Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Inferno se známý symbololog (opět v podání Toma Hankse) pouští do pátrání po stopách, které souvisí se samotným Dantem. Když se Langdon probouzí se ztrátou paměti v italské nemocnici, spojí své síly se Siennou Brooksovou (Felicity Jones), doktorkou, do které Langdon vkládá naděje, že mu pomůže ztracené vzpomínky znovu získat. Společně se pouští do závodu s časem, který je provede napříč celou Evropou ve snaze zabránit smrtícímu globálnímu spiknutí. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (671)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Běhá Tomáš okolo, dokud není hotovo. Takhle náročný den má leda tak bagr na stavbě, profesor Langdon se nezastavil ani když omdlel. Doufám, že si na film zajdou všichni remcalové, kteří by strašně moc cestovali, ale nemají čas. Přitom jen jižní Evropa se dá očividně v klidu sfouknout za půlden. K filmu samotnému bych měl napsat asi něco ve smyslu, že když si ho dva dny po projekci musím připomínat v galerii, mám buď já na krku stejný vpich jako Langdon anebo si Hauvárd plete film s kombinačním slalomem. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Brownovské trilogie se nese ve stejném dílu jako předchozí dva díly. Zase to režíruje Ron Howard, zase je tam Tom Hanks a zase je to podle předlohy Dana Browna. A je to fajn. V Inferno moc akce není (ale to nebylo ani v předchozích dvou dílech) ale i tak to nezačíná nudit ani po dvou hodinách. Opět se cestuje po různých nádherných oblastech, opět do toho hraje krásná hudba Hanse Zimmera a opět nic není tak jak se zdá. Jistý problém je jenom v pasážích které nejsou řádné vysvětleny nebo jsou vysvětleny zmateně a vždycky se ukáže, že vše bylo jinak. To by za normálních okolností bylo fajn, ale když se to děje pořád a pořád začíná to unavovat . Přesto je Inferno fajn odpočinkový film. Jenom u něj radši vypněte mozek. ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Inferno je dobrej film ve všech směrech s již klasickou kombinací Brown/Howard/Hanks/Zimmer. Co ale vyčleňuje tento díl z celé trilogie je příběh, protože se nám již nedostává takového toho duchovního tajemna, které dělalo předchozí dva díly tak specifickými. Za mě každopádně pořád super, ale o třídu slabší než předchozí díly. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vyplavený uhynulý vorvaň se probudí uprostřed videoklipu Tonyho Scotta a jde po něm elitní zabijácký tým Světové zdravotnické organizace. Z nějakého důvodu to obnáší pobíhání po památkách a je to ještě hloupější, než to zní. Jak jde vůbec z tohohle udělat nuda k nesnesení? No jde to. Nejzbytečnější filmová série se vrací v plné síle. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Popravdě nečekal jsem mnoho. Šifra mistra Leonarda i Andělé a démoni měli něco do sebe, avšak o nadprůměrné snímky se rozhodně nejednalo. Nebyl tedy jediný důvod, proč by se to právě s Infernem mělo nějak razantně zlomit. Šifru si již tolik nepamatuji, tak se k ní nebudu vracet, ovšem druhý díl mě svého času během premiéry značně zaujal a bavil, ale celkový dojem rapidně snížil závěr. Inferno mě možná od samého počátku nebavilo tolik, ovšem dojem z něj byl správně vyvážený a i díky tomu budu hodnotit o hvězdičku lépe. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (19)

  • Na nakrútenie Langdonovej vízie pekla bolo použitých 9000 litrov falošnej cukrovej krvi. (Zdroj: ITAfilm)
  • K nakrúteniu znepokojivého Zobristoveho YouTube videa o tom, že preľudnenie povedie k vyhynutiu ľudstva, pomohol Ronovi Howardovi filozof a futurista Jason Silva. (Zdroj: ITAfilm)
  • Pôvodne stanovilo štúdio Sony premiéru filmu na 18.12.2015, neskôr ju však kvôli silnej konkurencii v podobe Star Wars: The Force Awakens presunulo na 14.10.2016. Nakoniec, na začiatku roku 2016 sa premiéra posunula posledný krát a to o 2 týždne neskôr, na  28.10.2016. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Reklama

Reklama