Reklama

Reklama

Grimsby

  • Velká Británie The Brothers Grimsby (více)
Trailer 1
Velká Británie / Austrálie / USA, 2016, 83 min

Obsahy(1)

Nobby (Sacha Baron Cohen) má všechno, co si muž z Grimsby může přát – 9 dětí a přítelkyni (Rebel Wilson), kterou nade vše miluje. Chybí mu jen jediné: jeho mladší bratr Sebastian (Mark Strong), kterého už 28 let marně hledá. Když Nobby svého bratra konečně najde, netuší, že má před sebou nejnebezpečnějšího agenta MI6, který právě odhalil tajné plány teroristického útoku. Sebastian je však křivě obviněn a dává se na útěk. S hrůzou si uvědomí, že pokud má zachránit svět, neobejde se bez pomoci největšího blbce na zemi - svého bratra. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (611)

Othello 

všechny recenze uživatele

Chvíle, kdy jsem neočekávaně zachrchlal smíchy považuju u Grimsby za jedny z nejtemnějších okamžiků svého života, ale koneckonců každému v genomu koluje trocha australopitéka. On jinak ten bezservítkový humor a totální rezignace na základní měřítka vkusu nejsou zrovna ten hlavní problém. Kamenem úrazu není obsah jednotlivých vtipů, ale jejich forma. Po většině z nich dostaneme sekundu na smích (i třeba s náhle vypnutou hudbou) a působí dojmem, že z filmu na poslední chvíli někdo vystříhal komický pohled Cohena do kamery a studiové hahaha. Třeba i proto má film naštěstí snesitelných 80 minut. Oproti předchozím dvou loňským kusům ve triu špiónská parodie (Kingsman, Spy) Grimsby překvapivě nezvládá moc akční scény, které jsou buď (nejen ve srovnání s perfektním Hardcore Henrym) odzívané POV či zběsile nastříhané bojůvky, kde zejména u bitky se Scottem Adkinsem to vyloženě zamrzí, protože ten člověk je takovej borec, že u něj není vůbec zapotřebí cokoli maskovat. Což vlastně koresponduje s tím hlavním problémem filmu, a to je ten, že ono parodování špionážních filmů ustoupí v průběhu plně už jenom Cohenovu šaškování, což bylo dle všeho až post-produkční rozhodnutí, vzhledem k nevyužitému potenciálu mnohých postav (zejména aktivace agenta Chilcotta má úvod jak rappovej song, ale tato linie naprosto vyšumí). Zkrátka smolík. Ale zase tu Rebel Wilson sundá tričko no... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Překvapení roku! Grimsby je pro žánr Komedie obdobně podstatný a průlomový jako I Spit On Your Grave pro Exploitation. Největší komediální nářez od Drž Hubu. Cohen se zde urval z řetězů a předvádí nejlepší komediální a situační humor za celou svou kariéru. Je zde neuvěřitelná spousta narážek na filmy i herce/celebrity, našlapané gagy v intervalu každých 5 minut a scény, které vyvolají zvláštní pachuť v ústech( Nekouká se na ně hezky, ale řvete a brečíte smíchy jak nikdy) a největším kladem filmu je akce, která je tak zdařilá, že překonává akční scény i v lec kterých akčních filmech ( Svižná, brutální, drsná a neokoukaná, byť zběsile prostříhána má to drajv i říz). Třešničkou na dortu je Souboj Adkinse s Boratem, Elephant bukkake párty a cucání varlete. 100% Mám chuť zajít na Grimsbyho znova. Odvaz jak svině. