Reklama

Reklama

Creep

  • USA Peachfuzz (pracovní název) (více)
Trailer

Aaron (Patrick Brice) prijme skvelú ponuku s vysnívaným honorárom 1 000 dolárov denne za to, že zdokumentuje posledné týždne života ťažko chorého Josefa (Mark Duplass). Na prvý pohľad milý a ústretový hostiteľ však skrýva nejedno nemilé "prekvapenie"... (*CARNIFEX*)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Výtečný zážitek, který hororový žánr staví na hlavu, kdy není nebezpečí neznámou entitou a neskrývá se v pozadí, ale potenciální hrozbu máte celou dobu na očích jako hlavní postavu a máte s ní bezprostřední kontakt. Právě ona záhada, zda na první pohled sympatická, ale podivná postava je, či není v něčem zlá je jádrem Creepa a toto dilema funguje na jedničku díky povedenému scénáři, výborně dávkovanému napětí a zejména díky Marku Duplassovi, který tuto one man show ustál a táhne jí nesmírně sebevědomě. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Mne to trochu pripadalo tak, že sa proste stretli dvaja kamaráti a rozhodli sa nakrútiť malý psychologický found footage o dvoch postavách bez miliónov, bez trikov, bez masakráží, bez krvi, bez ľakačiek (len so štipkou humoru) - proste jeden z nich dostal dobrý nápad a už to šlo samé od seba. Pekný dôkaz toho, že aj v jednoduchosti je krása, pretože niečo tak banálne, jednoduché a súčasne fungujúce sa nevidí každý deň. Akurát váham, či by som film zadelil aj do žánru "romantický", aj keď svojím spôsobom... prečo nie? ()

Reklama

tnp101 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpříjemnějších found-footage, co jsem za delší dobu viděl. Autenticky poloamatérské i na čistě filmařské úrovni a tím pádem vlastně strašně sympatické, protože jde vidět, že se zúčastnění při natáčení bavili. Nepříjemně divná atmosféra funguje, představitel nemocného Josefa je velmi uvěřitelný a vzhledem k jeho nepředvídatelnosti je zábava ho sledovat. Nejedná se o žádný klenot, hromada problémů, které provází žánr found-footage odjakživa, je přítomných i zde, ovšem pokud tíhnete k žánru psychologických thrillerů, mohu tento s klidem doporučit. Film si vlastně na nic vážného nehraje a je to jedině dobře. Nadpřirozeno mě baví, ale v rámci found-footage je přece jen už hodně okoukané, takže mě tento kousek potěšil o to víc. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Kameraman prichádza pracovať ku chlapíkovi, ktorý má rakovinu a chce zanechať video-odkazy pre svojho nenarodeného syna. Chlapík je však čím ďalej tým podivnejší a kameraman nadobúda pocit, že v jeho blízkosti to nemusí byť práve bezpečné. Hororová found footage komédia, ktorá našťastie nie je FF preto, aby zakryla absenciu peňazí či talentu, ale preto, že to tak tvorcovia chceli zámerne. Na čo už v podstate poukazuje prítomnosť dosť známeho (prevažne z komédií) Marka Duplassa, ktorý si svoju úlohu podivného hostiteľa vyložene užíva. Celý film vlastne „stvorili“ on s režisérom; napísali si to, aj odohrali. Komédia to moc nie je, skôr horor s niekoľkými vtipnými momentmi a tak, ako pomerne pohodovo začína (hoci určitý divný nádych to má už od začiatku), tak sa postupne vyvíja čoraz znepokojivejším smerom, až sa to nakoniec uzavrie v bizarne pôsobivom finále. Nie je to síce žiadny zázrak, ale aspoň dôstojný príklad fungujúceho found footage hororu. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Ten konec je podle mě pěkně debilní, že si to uvědomovali i sami tvůrci, ale vem to čert, takhle creepy věc jsem už dlouho neviděl. Velice účelně natočené, děsivě autentické (k vyvolání strachu nejsou zapotřebí žádné nadpřirozené síly, stačí jedna reálná situace, ve které by se mohl ocitnout prakticky každý). Jeden z prozatimních hororů roku, tagům "komedie" a "romantický" vůbec nevěnujte pozornost. Propotil jsem nejedno triko a fakt to nebylo venkovníma třicítkama. Americký nezávislý horor jede! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Většina filmu je pouze improvizace. Herci měli ve scénáři napsáno například jen: „Jízda autem, zatímco se natáčí na kameru. (MeanWhile)
  • Film sa natáčal v meste Crestline, v Kalifornii. (BoredKid)
  • Film nemá úvodní titulky a název filmu se objeví až na konci. (pornogrind)

Reklama

Reklama