Reklama

Reklama

Policie Modrava

(seriál)
  • Slovensko Policie Modrava
Česko, (2011–2022), 37 h 38 min (Minutáž: 54–66 min)

Tvůrci:

Jaroslav Soukup

Režie:

Jaroslav Soukup

Hrají:

Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Stránská, Michal Holán, Jana Boušková, Martin Davídek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu TV Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V každé epizodě řeší Jana nový kriminální případ, na jejichž pozadí prožívá i soukromé vztahy. Děj doplňují svérázné a někdy i humorné figurky horských obyvatel. Mísí se v něm napětí a tajemství s lidskými osudy a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (TV Nova)

(více)

Recenze (168)

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Pamatuješ, jak jsem ti vyprávěla, když tady na podzim začne lejt, tak by se z toho člověk zcvoknul? Víš, co jsem si v takových chvílích říkala? Že jednou zase bude hezky. Jemné tóny zaznívající v doprovodu nádherných záběrů na pomalu se probouzející Šumavu. Jaroslav Soukup se nesnažil o věrohodné zobrazení práce policistů, ale pouze o vystihnutí nátury západní části naší malé republiky. Sympatické herecké obsazení, velké případy i malé osobní p(r)ožitky jednotlivých postav, vtip, smutek a drsná krajina šumavská. Policie Modrava není dokonalá, ale je příjemná. A člověk si tu dokonalost tou příjemností rád nahradí. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To co me udrzelo u tohoto serialu je (uprimne receno) jen a pouze Sona "Scully" Norisova... ty to opravdu slusi moc dobre. A nebo mam proste slabost na tyhle typy... ;) Jinak serial je klasicka moderni slatanina s malo uveritelnym dejem, s kolisavym hereckym vykonem temer vsech clenu ansamblu, ktery je "podporen" o typicke podivne papirove dialogy. :) Takze za me dve hvezdy pro Sonu. :) 2+ ()

Reklama

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jde celkem snadno poznat rukopis režiséra Soukupa. Jde o typ seriálu, který je méně náročný a ve své podstatě se jeho postavám i vztahům a prostředí nedá příliš věřit. Do osmdesátých let jako dělané, dnes však nikoho provedení nepřekvapí, jak se říká, vše tak nějak klouže po povrchu. Když však nechcete přemýšlet, řadí se tento počin mezi ty koukatelné (moc jich není), které Nova produkovala. ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Akční thrillery pro penzisty. Jak diváky, tak herce. Že je obsazení okořeněno tu a tam nějakou atraktivní osobou na věci nic nemění, protože mnohé herecké výkony stojí za starou belu. O scénáři je snad lepší se ani nezmiňovat. Jestli vás trápí nespavost, ideální prostředek jak ji přemoci. Usnete šťastni v lůně přírody:-))) A usnete značně pobaveni: příjezd a odjezd auta a vyrojení se z něj v jedné, namátkou vybrané, epizodě se konal 22x. Patolog je také vysoce kvalifikovaný odborník, protože diagnóza "je to rána buď kovovou trubkou nebo sekerou" mě fakt rozsekala:-))), vysazujeme dveře zasazené do futer a podobné rozvernosti... Skoro se mi chce říct, že je to tak blbé, až je to dobré:-))) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední dobou se mi zdá, že češi točí celkem slušné kriminálky. Tak jako se mi líbil pilot, těšil jsme se na seriál. Ten mě nezklamal díky kvalitnímu scénáři a slušnému obsazení, i když prim hraje prostředí, kde se natáčelo. Člověk sice musí odmyslet některé nesmysly, především to, že policie není kriminálka, počet zločinů na metr čtvereční je hustější, než v Praze, některé "telenovelové" odbočky mě také nenadchly, ale díky nadhledu a pohodě, která ze seriálu čišela, se mi prostě líbil. Jen postava "Vency k..." podle mého prostě na televizní obrazovky nepatří. ()

Galerie (662)

Zajímavosti (71)

  • Natáčelo se v obcích Srní, Horská Kvilda, Kvilda, Modrava, Kašperské Hory a v kempu Antýgl. (hendrich6)
  • Lokace pomáhal vybírat šumavský znalec Emil Kintzl z Kašperských Hor. (M.B)
  • Rybářské scény se natáčeli na řece Otavě od Čeňkovy pily až po Dlouhoveský most. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama