Reklama

Reklama

Mladý agent FBI (Utah) v utajení inflitruje zlodějský gang, jehož členové si libují v extrémních sportech. Žijí s totálně uvolněným přístupem k životu . . i k zákonům. Ten jediný zákon, který jsou ochotni respektovat, je zemská gravitace. Skupina nezná žádné limity a právě daleko za hranicemi běžných omezení a pod vedením charismatického vůdce Bohdiho provádí nevídané a velmi propracované zločiny. Utah postupně získává informace i důvěru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň ale začíná pochybovat o svých oficiálních povinnostech. Je čím dál více pohlcen opojným a nespoutaným životním stylem, kde je hlavním krédem svoboda a adrenalin. Bez ohledu na to, kolik pravidel se poruší a kolik lidí zemře. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (344)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak na závěr filmového roku 2015 jsem si připravil zajímavý zážitek a s volným lupenem v kapse vyrazil do kina na tenhle skvost. Resumé? Nepřekonatelný nářez to určitě není, ale zároveň mě to nijak nepohoršilo. Je to asi takový jaký se to dalo čekat podle trailerů. Spousta extrémních výkonů na hranici, nebo spíš za hranicí lidských možností. Spousta cool kousků, bezstarostný životní styl a pěkný kočičky vrtící pozadím na nejrůznějších párty. Plus občas nějaká ta akce. Na příběh zapomeňte žádnej tu není a ani o něj nejde. Na původní film zapomeňte rovněž, protože si to z něj bere jenom postavy, plus asi dvě až tři známý scény z originálu. Jinak je to něco úplně jinýho. Samozřejmě, že tenhle film je velkej zabiják mozkových buněk, ale s tím jsem taky počítal předem. Jenom si možná mohli odpustit ty filozofický kecy typu : vracíme zemi, co nám dala apod. To je jenom zbytečná póza. Každopádně milovníci adrenalinových sportů budou nadšeni. Ostatní diváci se nenáročně pobaví a občas se jim i zatají dech. Příjemná pohodová jednohubka, která na zakončení roku přišla celkem vhod.60% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

V 91. stačilo jít si vlastní cestou a nerespektovat sociální a finanční systém, dnes to musí být šmrnclé spiritualitou a především "zemi bereme, zemi vracíme". Krásné, ale trochu nedomyšlené, protože i tito drsní hoši přece někde musejí brát peníze na ty svoje luxusní auta, párty na jachtách, adrenalinové sporty a cool tetování. Krom toho jim ty řeči nevěříte ani trochu až na Edgara Ramireze - ten chlap je čisté CHARIZMA. Velká škoda, že to nemělo větší spád a čistší, resp. žánrovější (akční film) obsah. Protože vizuál a režijní nápady OK, příroda super a celé je to technicky/atmosfericky zvláštně podmanivá věc (namísto rockových vypalovaček je tu obvykle ambient post-rock apod.) se studeně našedlými kamerovými filtry, navíc pro fandy extrémních sportů to bude totální slast. To je ten aspekt, kde je snímek určitě nejsilnější. Scéna šplhání na Angel je fantastická. Vidět to doma na bluray ale úplně dostačuje. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Originál se občas až zbytečně moc považuje za kultovní film, je to sice výborná dobová žánrovka, ale nic kultovní krom účesu Swaezyho na ní není.Škoda, že se tvůrci tohohle ''remaku'' nevydali vlastní cestou, nevěřili sami sobě a tak pojmenovali film Point Break a přitom to nemá s 25 let starým filmem naprosto nic společného.Akorát jména hrdinů Utah, Bodhi a jednu jedinou scénu.Postavit film na reklamní kampani ve stylu ''největší adrenalinová jízda vašeho života'' mohlo to mít třeba slušný úspěch a pojmenovat postavy Idaho a Donnie, nikdo by se po nějakém filmu s Reevesem ani nevzdechl.Opravdu škoda, protože film je to natočený parádně, příběh nás bavil, herecké obsazení je fantastické a Teresa Palmer je neskutečná žába.Dokonce i ten gumák Bracey se docela předvedl.Občas mě sice srali ty Bodhiho hippiezácký žvásty a co minutu sem čekal, kdy půjdou s Utahem společně do sprchy a pak recyklovat plechovky, ale vše kolem je parádní filmařská práce a mě po dlouhý době zase opravdu bavil super akční film.75%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tenhle remake asi nikdo moc vidět nechtěl, ale já jsem za něj nakonec rád. Škoda, že je to béčko jak hrom v tom špatném slova smyslu. První půlka je přitom celkem okázalá, ovšem i ty neuvěřitelné adrenalinové sporty časem omrzí a druhá půlka se neskutečně vleče. Titán Ramirez fajn, Raye Winstonea už delší dobu zas nikde nechci vidět a Braceyho zas ani nebudu moct jelikož pravděpodobně upadne v zapomnění. Z tohodle nové Rychle a zběsile nebude PS : druhé zhlédnutí po 7 letech mé dojmy jenom potvrzuje, je to fajn béčko...6/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud se zuby nechty budu bránit faktu že se jedná o remake. A odhlédnu jen od těch několika zkopírovaných scén. Střelba do vzduchu samozřejmě nechybí. Stejně jako závěrečná vlna. Tak nový Bod zlomu je stále hodně debilní akčňák, který má ovšem fantastické adrenalínové atrakce. Pokud samozřejmě má někdo alergii na CGI tak ani ty dostatečně neocení. Já digitální triky nesnáším, ale tentokrát odpouštím. Líbil se mi nápad o jakési bájné Osmičce, kterou je třeba absolvovat, pokud chce člověk dokonale splynout s naší planetou. Že se jedná o často nemožné úkoly netřeba zmiňovat. Tyto úkoly jsou bohužel spojeny tragickými scénami, ve kterých se většinou dva ti nejméně charismatičtí herci snaží ukázat jací jsou machové. Tušil jsem že Ramírez jako Bodhi pohoří, protože Swayze je jen jeden. Ale že Keanu Reeves herecky znemožní Luke Braceyho jsem opravdu nečekal. Keanu je hodně toporný herec, ale to co předvádí tenhle mlíčňák je tedy na vrácení hereckého průkazu. Přitom se jedná film o dvou postavách, které musí mít charisma jako kráva. První film na zápletce o exprezidentech vykrádající banky. Tady na vyšetřování často scénář úplně zapomene a soustředí se jen na adrenalinové skoky, pády, sjezdy...... 40% ()

Galerie (123)

Zajímavosti (5)

  • Teresa Palmer (Samsara) zvládla väčšinu kaskadérskych kúskov bez záskoku dablérky, napriek tomu, že to bola jej prvá filmovačka po pôrode syna, ktorý sa zhodou okolností tiež volá Bodhi. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama