Reklama

Reklama

Policie Modrava

(seriál)
  • Slovensko Policie Modrava
Česko, (2011–2022), 37 h 38 min (Minutáž: 54–66 min)

Tvůrci:

Jaroslav Soukup

Režie:

Jaroslav Soukup

Hrají:

Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Stránská, Michal Holán, Jana Boušková, Martin Davídek (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu TV Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V každé epizodě řeší Jana nový kriminální případ, na jejichž pozadí prožívá i soukromé vztahy. Děj doplňují svérázné a někdy i humorné figurky horských obyvatel. Mísí se v něm napětí a tajemství s lidskými osudy a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (TV Nova)

(více)

Recenze (169)

hony23 

všechny recenze uživatele

Věnoval jsem tomu 2 večery a viděl jsem dost. Zasadit kriminální seriál do Šumavského zapadákova bylo nesmyslné. V místě, kde si sousedi maximálně kradou dříví, se tak odehrává jedna vražda za druhou, kteté ovšem nevyšetřují specializované mordparty, ale skupinka vesnických strážníků vedená čubkou, které bych roli zkušené kriminalistky nevěřil ani po požití tuby rohypnolu. Rozdíl mezi Modravou a všemi těmi Ordinacemi a Ulicemi dělá jen ta prostoduchá kriminální zápletka, jinak je to stejný balast. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze tato particka policajtu, v cele s nepouzitelnym Satoranskym by nevyresila ani kradez kola. Naivni a kycovite. Nechapu, jak nekteri mohou chvalit herecky vykon Norisove, ta ma mimiku jako Ben Affleck:-). Nova uz odvysilala horsi serialy, vzhledem k produkci kriminalnich serialu na CT ale musim zustat u jedne hvezdicky. Sledovani tohoto serialu v mem pripade vidim jako uzavreny pripad. ()

Reklama

route60 

všechny recenze uživatele

Ano vzniklo to na Nově ale to neznamená že se musí jednat o brak ale jak mnozí zdejší panáčci hodnotí Tv Novu a né seriál samotný který je fajn na nedělní večer, parta policistu vyšetřuje různé případy v krásném prostředí Šumavy a řeší své každodenní starosti a režisér Jaroslav Soukup se konečně vykašlal na dementní filmy typu Jak ukrást Dagmaru a natočil pohodový seriál při kterém nemám konečně chuť udělat s televize parašutistu. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To co me udrzelo u tohoto serialu je (uprimne receno) jen a pouze Sona "Scully" Norisova... ty to opravdu slusi moc dobre. A nebo mam proste slabost na tyhle typy... ;) Jinak serial je klasicka moderni slatanina s malo uveritelnym dejem, s kolisavym hereckym vykonem temer vsech clenu ansamblu, ktery je "podporen" o typicke podivne papirove dialogy. :) Takze za me dve hvezdy pro Sonu. :) 2+ ()

Ygnor odpad!

všechny recenze uživatele

Seriál není přehnaně tupý nebo tak lacině podbízivý jako Soukupovy výplachy na Policejní akademii, jen je úplně ale úplně zcela zbytečný, obsazený nevhodnými a špatnými herci, vybaven ubohými dialogy a zasazený hlavně do lůna přírody, aby stoupl na atraktivitě, což je samozřejmě lepší než do nějakého velkého obchodního domu, abychom si uvědomili, že nám zůstala ještě nějaká příroda; nevím pro koho a proč se takové věci točí, asi aby se vyplnila místa mezi reklamami. Ještě technická poznámka v období několika let (např. 2005, 2006...ad.) nebyla v celém Jihočeském kraji, natož na Šumavě spácháná jediná vražda (vím, že Modrava je již Plzeňský kraj, ale má rozhodně blíže ke Kvildě než k Plzni) ()

Galerie (662)

Zajímavosti (71)

  • Natáčení probíhalo také v obcích Klatovy, Sušice, Filipova Huť, Hartmanice, Nezamyslice, Prášily, Železná Ruda, Radešov, Chotěšov, Jelenov, Vchynice-Tetov, Annín, Opolenec, Dlouhá Ves, Janovice, na Turněrově chatě a hradu Klenová. (M.B)
  • Most, na který bývá často záběr před scénou u chaty majora Racka (Jan Pohan), se nachází u obce Annín, stejně jako majorova chata. (ArthasKarfa)
  • Občerstvení Pod smrkem, které je vidět v posledním záběru epizody, se nachází v obci Srní. (ArthasKarfa)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama