Reklama

Reklama

Westworld - Labyrint

(série)
  • USA The Maze
Trailer 4
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2016, 9 h 53 min (Minutáž: 54–86 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Jimmi Simpson, Rodrigo Santoro (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítejte ve světě, kde si můžete splnit všechny své touhy – jakékoliv touhy.  Svět Westworld se odehrává v době Divokého západu ve Spojených státech. Vy jako člověk si ve Westworldu můžete splnit své touhy – projíždět se na širých pláních USA, přestřelky, zabíjení, sexuální touhy a nebo jen přihlížet. Jako člověk ve Westworldu máte výhodu – jakýkoli zásah od stroje s vámi nic neudělá – jste nesmrtelní. Bohužel roboti jsou po posledních updatech divocí a vymykají se kontrolám. Správci robotů se s tím snaží něco dělat. Zároveň sledujeme příběh cizince, který ve Westworldu rozehrál svojí zvrácenou hru plnou krve a násilí. (Varan)

(více)

Videa (15)

Trailer 4

Recenze (116)

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem žádným velkým příznivcem westernů, což mě v kombinaci s opakujícím se dějem v prvních několika epizodách odrazovalo od dalšího sledování, ale nakonec jsem rád, že jsem vydržel. Z Westworldu se totiž vyklubalo příjemné překvapení, které táhnou zejména skvělé postavy (až na Thandiwe Newton, která mi prostě nesedí) a zajímavý děj. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoct, ale celou první sérii jsem cítil tu vychtěnost dalšího super mega úspěšného GoT seriálu. Že je seriál pomalý, by mi ani tak nevadilo, Slow burnery mám celkem v oblibě, ale minimálně tahle první série se táhla naprosto neskutečně a pořádnej nářez jsme dostali až v posledních dvou dílech, nutno dodat, že ty samotné zvraty až tak překvapivé nebyly..to už dle mého prováhali. Ovšem pořád je to HBO, ty prachy jsou tam neuvěřitelně vidět a na jiné stanici by to v této podobě nemohlo nikdy vzniknout. Navíc to obsazení dvou hereckých legend je jeden velkej palec nahoru a škoda jen, že už je pravděpodobně neuvidíme. Druhá série bude bez nich poloviční, aniž bych tímhle nějak extra spoileroval, to se dalo celkem čekat (Viz Sean Bean u GoT). Ke druhé sérii se samozřejmě vrátím, ale budu mít vyšší požadavky...7/10 ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavá a do budoucna ne moc nereálná vize toho, jak by to mohlo vypadat v momentě, kdy technologické možnosti budou na mnohem vyšší úrovni a hrstka zbohatlíků si v rámci nudy postaví imaginární svět plný lidských výtvorů, které jsou k nerozeznání od lidí samotných a ti (pokud na to mají dostatek financí) si na nich mohou ukojit svoje nejúchylnější (do té doby nemožné a zakázané) choutky, ať už se jedná o sexuální, či převážně násilnou tématiku. Je to originiální, alarmující (svým závěrem a prezentací nasraných výtvorů , které prozřely) a napínavé v čele s Hopkinsem, který mi nechal zase vzpomenout na časy,kdy z jeho promlouvání byla v prdeli Clarice Sterlingová....................................moje hodnocení = 8 z 10. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vysoka skola scenaristiky a storytellingu. Vic snad ani netreba dodavat. V celych deseti dilech se povedlo skvele odvypravet opravdu zamotany pribeh tak, aby dej neztratil tempo, aby se divak neutopil v samych otazkach a aby hlavni temata prubezne probublavala na povrch v temnych a neprijemnych kopancich. Tleskam Nolanovi, tleskam Hopkinsovi a Harrisovi. Dalsi sezonu podle me neni uplne nutna, ale s chuti si ji pustim. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mno. Game of Thrones se nám pomalu blíží ke konci a HBO potřebuje další velký trhák, kterým si upevní svou pozici na trhu. Tím má být právě Westworld. Ač z uplně jiného prostředí, seriál v podstatě sází na stejné karty jako GOT. Jedná se o kvalitní konverzačku plnou zvratů doprovázenou násilím a nahotou. Zvratů tu je opravdu fůra. Jestli jste byli zvyklí na zvraty v GOT na konci každé serie, zde se jich dočkáte v podstatě v každém dílu. Tematika k tomu přímo vybízí. V prostředí plném "robotů" s dokonalou AI, kteří jsou z masa a kostí a tím pádem nerozeznatelní od obyčejných lidí se může stát v podstatě cokoliv. Největší výhoda je ale zároveň největší nevýhodou. Nikdy totiž nevíte jaký další člověk je v podstatě robotem, jen je naprogramován. aby o tom nevěděl, kdo umřel nebo neumřel ( protože mohl mít dvojníka robota ) a kdo umřel fyzicky, ale nechal si mysl nahrát do jiné postavy. V první serii je těchto zvratů spousta a trochu se obávám budoucí recyklace spíš než přínosu nových nápadů a zvratů. Seriálu po první serii rozhodně tleskám, ale mám trochu obavy, kam se bude jeho budoucnost kvalitativně v příštích seriích ubírat. Hrozí totiž, že se z toho vyklube nastavovaná fraška, případně další průser v podobě seriálu Lost, který nadnesl spoustu otázek, které v budoucnu nedávaly smysl nebo na ně nebyl schopný odpovědět. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • V této epozodě se dozvíme, že jeden den strávený v parku přijde zájemce na 40 000 amerických dolarů. (HellFire)
  • V salóne Mariposa odznejú na klavíri piesne "House of the Rising Sun""Black to Black" od Amy Winehouse. (fugyx)
  • V závěru epizody během Fordova (Anthony Hopkins) projevu hraje úprava písně „Exit Music (For a Film)“ od Radiohead. Tato píseň byla původně napsána pro film Romeo a Julie (1996). (Rejfa)

Reklama

Reklama