Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Inferno se známý symbololog (opět v podání Toma Hankse) pouští do pátrání po stopách, které souvisí se samotným Dantem. Když se Langdon probouzí se ztrátou paměti v italské nemocnici, spojí své síly se Siennou Brooksovou (Felicity Jones), doktorkou, do které Langdon vkládá naděje, že mu pomůže ztracené vzpomínky znovu získat. Společně se pouští do závodu s časem, který je provede napříč celou Evropou ve snaze zabránit smrtícímu globálnímu spiknutí. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (670)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Howardova cesta za osvětou po tolika letech dopadla až na otravný začátek podobně jako předchozí díly. Záleží jestli člověk inklinuje k Brownově populistické literatuře a asborbuje Hanksova stárnoucího Langdona, který tentokrát po většinu není mozkem celé té honby za pokladem (tedy skoro). Tím je půvabná Felicity Jones, která se sice nestala soňáckou Felicií Hardy, ovšem zde jí to sedlo perfektně. Ten poslední díl si už jen ke zkompletování celé série rád dám a ačkoliv se i nadále stojím za tím, že ačkoliv mě 1 knížka velice bavila, filmy za pochybnou kvalitou předloh nezaostávají, ovšem jiný režisér by to možná zvládl o něco mýtičtěji...7/10 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru kvalitatívne približne na rovnakej úrovni ako predošlí Anjeli a démoni a Da Vinciho kód. Máme tu znova Langdona, ktorý sa púšťa do nebezpečného vyšetrovania a Felicity Jones, čo by jeho novú kolegyňu v pátraní po nebezpečnom víruse. A ono to viac menej aj v treťom pokračovaní funguje. Nič z čoho by ste padli na zadok, ale vcelku pozerateľné. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Popravdě nečekal jsem mnoho. Šifra mistra Leonarda i Andělé a démoni měli něco do sebe, avšak o nadprůměrné snímky se rozhodně nejednalo. Nebyl tedy jediný důvod, proč by se to právě s Infernem mělo nějak razantně zlomit. Šifru si již tolik nepamatuji, tak se k ní nebudu vracet, ovšem druhý díl mě svého času během premiéry značně zaujal a bavil, ale celkový dojem rapidně snížil závěr. Inferno mě možná od samého počátku nebavilo tolik, ovšem dojem z něj byl správně vyvážený a i díky tomu budu hodnotit o hvězdičku lépe. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Bez pořádného konspiračního podhoubí, z něhož by čtenářům AC24 tvrdnulo libido, zato s jalovou zápletkou šestákového thrilleru, kdy Howard dělá z Langdona Bournea (motivy Powellovských syťáků included) a z diváka i v té nejzadnější řadě kreténa, jemuž je potřeba flashback promítnou 5 – 7 krát. Výjimečnou stupiditu podtrhuje fakt, že se to bere vážně do posledního symbolu. Být tohle osamocený vlk, nikoliv člen trilogie, bral bych to od Howarda jako slušnou sabotáž. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Howard poctivě tlačí velkolepé záběry i tam, kde by je divák nečekal, a snaživě tak chce nechat zapomenout na to, jak vyvařeně začíná celá série působit. Vedlejší postavy zbytečně mělní pozornost, parťačka přichází na scénu značně vynuceným způsobem (a vlažnost Felicity Jones tomu nepřidává). Nejsmutnější ale je, že i po dlouhé pauze od Andělů a démonů je jasně znát, že se scénář jen snaží vyzobat ty lepší ingredience z nich i ze Šifry, aniž by přidal cokoli nového. Za stále až překvapivě vitálního Hankse zůstávám na slabším průměru, ale zmatený jsem z téhle směsky doteď. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (19)

  • Aby filmárom nikdy nechýbala Danteho posmrtná maska, rekvizitárske oddelenie ich vyrobilo rovno 15. (Zdroj: ITAfilm)
  • Po víziach Roberta Langdona (Tom Hanks) v Palazzo Vecchio, si menovaný škriabe krk najskôr s rukou na saku, po strihu ju má pod sakom a neskôr znovu na saku. (Astonko)
  • K nakrúteniu znepokojivého Zobristoveho YouTube videa o tom, že preľudnenie povedie k vyhynutiu ľudstva, pomohol Ronovi Howardovi filozof a futurista Jason Silva. (Zdroj: ITAfilm)

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno