Reklama

Reklama

Kousavou, sarkastickou CLAIRE SIMMONS fascinuje sebevražda jedné ženy z podpůrné skupiny pro pacienty trpící chronickou bolestí, mezi něž patří i ona. Jak zjišťuje podrobnosti o Ninině sebevraždě a jak se rozvíjí její vztah s Nininým manželem, začne se prát i se svou vlastní, velmi krutou osobní tragédií. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (119)

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem byla zvědavá už od doby, co se objevil trailer. Jennifer Aniston v dramatu? To prostě musím vidět! Samotný popis filmu by mohl předznamenávat poněkud depresivní snímek, kterým ovšem Cake (aspoň dle mého názoru) vůbec nebyl. Naopak se jednalo o velice odlehčené drama s kapkou černého humoru a sarkasmu. Zkrátka nic temného. Hodně se mi zde líbil herecký výkon právě Jennifer. Úplně jsem zapomněla na to, že je to hollywoodská herečka. Pro mě to byla prostě Claire - zničená žena, která zanevřela na svět a rozhoduje se, jestli tu zůstat nebo odejít. Dále bych ještě pozvedla herecký výkon Anny Kendrick, kterou mám moc ráda, ale tady hrála takovou perfektní mrchu, a Sama Worthingtona, který na mě působil jako velký sympaťák. Opravdu doufám, že Jennifer v budoucnu uvidíme i v dalších dramatech. Cake je opravdu skvělým nezávislým filmem - a ta finální scéna byla úchvatná. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Nelíbilo se mi, co tu jiní chválí - že více méně celý film nevíme, co se vlastně hrdince stalo a čí vinou. Na druhou stranu by film mohl sloužit jako instruktážní video, že za každou cynickou krávou se schovává příběh, který může (ale nemusí) její chování ospravedlnit. Důležité je však vyznění, že každá pomocná ruka se nachází na konci vlastní paže a každé léčení začíná v hlavě. ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Bylo zajímavé vidět Aniston v dosti nezvyklé roli.A kdo viděl nedávno dokument USA o obrovské spotřebě léků na bolesti a na závislosti američanů na ně tak její roli pochopí.Byla pro ni asi dosti obtížná protože se naprosto vymyká všem které doposud ztvárnila.Byla v ní naprosto jedinečná až tak , že Worthington vyšel se svojí postavou jako stážista.Dobrá kamera a režie.Dosti slabý scénář ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Mala som možnosť bývať s niekým, kto bol v podobných bolestiach ako hlavná predstaviteľka filmu, a aký je to kríž ustáť tie nálady. Spoilery. Film je vlastne príbeh ako prekonať traumu, ktorá priniesla aj fyzické ťažkosti a problémy doma (rozvod), tomu má napomôcť poznanie života a smrti zosnulej kamarátky. Ja s jhrasko nesúhlasím, mne tie scény s Annou prišli ako halucinácie podmienené tabletkami (ktoré často absurdné sú) no vďaka tým halucináciám sa dozvedela/pripomenula si určité veci, ktoré sa stali dôležitými vo filme. Myslím, že Aniston tu podala skvelý výkon, vidno, že sa poctivo pripravovala. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Poměrně dost depresivní drama, kde bych ale tedy opravdu jen výjimečně uvítal i výraznější přitlačení na pilu, neboť přestože jde v první řadě o opravdu silný, obrovskou tragédií poznamenaný, životní příběh jedné zlomené ženy, emoce jsou navozeny jen povrchově a ty skutečné působivé okamžiky se tak ke škodě filmu nakonec prakticky nedostanou vůbec ke slovu. Samotná zápletka tedy není nějak obsáhlá, prostě jde o vylíčení jedné životní etapy dříve úspěšné ženy, která se pokouší o vyrovnání se s životní situací, do které by se nikdo nikdy nechtěl dostat. Tempo snímku je zvoleno velice pozvolné, ona osobní tragédie je odkrývána velmi pomalu, ovšem její destruktivní tíha je cítit po celou dobu a ikdyž až dokonce není vlastně úplně doslovně poukázáno, co se opravdu stalo, je to silné, náročné a vskutku dramatické. Každopádně, Cake byl i obrovskou hereckou příležitostí pro Jennifer Aniston, která se díky té náročné roli mohla vymanit ze svého zaškatulkování pohledných blondýn z romantických komedií, a ikdyž by se dalo určitě konstatovat, že svou ztroskotanou postavu zahrála vážně přesvědčivě a uvěřitelně, role těch krásek jí svědčí asi přece jen víc, nicméně opakuji, její výkon je tu vážně skvělý a film hodně ovlivňuje, samozřejmě v tom pozitivním slova smyslu. Zkrátka, Cake je snímek, který je náročný, tíživý, silný, nicméně tvůrcům se ho podle mě nepodařilo zpracovat až tak funkčně a působivě, jak by si zasloužil. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Jennifer Aniston bola inšpirovaná jej kamarátkou a kolegyňou Stacy Courtney, ktorá bola kaskadérkou. Vážna nehoda, pri ktorej takmer zomrela, jej pomliaždila nohy a ukončila jej kaskadérsku kariéru. Absolvovala 23 operácií, bola závislou na oxycontine. Nevzdala sa a svoj boj vyhrala a stala sa koordinátorkou kaskadérov vo filmoch. (megajalec)
  • V jednom interview Jennifer Aniston spomenula, že nebola prvou voľbou pre hlavnú rolu. Odmietla ju vraj iná herečka po prečítaní scenáru. Ktorá, nespresnila. (megajalec)

Reklama

Reklama