Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ohně hoří, láva se valí. Gigantické sopečné tarantule chrlí žíravou lávu a ohnivým dechem spalují své oběti zaživa. Staré sopky, které staletí dřímaly v horách na pobřeží Kalifornie u Santa Moniky, se probudí a v mohutných erupcích vyvrhují na Los Angeles oheň, lávu a gigantické pavouky lavalantule, kteří doteď žili v roztaveném magmatu pod zemským povrchem. Po výbuchu sopek se dostali ven a chrlí smrt na Los Angeles a jeho obyvatele. Spálené město andělů se ocitlo na pokraji totální zkázy. Jediný, kdo se dokáže postavit z očí do očí létajícím žralokům a monstrózním rojům krvelačných lávových tarantulí, je zapomenutý herec a bývalý akční hrdina Colton West. Jeho sláva sice už dávno pohasla, ale má skvělou příležitost, aby ji vzkřísil a zachránil svět. Svým hrdinstvím tak může znovu získat nejen fanoušky, ale i přízeň své rodiny, ztracených přátel a staré lásky, kterou kdysi nehezky zavrhl a zranil. (TV Prima)

(více)

Recenze (76)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mne toto sebareflexívne béčko až céčko prišlo nesmierne zábavné. Mendez presne chápe, čo točí a aj Guttenberg a jeho starí známi. Los Angeles je proste mesto zhmotnených filmových snov a preto sa tento "dej" musí odohrávať práve tu a práve s vyhasnutými filmovými hviezdami. Je to tak zlé, až je to dobré, ale tentokrát je to nakrútené tak, aby to bolo zlé, až to bude dobré a to je ojedinelá výnimka. Neviem prečo, ale na um mi prišlo slovo Birdman, čo je teda poriadny fór... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co může být ještě švihlejší, než žraloci padající z nebes v Sharknadech? Třeba rozžhavení lávoví gigapavouci vylézající z nitra Země a posedle útočící na všechno živé v dosahu! A kdo se může směle rovnat Zieringovi s motorovkou? Jedině povislý Guttenberg s pumpou brokárnou! A kdo je ještě stylovější než Guttenberg? No přece jeho extrémně šťabajznovitá manželka s vizáží finalistky Miss Aerobic 50+ a specialistka pro boj s pavouky zblízka! Kulervoucí finálový souboj ovšem patří superhrdinovi Guttenbergovi. Prostě parádní hlína, co vám budu povídat, skvělá oddechovka v asyláckém stylu a duchu, takže jak jinak než s myšlenkově hlubokým scénářem a dechberoucími triky. ()

Reklama

Zombi 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen kousek, protože mě fascinoval českej název a to, že jsem ve filmu poznal ksychty z policejní akademie v důchodu. Asi bych neměl hodnotit, když jsem to neviděl celý, ale mě to stačilo. Brutální, v tom špatným slova smyslu, dialogy, herecký výkony i triky, no prostě všechno. Chápu, že po pár pivech to musí být hrozná prča, ale neměl jsem je a ani čas na takovou blbinu koukat. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Vidět Huxovou, Mahonyho a Jonese, jak likvidují bok po boku obří ohnivé pavouky, to se jen tak nevidí. A když Steve Guttenberg potká Iana Zieringa, aby mu pomohl, a ten mu odpoví, že teď řeší žraloky, to už jsem nevěřil vůbec. A proto tahle bejkárna nespadá do klasické třídy DVD čurákovin a zaslouží si ty dvě alespoň za dobrou komedii. Ovšem Pavoučí teror je jen jeden. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jak vidno, režisér Mendez našel zalíbení v natáčení céčkových spiders filmů. Stejně jako starší Big Ass Spider! (2013) tak i tento kousek se snaží diváka alespoň částečně uspokojit svým „komickým“ pojetím, přestože zde žánr komedie není uveden.Nicméně zkázou pro tento film jsou nejenom nemastné - neslané herecké výkony, ale i CGI efekty a vzhled samotných pavouků. Přitom právě herecké obsazení, bylo tím největším lákadlem. Když jsem zjistil, že se tam má objevit „stará parta“ z Policejní akademie (Guttenberg, Leslie Easterbrook, Michael Winslow a Marion Ramsey), mé srdce doslova zaplesalo radostí. Jenže chyba lávky, protože poslední tři jmenovaní tu byli stejně jako celá řada dalších spíš jen do počtu. No a Steve Guttenberg už dávno není tím skvělým hercem, kterým býval. Přesto se však snažil, co mu ještě síly stačily, aby z toho nebyl úplný propadák. Pokud se však nemůžete opřít o dobrý scénář a hlavně není po ruce potřebný balík peněz, tak toho moc nezmůžete. Největší klacky pod nohy tu naházelo hned trio scénáristů (mezi nimi i sám režisér Mendez), kteří si pro nás připravili spoustu nezáživných dialogů a místy až nehorázně trapnou podívanou. Za vůbec nejlepší považuji část kdy hlavní hrdina unese autobus a započne „válka“ v ulicích L.A. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Steve Guttenberg (Colton West) přijal nabídku k účasti ve filmu poté, co se s lítostí vyjádřil k odmítnutí role v prvním Žralokonádu (2013), ze kterého se později stala kultovní série s nejedním pokračováním. V jedné ze scén jeho postava potká Iana Zieringa, který je právě zaneprázdněný bojem se žraloky, což je přímá narážka na výše zmíněné Žralokonádo, v němž Ziering ztvárnil hlavní roli. (Stanislaus)

Reklama

Reklama