Reklama

Reklama

Hologram pro krále

  • Velká Británie A Hologram for the King (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když je americký obchodník (Tom Hanks) vyslán do Saúdské Arábie, aby zde, jak doufá, uskutečnil nejlepší obchod svého života, naráží zde na značné kulturní rozdíly. Navzdory počátečnímu překvapení místními zvyky a neprůhlednou byrokracií se mu nakonec s pomocí upovídaného taxikáře (Alexander Black) a krásné saudské doktorky (Sarita Choudhury) začíná dařit v neznámém světě orientovat. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (105)

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks nie je práve herec, ktorého by som zbožňovala. Tom Tykwer je naopak režisér, ktorému by som doma bola schopná postaviť oltár. Okrem režisérskych schopností je tiež veľkým propagátorom humanizmu a porozumenia medzi ľuďmi. A len za to ide v tomto prípade štvrtá hviezda. Všetci sme bratia a sestry, pretože máme všetci len jednu matku, a to je Matka Zem. Bez ohľadu na rasu či náboženstvo. Morálka a súcit je to, čo nás musí v živote neustále sprevádzať. A kto vraví, že v tomto filme nie je nič komediálne či úsmevné, musí byť asi nudný patrón. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

1) Proč je ten film tak ošklivý? 2) Proč je ten příběh tak řídký? Je to tak divné, že jsem neustále hledal důvody, proč by to tak mohlo být uděláno schválně, ale nic mě nenapadá. Když si vezmu, že nejde o náhodný film na objednávku, ale něco, do čeho tvůrci investovali hodně času a energie a vydupali si to ze země, tak mi z toho jde úplně hlava kolem. Proč by chtěl někdo natočit tuhle ve všech ohledech horší kopii Ztraceno v překladu, říznutého povrchní komedií? ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Dostanete-li se do jakékoli země vyznávající jiné náboženství než křesťanství, je to vždycky megacloumák. Mně osobně ty rozdíly vychytávat vždycky bavilo. Ovšem, pokud je to pracovní návštěva, je to jiné. V zemích "půlměsíce" čas běží podle úplně jiných měřítek a o věcech se rozhoduje často jinde než za jednacím stolem. Orientální despocie- to je oč tu běží. Jste sice nejlepší kandidát, ale vyberou jiného, jelikož má zábavnější manželku nebo zajímavější auťák. Tom Hanks se ocitá tak nějak ve filmu Ztraceno v překladu 2. Ztratil cestu životem a tohle mu mělo pomoct vyrovnat finance v rodinném rozpočtu. Pobyt v Arábii ale vypadá spíš jako jeden velký průser. Jako herec Hanks hraje jako o závod, jde mu to, ale přece jen příběh nemá potřebnou hloubku, je to film pro masy, příliš povrchní a zobecňující. Základním poselstvím je, že Saudové zase tak daleko k Američanům nemají, láska kvete v každém věku a nikdy není na nic pozdě. Víc ale ve filmu nehledejte, jelikož tam opravdu nic není. 70% ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Viděno v originálu. Na tento film jsem se těšila. Měla jsem ho stažený už pár měsíců a dnes jsem konečně našla čas se na něj podívat.. ve chvíli, kdy má u nás premiéru, jaká náhoda :) začátek mě navnadil a zaujal, potvrdil mi, že jsem sáhla po správném filmu, jak vyplním pozdní ráno.. střet americké a arabské kultury.. Řidič s MP3 místo rádiem mě pobavil.. některé rozhovory mě přiměly se usmívat také... ale potom přišla naprosto zbytečná "další zápletka v podobě zamilování se do nějaké nesympatické baby".. to jako vážně?! Nešla jsem sem pro podělanou romantiku, ale pro příběh! Takže slabší průměr, jenom za charismatický hlas Toma Hankse. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(24/2018) / Tak ten Tykwer bol cítiť v každom momente. Atmosferický, ľudský príbeh so správne nadávkovanou porciou humoru a drámy s perfektným Hanksom. Podmorská scéna vrchol filmu. Toto je presne ten typ filmu, ktorý sa raz, dva krát za rok zjaví a prekvapí. Aktuálnych 61% je podľa mňa zúfalo málo, akokeby už nestačil len poctivý a originálny námet bez twistov a šialených záverov. (9/10) ()

Galerie (82)

Zajímavosti (5)

  • Produkce byla odstartována finanční sbírkou v rámci projektu Kickstarter. (Terva)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával v Saudskej Arábii, tak prevažná časť natáčania sa odohrávala v Maroku a Egypte. Filmári však pracovali aj v spomínanej Saudskej Arábii (konkrétne v Rijáde), v nemeckej metropole Berlín či americkom Bostone. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama