Reklama

Reklama

Epizody(3)

Je to právě 51 let, co Spojené státy americké vyslali do vesmíru mezihvězdnou loď. Jedná se o vojenský přísně tajný projekt nazvaný Ascension, při kterém je do vesmíru vysláno 600 lidí různého původu, pohlaví i náboženství. Cesta vesmírné lodi bude trvat celkem 100 let, takže až třetí generace se dočká jejího cíle. Úkolem je zachovat lidskou populaci také mimo Zemi. Na palubě ale dojde k vraždě mladé ženy, což nenávratně změní životy všech cestujících... (TV Prima)

(více)

Recenze (86)

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Ohromná škoda nezvládnutej réžie, pretože premisa bola zaujímavá a ani všetko okolo nej nebolo na zahodenie. Možno by tomu pomohlo viac peňazí, rozhodne však schopnejší režisér(i), ktorí v tomto prípade vytvorili do istej miery neprehľadný guláš charakterov s nejasnými motiváciami a celý seriál sa o spomínanú zaujímavú premisu akoby iba obtrel. O to viac zamrzí, že v záverečnej scéne poslednej epizódy tvorcovia akoby naznačili možné pokračovanie (hoci už iným smerom) ale paradoxne svojím vágnym spracovaním predchádzajúceho, nato už nemohli dostať šancu. Ak by slušne prepísaný scenár chytil do rúk talentovaný režisér s väčším budgetom, tak verím že z toho mohla byť pecka. Objektívne je to za tri, ale niečo ma núti jednu prihodiť. Možno tá predstava ako to mohlo vyzerať a kam sa to celé mohlo ešte posunúť... ééj, škoda. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

První díl začal docela slibnou dějovou linku, u které jsem si říkal že by mě mohla zaujmout. Konec prvního dílu mi potom potvrdil to co jsem si myslel. V druhém díle se to začalo kazit a děj trochu ustupuje do pozadí a moc se toho tady nestane ( myslím nějak výrazně zásadního ) Třetí díl už to totálně zkazil a dějových zvratů je tady několik. To co začalo slibně, končí naprosto nezáživně. ( poslední vteřiny třetího dílů tomu potom nasadily korunu ) Podivné podivnosti, kterým jsem se divil : nikdo neřeší že na lodi není beztíže. // Druhý vchod na pláž, najdou čistě náhodou po 50 letech kdy o něm do té doby nikdo nevěděl ( odhrnutím asi 1 cm písku ) // Celým dějem prolínající se soft porno - všichni mají sex se všema. Celkově se mi nechce věřit že by to mohlo fungovat doopravdy. Pokazilo by se asi milion věcí. Co naštve asi nejvíc, je otevřený konec. Proč to ty studia dělají ? Npoučily se v tom že otevřené konce většinou znamenají nezájem o série další ? Kdyby natočily ještě 1 díl a celé to uzavřely, byla by to pecka. Další sérii by mohly zasadit na samotnou mimozemskou planetu, kde by mohly pokračovat do aleluja. Takhle je mi líto, ale za tuto sérii dávám 2 hvězdy ( ale sakra slabé ) ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidně vystavěný příběh se zápletkami nejen z kategorie scifi. Prolínání vědeckého experimentu se současným světem působí neotřele a děj má snad všechny atributy,nutící k myšlenkovým úvahám,kam až to může zajít (hlavně v momentech,když srovnáváte iluzorní svět kosmické lodi a ten reálný). A pochvalu si může připsat i casting,který dokázal vybrat dost neznámých,ale solidně hrajících "tváří". ()

fincik 

všechny recenze uživatele

No čekal jsem to lepší. Námět byl hodně dobrý, ale minisérie se spíše než na sci-fi, orientuje na vykreslení charakterů a osobních vztahů členů posádky. Což za prvé pro tři díly nemá vůbec smysl a za druhé se jim to ani moc nepovedlo. Bylo to taky hodně nelogický, často až blbý. Konec byl stupidní. To jako bude pokračování? No jestli se budu nudit, tak na to možná mrknu. Téma vesmíru mám rád, ale tohle nebylo zrovna podle mýho gusta. Je to dost podobné seriálu Defying gravity, který má podobný námět a je stejně přiblblý. Nicméně tam jsem tenhle patos očekával a i jsem se bavil. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

1. a 2. epizoda: velmi pomalé, poněkud romanticko-fraškovité plácání se, navíc je hned od začátku jasné, že se neletí nikam (tedy divákovi) a vyvolává to dost pochybnosti, zda sledovat dále. 3. a 4. epizoda: náhle se aspoň něco děje, zájem probuzen, snad to nebude tak zlé, má to nějakou pointu a směr. 5. a 6. epizoda: nic než zmar a nevěřícné zírání na studpidní děj i otevřený konec. Takže ten nesympatický uječený spratek teleportoval ty dva, či jednoho - kam? A co tam bude dělat? Typická snaha o pokračování seriálu, což vzhledem k zmršené koncepci (hierarchie na palubě opsaná z klasických scifi, nedůslednosti v technickém pokroku, míchání designu 50. a 70. let, absurdita soběstačnosti - to jako stačilo těch pár prasat k obživě?) zůstává v rovině snů. Nedoporučuji. ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama