Reklama

Reklama

Konec šňůry

  • USA The End of the Tour
Trailer 1

Obsahy(1)

"Aké by to bolo uniknúť smrti tým, že sa do nej vrhnete, napríklad, skokom z horiaceho mrakodrapu?" Dej príbehu je zasadený do roku 1996, kedy mladý spisovateľ a reportér presláveného magazínu ''Rolling Stone'' David Lipsky (Jesse Eisenberg) chce uskutočniť ohromujúce interview s hviezdou spisovateľského neba tej doby Davidom Wallaceom (Jason Segel). Wallace žije v ústraní, ďaleko od ľudskej spoločnosti, iba so svojimi dvoma psami, no práve o ňom sa v krajine v tom čase najviac rozpráva. Keď sa Lipskymu podarí s Wallaceom skontaktovať, zistia, že toho majú veľa spoločného. Spolu sa pokúšajú prísť na to, prečo sú ľudia ako oni, pochádzajúci z vyššej strednej vrstvy, s excelentným vzdelaním a jedným z najzaujímavejších zamestnaní, vnútorne prázdni a nešťastní. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (52)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Jeden dlouhý rozhovor rozpínající se přes celou stopáž filmu je vtahující a upřímnou diskuzí, která umí pobavit, dojmout i prinutit k zamyšlení a sděluje divákům mnoho zajímavých myšlenek o životě, kdy se s mnohými dokážete ztotožnit, což zážitku dodává na atraktivitě. Herci jsou vedle scénáře základním kamenem úspěchu a Jason Segel s Jesse Eisenbergem podávají výborné výkony a v případě Segela jde dost možná o nejlepší roli jeho života. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi nesedlo. Hipsterská konverzačka s rádoby chytrými a hlubokými dialogy, které mě ovšem příliš neoslovily, nenápaditou a skoro až ospalou režii, kterou zachraňuje jen snažící se hlavní dvojka. I když pravda, uvěřit Segelovi takhle vážnou roli bylo v některých okamžicích docela těžký. Celé to navíc směřuje odnikud nikam a všechny ty vyřčené životní pravdy a zkoumání samoty nemají bohužel vůbec takový dopad, jak by si tvůrci přáli. I když chápu, že zrovna u tohoto kousku je to silně individuální, takže zatímco já málem usnul, jiné to může emociálně docela semlít. A já jim to vlastně docela závidím. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi Segela jako komika, budete si na jeho zdejší komplikovanou postavu a podobu chvíli zvykat. Na Eisenberga si musím zvykat vždycky. Z ranku filmů "Dva ukecaní muži" bych doporučila spíše Jak ukrást Bizona s Hoffmanem nebo Chinese Coffee s Pacinem. Mělké i hluboké myšlenky v obou jsou kultivovaněji napsané, herecké persony a jejich výkony nevyvratitelně úctyhodnější. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Konverzační drama, kde padne hodně slov, hodně vět, sní se hodně jídla, vypije pití a vykouří hodně cigaret. Ale hlavně je to tak hrozně moc civilní a přirozený, až jsem zíral. Oba herci jsou perfektní, jsou sví (resp. nepůsobí to uměle) a prostě si povídají o všem možným. Tak to celý vypadá. Hlavně mě překvapil J. Segel, kterýho především známe jako jeblýho týpka z HIMYM, ale pozor. On umí hrát i jiný věci a zatraceně dobře. Bylo to vlastně hodně smutný, osamělý a depresivní, přesně takový, jakej byl život D. Wallace (aspoň v poslední době). ()

Prcek54 

všechny recenze uživatele

Prokecaný film od začátku do konce. U Eisenberga žádná novinka ale Segel fakt perlí! Není to jen autobiografický film o zpovědi Davida Wallaceoma. Hlavně je to film o boření jistých osobních hranic, o tvoření vztahu (který rozhodně není jen pracovní) mezi Davidem a Davidem a hlavně krásných rozhovorech, kterým vážně věříte, že byly těmi nejlepšími v Lipskeho životě! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Jason Segel musel kvůli roli Davida Fostera Wallaceho přibrat přibližně 15 kilo, které ale poté úspěšně shodil. (Juditt)
  • Nakrúcanie prebiehalo v Grand Rapids, v štáte Michigan a v Bostone. (Hudakfilms)

Reklama

Reklama