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Sacha Baron Cohen se toho nebojí, opět popustil uzdu své šílené fantazii, znovu se pohybuje na hranici vkusu. Ali G, Borat, Bruno, Diktátor a teď fotbalový chuligán Nobby. Sice už není tak zajímavý jako postavy, které tohle přerostlé hovado stvořilo dřív, ale vtipný je pořád. Zatímco na začátku své kariéry pracoval s živým publikem, dělal bordel a naštval kde koho, nyní se nadobro přiblížil klasické filmové podobě. Grimsby je akční komedií s jakýms takýms dějem, ač předkládá scény, na které běžný divák není moc zvyklý. A drtivá většina herců by si na ně vůbec netroufla (penisový souboj se slony, vysátí jedu z varlete). Mnohokrát se ale trefil do černého (ukrajinský Ben Affleck, nakažení Harryho Pottera, žaloba na frontmana Oasis ad.). Po řemeslné stránce je to díky ostřílenému Leterrierovi fajn, scény z pohledu agenta podařené (Mark Strong láme vazy a vypadá u toho hodně naštvaně), dějově ovšem nic nečekejte. Výsledkem je další z příspěvků do subžánru tajný agent plus vše stěžující hovno na podrážce. Spojení chladnokrevného drsňáka a dobrosrdečného hňupa, který všechno zvrtá, bývá divácky vděčné, ani tady to nebude jinak. Beru nicméně všechny výkřiky od „hrůza“ po „oba palce nahoru“. S dovolením zůstanu někde uprostřed. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tohle byla vážně divoká jízda! Plná fekálního humoru, netradiční akce, vesnických buranů, nechutných oplzlostí, narážek na sexuální menšiny, praktiky a vlastně sex obecně, ve které se vyskytují scény, které s největší pravděpodobností člověk v žádném jiném filmu nenajde (viz páření slonů či jed vs. varlata), leda by v něm opět hrál nebo psal scénář Sacha Baron Cohen. Na první pohled nesourodá hlavní dvojice Cohen - Strong překvapivě měla nakonec mezi sebou určitou "chemii", a ve výsledku se oba herci dobře doplňovali. Vedlejší herci mě též pobavili, nebo spíše pobavilY, jelikož mluvím zejména o Rebel Wilson ("I'm not pregnant. I'm just fucking fat!") a Gabourey Sibide. Též mě rozesmály fake-camea Daniela Radcliffa a Donalda Trumpa, stejně jako narážky na podobnost postav s reálnými osobami. Zkrátka snímek, který není úplně pro každého, jelikož míra fekálnosti občas mířila až do nebeských výšin, nicméně mě osobně pobavil (a i znechutil), ale i tak pobavil (a ještě jednou znechutil). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Asi nejhorší komedie Sachi Barona. Smál jsem se jen v těch nejnechutnějších momentech, ale takový ty společensko kritický vtipy á la South Park stály za hovno. Nejde o to, že by Cohen vyměkl, to ani náhodou. Spíš jsem čekal. že víc využije prostředí anglických hooligans. Přišlo mi, že ty humory nejsou tak promyšlené, jako dříve. Dost mě překvapily nečekaně fungující dojemné scény z dětství. I když to spíše přispělo ke schizofrenické nefunkčnosti filmu jako celku. Je divné se dojímat nad rozdělením bratrů a pak koukat jak Cohena, ukrytého ve sloní vagíně, mrdá slon gigantickým dickem do prdele. Kažodpádně velký respekt si zaslouží Mark Strong, že to uhrál s vážnym ksichtem. A andělská Annabelle Wallis ve spodním prádle potěší oko každého muže. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Mnoho naštvaných obyvatel městečka Grimsby vyčetlo autorovi filmu Sachovi Baronu Cohenovi, že jejich město popsal jako místo plné násilí, kde opilci močí z oken a kde matky dávají dětem na ulici plechovky piva do rukou. (cihlenka)
  • Ačkoliv komentátor zápasu při počáteční scéně na stadionu ke konci filmu řekne, že skóre zápasu Německo - Anglie je 1:1, lze si několikrát všimnout, že v některých záběrech odehrávajících se na stadionu, tabule ukazují skóre 0:0. (Athree)

Reklama

Reklama