Reklama

Reklama

Westworld - Dveře

(série)
Trailer 1
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2018, 10 h 35 min (Minutáž: 58–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, James Marsden, Talulah Riley, Katja Herbers, Ed Harris, Jonathan Tucker, Jeffrey Wright, Neil Jackson, Brian Ames (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (111)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení stejné jako u první série. Ta byla spíše taková filozofická, kecací, seznamovací a objevovací. Druhá série přešla do akční roviny a to mnohdy dosti brutální. Dozvídáme se zase něco více, děj je propletený, zamotaný, lumpácky natočeno, člověk občas neví, na čem je. Celkově stále výborné, je to zajímavé a člověka to baví. Sice nás doma začala docela iritovat Dolores a její dějová linka, nicméně, přežili jsme to. Kvalita rozhodně nešla dolů, jen pojetí je jiné. Howgh! ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak bohužel. Druhá řada Westworldu nebude takovou hvězdou jako Game of Thrones. Příběh, který se utápí ve své filozofii, kterou upřednostňuje i před dějem. Vězte ale, že to není špatné, ani zdaleka. Postavy mají své charakteristiky, příběh má své pletence, které postupně dostávají řád a vývoj některých charakterů je zajímavý. Bohužel ale jsem musel vytrpět řadu nastavované, nicneříkající nudné vaty. Dějové linky, které se neustále opakují, a pak to finální rozuzlení, které je jakýmsi návratem do začátku. Jsem z toho spíše rozladěn, než potěšen. Nicméně čísla jednotlivých epizod mluví jasně. Westworld je pro mě seriál, který si i tak mé srdce získal. Ne tak silně jako první série, ale dost na to, abych mu dal šanci i v sérii následující. Nicméně, pokud ten kvalitativní pád nezastaví, přijde o mě jako o fanouška. 82% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedá sa nič robiť, woooooow efekt raz a navždy zmizol s posledným záberom prvej série. Som ale rád, že sa tvorivý manželský tím vydal neprebádanými cestičkami a nesnažil sa silou mocou uchovať atmosféru prvej série. Má to za následok stratu mnohých fanúšikov, mne ale osobne snaha a riziko ísť ďalej vyhovuje vic ako opakovanie overeného receptu. Občas zybtočne akčné, občas zbytočne dejovo prekombinované, ale čo sa týka filozoficko ontologických a psychologických a neviem akých ešte otázok sa išlo viac do hĺbky, len to trochu zaniklo v hluku až príliš veľkého množstva vypálených guliek. Chce to maratón prvej a druhej série, aby si človek všetko dokázal v hlave poriadne utriediť. Inak WW2 sa má k WW1 asi ako Matrix Reloaded k Matrixu a myslím, že aj preto pre viacerých sklamanie, pre iných naopak obšírnejší ponor do nastavenej problematiky. Pravdu ukáže tretia séria... VIDENÉ ZNOVA 5/20: Rozhodne je druhá séria stvorená pre opakované pozretie, tu sa nedá nič robiť a možno aj preto má kontroverznejšie hodnotenia. No a najlepšie si obe série dať krátkopo sebe a vyzbrojiť sa tak na tú tretiu. Momentálne mám celý tento fikčný svet viac utriedený a aj som si ho viac užil. Dokonca som docenil aj paralely vzťahov rodič-dieťa (ale aj partner), ktorý je tu rozoberaný u viacerých dvojíc a je akýmsi emocionálnym tmelom celej série. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po konci první série pro mě největším strašákem bylo, že Westworld se bude dále ubývat lacinou cestou všech možných kombinací "kdo je robot, kdo je člověk, kdo je robot a myslí si, že je člověk" a snažit se tím šokovat. Leč nestalo se a karty naštěstí zůstaly rozdány stejně. Když ale nemůžete překvapovat tím, kdo je kdo, začala druhá série překvapovat tím, kdy je kdy. Mindfuck se tedy nyní dostavuje na bázi prolínání různých časových linek a musím říct, že je to opět na hraně mezi geniálností scénáře a uplné frašky. Na této hraně se Westworldu daří balancovat celkem dobře. Problém ale přichází uplně někde jinde. Druhá serie nemá dostatečně silnou munici aby utáhla 10 hodinových epizod. Z celé stopáže se hlavní dějové lince věnuje necelá polovina, zbytek je bohužel doplněn vedlejšími příběhy, které jsou pro hlavní děj nepodstatné, řada z nich je i velmi nudná a pouze tak natahují celou sérii. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu tvůrce, že díky vysoce nastavené laťce nebylo jednoduché točit druhou řadu tak, aby si divák sedl na prdel. Už v první sérii jsme viděli nespočet prolínání časových úseků a byť z toho byl člověk kolikrát dost zmatený, v rámci jedné nebo další epizody pochopil, jak to bylo myšleno. Ve druhé sérii už je těch skoků bohužel moc a já mám na čele o jednu dlouhou vrásku více nad neustálým brumláním "hergot jaktože není mrtvý, jaktože poslouchá, jaktože jí to nezraní, jaktože.....". Asi dobře otevřené na 3.sérii, to je asi největší pozitivum prostřední série..............................moje hodnocení = 6 z 10. ()

Galerie (318)

Zajímavosti (14)

  • V této epizodě zazní skladba „Play with Fire“ od kapely Roling Stones. (Epistemolog)
  • V úvodu epizody zazní skladba „Seven Nation Army“ od kapely White Stripes. (Epistemolog)
  • V této epizodě několikrát zazní skladba „Rotten Apple“ od kapely Alice In Chains. (Epistemolog)

Reklama

Reklama