Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (907)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Něco takového by asi chtěl točit Uwe Boll, ale nikdy to nedokáže. Koulervoucí videoherní akce, kde Henry postupně expí od tutorialu, přes první objectivy až po finální boss fight. Na plnohodnotný filmový zážitek to povyšuje hlavně GENIÁLNÍ Sharlto Copley, jehož každá šílená reinkarnace trumfuje tu předchozí. Britský plukovník a jeho hlášky á la "You can hear them, but you can't shoot them. You can probably grenade them. Drop an egg down there, laddie." jsou naprosto smrtící. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Takový praskání páteře, to se neomrzí." Tak v tom se zloduch Akan netrefil. Mě to omrzelo poměrně rychle. Je to sice originální úhel pohled na svět, ale taky je to jen počítačová hra, kterou nemůžu hrát. Klávesy, joystick, myš ani volant totiž nereagují na mé mačkání, posouvání ani kroucení a mě moc nebaví dívat se, jak Henryho ovládá někdo jiný. A kupodivu to nezachránilo všechno to běhání, skákání, šplhání, mlácení, střílení a drcení koulí, což jsou činnosti, které si obvykle dokážu užít. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Musím sa z toho spamätať ale pôsobilo to mňa podobne ako Crank , Deadpool alebo z iného súdka napr Boyhood. Ako film sa mi to moc nepáči, ale vážim si to ako projekt. Snaha o niečo iné, progresívne a drzé mi prišla ohromne sympatická, ale čumieť na poldruhahodinové monotónne YT video fakt nie je nič pre mňa. Hore to dvíha aspoň to cool násilie a skvelý Copley. Za mňa iba jemný palec hore ale každopádne odporúčam, pretože to treba vidieť, pretože niečo podobné tu dlho (chvalabohu ?) nebude 6/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Někoho to nadchne, jiného znechutí. Já byl někde uprostřed. Ostatně jak jsem předpokládal, zvolený styl klučičí slasti á la já jsem ten, kdo střílí lidi do hlavy a láme jim kosti v těle, mě bavil slabou hodinku. Pak se začal velmi rychle zajídat. Celou dobu totiž sledujeme dění Henryho očima. A to je skutečně Hardcore. Tahle nálož s absentujícím dějem začíná probuzením a rychlým naservírováním, že je všechno trochu špatně. Pak náš anonymní hrdina začne likvidovat četu pěšáků, často odněkud vyskočí Sharlto Copley, pronese pár úsměvných vět a zase zmizí, vše je zabalené do špinavého vizuálu a dlouhých scén bez zdánlivého střihu. Když přijde, neruší. Výsledek je velmi intenzivní kolotoč, svěží, sebevědomý a zábavný i zatraceně násilný. Ač budu zřejmě navždy (v rámci žánru) příznivcem spíš přihlouplých akčních pecek z osmdesátých let, něco takhle progresivního a takhle pokleslého mi asi tu a tam docela zachutná. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film Hardcore Henry aneb jak z rozklepané kamery udělat stylovku z pohledu první osoby, během které jste součástí veškerého dění a hlavně…a to je podstatné zmínit…vše vidíte jasně, zřetelně, přehledně a bez potíží. Plus si připočtěte fakt, že tady si s nějakým věkovým omezením vůbec nedělali hlavu a tak je to stylový Rko jak vyšitý. K dokonalosti chybí už jenom nějaká solidní hláška, protože hrdina Henry za celý film nepromluví. Naštěstí film po herecké stránce zachraňuje Sharlto Copley, kterej tu rozjel hned několik rolí a skáče z jedné na druhou jak z rychlíku. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (28)

  • Film měl premiéru v roce 2015 na filmovém festivalu v Torrontu (TIFF). (Gorduza)
  • K zaplacení filmu využili tvůrci i crowdfundingový portál Indiegogo.com, pomocí kterého vybrali přes 250 000 dolarů, tedy více než 10 % z celého rozpočtu, který činil 2 000 000 dolarů. (Miro_CZ)
  • V scéne, keď Henry vtrhne cez okno náhodným civilistom do bytu, si môžeme na stene všimnúť plagát filmu District 9 (2009), v ktorom herec Sharlto Copley taktiež stvárnil hlavnú postavu. (Hamaradža)

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama