Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 7

Recenze (448)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Krteček po anglicku. Asi není nic víc potřeba dodávat. Pokud člověk přistoupí na fakt, že nikomu vůbec nepřijde divné, že se po městě potuluje mluvící medvídě, dostane svižnou anglickou feel good pecku s naprosto brilantním dabingem Bena "Q" Whishawa...70% ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Ano, chápu, že jsem špatná cílová skupina a že je to film pro tak pětileté děti, ale promiňte, správný rodinný film myslí i na dospělé. Jediné, co můžu ocenit, je samotný méďa, který mi jenom horko těžko vynahrazuje dětinskost příběhu a pitvoření Kidmanové a Capaldiho. Po tak skvělých loňských rodinných filmech jako LEGO příběh, Tučňáci z Madagakaru nebo Jak vyscičit draka 2 tenhle osamělý méďa opravdu spíš zklame. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neexistuje milejší film za poslední roky, než je Paddington. Paddington je prostě roztomilouš největšího ražení. A taky se na něj moc hezky kouká, protože rozbije a vošahá všechno, co mu pronikne do zorného úhlu jeho očí. Na druhou stranu tahle pohádka kombinovala reálný svět s tím kresleným tak, že jsem si neustále říkal, proč nikomu není divný, že ten medvěd mluví a chová se jako člověk. Na tu myšlenku už jsem sice asi starej, ale roztomilost je tak výrazná, že každé dítě musí slintat blahem. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná na zajímavého medvídka, který zjevně nikomu nepřijde divný. Pěkně se na to kouká. Nejvíce mě na tom však zaujala ta britskost, nádherný přízvuk, britský humor a celé to má prostě takový příjemný nádech. Trochu škoda toho nuceného záporáka, který (která) tam vůbec nemusel(a) být. Čekal jsem prostě úplně něco jiného, ale byl jsem velmi mile překvapen, mohu vřele doporučit. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pro děti a milovníky destruktivního humoru s místy nechutnými prvky ohledně tělesné hygieny a vyměšování různých tekutin. Barevná obrazovost ale zahřeje u srdce a potěší i některými výtvarnými gagy. MÓDNÍ OKÉNKO Ledově chladná Nicole Kidman se pyšní nádherně štíhlou postavou, kterou ještě podtrhuje dokonale padnoucími kostýmky a obleky. Připomínají lovecké ohozy a zároveň využívají zvířecí motivy na důkaz, že Nicol je tady za dravou šelmu i za lovkyni, která si z poražených zvířat dělá trofeje v podobě oblečení. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Medveď okuliarnatý, z ktorého je Paddington vytvorený, pochádza z Peru. (figliar)
  • Na scénáři se podílela také Emma Thompson – režisér jí vyjádřil svůj vděk v závěrečných titulcích. (HellFire)
  • Knihy Michaela Bonda o Paddingtonovi boli preložené do 30 jazykov, po celom svete sa predalo približne 30 miliónov kópií. (megajalec)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama