne leštit bouchačku. Námět je fajn, dialogy netahají za uši, pocit trapnosti nevzbuzují, děj je přehledný. Jen role vypravěčů ruší. Autoři si jinak nicméně nepomáhají okatými berličkami, nevyužívají laciná gesta nebo okázalé machrování a ramena. Hynek Čermák je naopak dělat může, protože mu tenhle gangster sakra sednul. Jemu a režisérovi Janu Pachlovi (včetně scénáře) patří slušivé uznání. Navíc bacha: je to české!! :-) I proto dám ty lehce přepálené čtyři hvězdy. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Vykreslený portrét českého grázla řemeslným standardem. I když zde žádná překvapivá pointa není, tak příběh se pohybuje v rovině reality. Ve vyprávění do toho elegantně zapadá i zkorumpované prostředí české politické scény. Kterou stranu asi zdejší ministr zastupoval, radši nebudu ani psát. Jistě to víte sami. Těžko říct jestli se mi to líbilo, ale osobně mi to přišlo přinejmenším velmi slušné zfilmované. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů za to, že to není ani chvilku trapné (ok, scéna s bazénem je na hraně, ale jsem ochotný jí přejít). Hynek Čermák jako Káčko výborný, Vlastina Svátková hollywoodským způsobem uhrančivá a atmosféra více než solidní. Zbytečným přešlapem je naprosto nedomyšlená role vypravěče, kterou tu tuším zastupují hned 4 postavy. V první půlce je díky tomu Gangster Ka díky tak trochu i rozhlasovou hrou. Jinak ale vlastně nemám proč remcat. Příběh mě bavil, herci dokázali prodat i velmi malé role a finále navnadilo na druhý díl. To je mnohem víc, než v co jsme vůbec mohli doufat. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

U mě spokojenost. Škoda, že moje znalost prostředí ve kterém se Káčko pohybuje není větší, protože bych z filmu měl třeba i víc. Vše je podle mě hodně slušně natočené a kór na české podmínky. Klidně bych ale stopáž natáhl o 10 -20 minut a některým oblastem života a konkrétním akcím se věnoval víc. Dal větší prostor vedlejším postavám apod. Film má ale slušnou atmosféru a jak to tak bývá do určité míry i Káčkovi člověk fandí. Hlavně ve chvílích kdy ždíme politiky na krev. Škoda toho, že člověk ví jak to celé dopadne. Opravdu slušná zábava a když se budu držet toho co zazní ke konci filmu, tedy že na každé legendě o K je minimálně něco pravdy, tak potěš koště.... 75 procent. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (15)

  • Všechny zahraniční scény byly natočeny na Kanárských ostrovech. (zbyshek)
  • Ve scéně, kdy Kraviec (Hynek Čermák) mluví přes počítač k premiérovi, je vidět, že premiér používá na svém notebooku Windows 10. Téměř deset let před jeho uvedením na trh. (Sealteam6)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama