Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Neskutečné překvapení.Lábus hraje mentàlně zaostalého skvělé, Dejdar mu dobře sekunduje a všichni své role zahráli dobře a uvěřitelně.Scénář je kupodivu fakt dobrý a baví mě to mnohem víc než Domácí péče nebo Bába z ledu. Jen ten modrý filtr to filmu kazí, ale jinak technicky i herecky dobře natočený film.4* ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Moc povedený film. Tato pochvala má o to větší váhu, že jde o milionkrát vytěžené téma. Velkým plusem je pro Kluky v akci fakt, že jejich vztah je popsán bez příkras a utopického idealizování. Vděčnou roli dostal Jiří Lábus, který se jí zhostil na jedničku. Ač nejsem obdivovatelem herectví Martina Dejdara, musím uznat, že se díky určité dávce frajírkovství (ke které mu na začátku filmu umetl cestu jeho syn) na roli také hodil skvěle. Tomáš Magnusek už umí režírovat, jen bych na jeho místě zvážil, zda se ve svých filmech neobsazovat do trochu menších rolí, než byl starosta. Poněkud podivnou sestavu "komise" rozhodující o tom, co s Emilem, filmu odpouštím, co mi však vadilo, bylo, že Evě Vejmělkové bylo rozumět tak každé druhé slovo. Každopádně chválím, určitě si dám někdy i reprízu. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Magnusek nikdy nebude patrit mezi nejlepsi ceske rezisery, coz vsak u nej ocenuji je vyber temat. Dialogy sem tam drhnou, ale vytrvalost nekolika "dulezitych" lidi odtrhnout od sebe dva cleny rodiny je vykreslena celkem dobre. Labus podal dobry herecky vykon, i kdyz mu to jeho role usnadnila. Vejmelkova je porad hezka zenska. Urcite se u nas rocne natoci daleko horsi filmy, nez tohle. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

S odstupem jednoho dne si čím dál víc uvědomuju, jak moc emotivní a silný film jsem díky Klukům z hor vlastně viděl. Dobře - nelíbili se mi prvoplánoví záporáci bez pořádného charakteru a vůbec osobní motivace, stejně tak mi nesedlo tempo a sled událostí. Ale jinak mě opravdu mile překvapily herecké výkony obou hlavních představitelů a jejich uvěřitelné pouto, které se stává o to silnějším s dost překvapivým závěrem. Občas jsem měl pocit, že vůbec nesleduju český film, které si sice v posledních letech vedou nad poměry, ale také to není žádný zázrak. U Magnuska jsem neměl nejmenší problém ani s Bastardy, ale tímto nasadil mnohem vyšší a filmovější laťku. Nebýt výrazných nedostatků, mohl to být klidně jeden z vůbec nejlepších českých filmů poslední doby. Takhle? Přesto pořád nadprůměr. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Neřeším věrohodnost. Tohle opravdu není drama ala Fincher apod. Ale je to snad opravdu jedna z mála rolí, kde je mi Dejdar sympatickej a snad asi jediná, kde je Lábus fakt machr. Ano, film hraje na city a chce vypadat světově, ale v tomto případě mu to odpouštím. Docela mi to sedlo. Ale soudě podle hodnocení ostatních, budu nejspíš v těžké menšině. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Ještě před premiérou promítal Tomáš Magnusek nedokončenou verzi filmu hostům a návštěvníkům svého penzionu a muzea Viktorka, aby získal ohlasy a dojmy diváků. (Jantar2)
  • Film se promítal i v zahraničí, např. v Kalifornii. (tsatsiki)
  • Samotné natáčení probíhalo hned v několika lokacích, které jsou srdeční záležitostí nejen samotného režiséra, ale i Martina Dejdara. „Natáčelo se ve východních Čech, v Orlických horách. Byli jsme v Chrasti u Chrudimi, kde se narodil Martin Dejdar, i tam, kde žiji já, což je Náchod, přesněji do Jaroměře,“ popsal místa režisér Tomáš Magnusek, kde točili celkem 20 natáčecích dní. [Zdroj: tojesenzace.cz] (sator)

Reklama

Reklama