Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 2
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (166)

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

Prvně jsem si říkala, jestli tomu můžu dát 5* jako mým milovaným Humoreskám, ale pak mi došlo, že se to přece naprosto nedá srovnávat! Tak proč to všichni srovnávají? Pojetí toho seriálu je úplně jiné a HLAVNĚ odehrává se to v úplně jiné době a v jiném prostředí a od toho se tudíž odvíjejí charaktery postav i případů, které jsou podle mě dobře zpracované. Přijde mi, že se tento seriál s ničím nepáře, některé případy dost hnusné, snad v každém díle mrtvola, scénáristi si nelámou hlavu se zbavováním se hlavních i vedlejších postav, které se občas pěkně vyvrbí... natočené dnešním typickým stylem české televize, na který už jsem si zvykla a nevadí mi, v hlavní roli dvou četníků na zkoušku jsou neokoukané tváře... Moc se mi líbí, že i de facto vedlejší postavy mají svůj prostor ve více dílech. Za mě prostě celkově spokojenost a upřímně nechápu, proč někdo hodnotí seriál jako celek, když viděl sotva pár dílů. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak výprava, kostýmy, rekvizity obsazení a kamera ok. Jenže celé to je nuda. Snaha o grotesku vyznívá do trapna ( to hulákání, přehrávání, a komika postav typu maminka a Zedníček mi moc vtipný nepřišlo ) Nesrovnávám to s Humoreskami ale tady to vyšetřování je hrrrrrozně nudné a jednoduché , postavy krom Jaskowa hrozně nezajímavé ( postava Vicy se syfilitydou je trapná taky ač je to moje oblíbenkyně) Po třetím dílu mírně zvedám hodnocení o jednu hvězdičku - tohle už bylo koukatelné. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale opravdu neskutečně mě to nebaví! Brněnské četníky miluju, ale ty z Luhačovic jsou mi do jednoho protivní. Postavy mdlé, prapodivně se šklebící, oči kulící a šišlající, navíc jakoby bez energie. Příběh nemá jiskru, šťávu, šmrnc. Výprava je tak dokonalá, až to působí uměle a vše jako právě naleštěné, nikde ani smítko. Hudba mdlá neřkuli žádná. Nevím čím to je, ale pravděpodobně scénářem, protože tam se rodí dobré postavy a příběh a to se zde tedy zatím vůbec nedaří. Na stanici v Brně to prostě žilo a to zde postrádám, tady jen žvatlá jedna postava s druhou bez jakéhokoliv prožitku. Ani nevím za co ty 2*, snad za tu krajinu... ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Začátek byl sice trochu rozpačitý, především z pohledu lehce křečovitých vtipných vsuvek, ale postupem času se z něj vyklubal skutečně podařený detektivní seriál, se solidně vykreslenými postavami a jejich ne úplně plochými charaktery, s poměrně zajímavými případy v kontextu bezprostředně poválečného období, s velmi povedenou atmosférou, s viditelnou snahou zachytit prostřednictvím souboru vzájemně provázaných příběhů také tehdejší život lidí v různém společenském postavení a čím dál lépe fungujícím humorem někdy až groteskního ladění. Po stránce herecké je to také velice slušné, zejména v podání zkušených matadorů, ať už ve velitelských nebo jiných rolích. Na takřka perfektní filmovou výpravu a autentickou obrazovou složku historických počinů jsme už zvyklí. 80 % ()

Kámen odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutná agitka ve prospěch vepřů, resp. Rakouska-Uherska, českej velitel špatnej, bejvalej německej úžasnej, Češi jsou idioti, Němci géniové. Zhovadilosti typu zlatý Rakousko, to by se za Rakouska nestalo (a ještě si ti šmejdi votíraj ty svoje odporný tlamy o vlastence Kramáře) kdyby měl Masaryk rozum, nevyhodil by zkušený četníky (rozuměj vepřový šišlající kedlubny), to je přímo na přes držku! A zasloužili by všichni, od šašků na place až po režiséra, to je odpornost!!! Hlad, bída, zločinnost (zatímco po ostatních válkách byla sytost, bohatství, blahobyt a nulová kriminalita), to zbylo po I. svět. válce, blábolej tvůrci. Mamá, papá, rakouský uniformy a baroni (byť by se mělo jednat o 1. republiku a knížecí tituly byly zrušeny, resp. zakázány používat), dementní skopčáckej přízvuk (řikat) Zedníčka, strnulej, řvoucí Jaškow (škoda, v Expozituře se mně líbil, pochopitelně herecky :-D), s výrazem mumie a politicky korektní miloučcí vepři a homodějové z rodu Žužu. A jdu blejt! Už tam chyběl pouze Heil Herman a Sieg Vokřál, vítající Bernda Posselta v němčině jako úvodník celýho seriálu. Pepík Goebbelsů by stál v rohu a tiše by se červenal, takovou propagandu (jenže i ta byla zoufalá) a zhovadilost by určitě nezvládnul... ()

Galerie (319)

Zajímavosti (57)

  • Natáčelo se v Prostějově, Brně, Luhačovicích, zámku Hoštice, Jimramově, zámku Lesní Hluboké. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Četníci nepotřebovali ke vstupu do jakékoliv budovy povolení. [Zdroj: Týdeník Televize] (M.B)

Reklama

Reklama