Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
  • USA The Last of Us
Trailer 3
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrají:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (429)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Herní předlohu bohužel neznám. Seriálová verze je teda premiéra s tímto titulem. Byť to má své mouchy a někdy je to poměrně vleklé a ukecané, prozatím (po 1. sérii) jsem spokojený. To, že tu primárně nejde jen o kosení hordy zombíků, ale i rozvoj vztahů mezi postavami, se mi zamlouvá. Čekal jsem možná trošku epičtější konec 1. série, ale rozhodně se na další várku těším. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"It can't be for nothing..." Prokletí filmových zpracování videoher je zlomeno! Třikrát sláva s pět dní se radujme... A způsobil to HBO a Neil Druckmann, který si pohlídal každou píď světa, který vybudoval on společně s Naughty Dog už před deseti lety. Poslední z nás je fantastická videohra, která mě provází po dvě generace konzolí (o třetí se stále ještě uvažuje...) a její příběh je něco zcela výjimečného. Proto jsem koukal na seriálovou adaptaci velmi přísným okem. Víme, jak třeba dopadlo loni milované Halo. A musím říct, že jsem spokojen. Věřím, že příběh a svět Last of Us je tak strašně skvěle vymyšlený, že si zaslouží, aby si ho užili i nehráči mezi námi. Ta myšlenka, se kterou přišlo Naughty dog je strašně děsivá a zakládá se na reálných faktech. Jejich vize postapo světa je děsivá, krutá, depresivní a nic není černobílé. V tomhle světě už nikdo nemůže být dobrák a všichni se pouze snaží přežít. Ostatně to dělá i Joel (Pedro Pescal), který se snaží najít svého dávno ztraceného bratra. A tak kývne na velmi jednoduchou práci. Jelikož je pašerák, tak se má postarat o náklad, který převeze z bodu A do bodu B. Náklad je Ellie (Bella Ramsey), která je v tomhle světě sama. Jejich komplikovaná cesta skrz Spojené státy je náročná, těžká a plná emocí. Oba totiž už něco v životě ztratili. A jejich pouto se ukáže být silnější než cokoliv jiného. Na seriálu musím nejvíce ocenit lokace a prostředí, protože s tím si tým neskutečně vyhrál. Herecky je Bella skvělá a Pedro k zulíbání. Navíc velmi cením, že si do seriálu našli cestu i "původní" herci z videohry. "Skutečná" Ellie je prostě krásné překvapení. A na konci dokonce se mihne i moje oblíbená Laura Bailey. Hudba je velmi podobná té ze hry - aby taky ne, dělá jí stejný člověk. Za mě je tedy Last of Us velmi podařenou seriálovou adaptací a jsem velmi rád, že umožní dalším lidem prožít příběh Joela a Ellie, tak jako mě před deseti lety a od té doby i několikrát potom. (90 %) ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Za mě spíš zklamání - druhý Černobyl se nekoná (to píšu záměrně, protože trailer nezapomněl zdůraznit, že Craig Mazin byl scenáristou zmíněného seriálového hitu). Obsazení je dost bída, dějově je to roztahaná nuda (místy navíc hodně předvídatelná), všechny ty záběry na zpustošené ulice zarostlé vegatací se mnou už nic nedělaly, protože jsem to viděl v miliardě jiných post-apo/zombie filmů (za všechny budiž jmenována Cesta , kterou mi to docela připomínalo a u které jsem se kdysi podobným způsobem nudil), a celkově se nemůžu ubránit dojmu, že v rámci žánru už nic nového vymyslet nejde, spoustě lidem ale evidentně stačí ke štěstí málo, a pak je z toho takový hype. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Hm. Bella a Pedro samozřejmě famózní, ale jinak jsem skoro... zklamaná. To je pěkné, že se filmaři soustředili na jednotlivé mikropříběhy a tak, ale kvůli tomu jako kdyby hlavní dějová linka dostala minimum pozornosti tvůrců a rozuzlení působí dost uspěchaně a stojí docela za prd. A jo, budu jedna z těch, co si stěžují, že tam bylo málo houbáků. (A pravidel fungování světa.) A ještě jedna věc, to intro zní tak strašně moc jako intro od BBC Sherlocka! A ještě ještě jedna jedna věc. Sice je velmi hot, ale možná se Pedrovo obsazením seriál tak trochu střelil do nohy, protože působí celou dobu moc dobrácky a správňácky, kdežto Joel by měl být spíš antihrdina, ne? Tu temnou rovinu jeho charakteru se podle mě nepovedlo manifestovat. (Předlohu neznám.) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hru neznám, ale co jsem tak pochopil, tak je to o tom dostat se z bodu A do bodu B a postřílet cestou co nejvíc zombíků i lidského odpadu. A v podstatě o to samé se snaží i seriál. Jen tomu chybí ti zombíci. Ne že by se tu žádní neobjevili, ale když to vezmu na stopáž, tak tu houbovaté mrchy strávily tak 15 minut čistého času. A to je docela málo. Hodně se tu o nich mluví, to zase jo. Dozvíme se kde všude nejsou anebo že někde jinde jich jsou mraky. Jenže já chci od něčeho, co se vydává za akční horor, trošku víc. Lidští padouši se tu sice vyskytují častěji, ale ani z jejich strany to není žádná hitparáda. Každopádně tvůrci se rozhodli, že budou klást důraz na postavy, což je vzhledem k žánrovému zařazení chyba, ale budiž. Dalo by se to. Jenže to by ty postavy musely být nějak zajímavé. Všichni sice prskají nad homo románkem dvou padesátníků, ale po hříchu to byl asi jediný díl s důrazem na vedlejší postavy, který měl punc osobitosti. Jinak to byly opsané šablony. No ale abych jen nekritizoval, tak musím ocenit houbáky, kteří byli fakt povedení a o to větší je škoda, že se ukazovali tak málo. Procházky opuštěnými městy jsou působivé a pokud jsou ty prachy někde vidět, tak je to tady. A nakonec se povedl i casting. Pedro Pascal už je jistota a Bella Ramsey sice asi nikdy nebude předmětem vlhkých snů, ale troufám si říct, že herečka z ní roste mimořádná. Celkově mi z toho vychází čistý průměr a druhou řadu si nejspíš nechám ujít. 50% ()

Galerie (323)

Zajímavosti (132)

  • Obsadenie Nicka Offermana do úlohy Billa bolo možno inšpirované jeho slávnou úlohou Rona Swansona v seriáli Odbor městské zeleně (2009-2015). Obe postavy majú pravicové prozbrojné a protivládne názory a obe majú Gadsdenskú vlajku s nápisom "Don't Tread on Me". (molcan2)
  • Keď Joel (Pedro Pascal) kráča sám ulicami bostonskej karanténnej zóny, na soundtracku zaznie niekoľko akustických tónov piesne "Future Days" od Pearl Jam. Túto pieseň Joel hrá Ellie na gitare v úvode hry "The Last of Us Part 2". (molcan2)
  • V seriáli sa neuvádza, akou degeneratívnou chorobou Frank (Murray Bartlett) trpel. Podľa spolutvorcu Craiga Mazina to bola buď SM (skleróza multiplex) alebo raná ALS (amyotrofická laterálna skleróza). (molcan2)

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (více)

Reklama

Reklama