Reklama

Reklama

Bunkr

  • Velká Británie The Bunker (více)
všechny plakáty
Trailer

Ustupující zdecimovaná německá četa nachází úkryt na německo-belgické hranici. Objekt se zdá být ideální i velmi rozsáhlý. Jenomže nic není tak, jak na první pohled vypadá. To, že bunkr není nejen vhodný, ale velmi rychle se z něho může stát past, na sebe nenechá dlouho čekat. Německá jednotka se sice ukryla před nepřáteli, kteří zemi osvobozují, ale skutečný nepřítel se skrývá jinde. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Noddy 

všechny recenze uživatele

Pomerne dobre zvládnutý film. V bunkri sa zbehlo niekoľko charakterov - nadrogovaný horlivý vyznavač veľkonemeckej myšlienky; vojak ktorého trápi svedomie, že strieľal na dezertérov, pričom veľa nechýbalo a bol by ním sám; vojak ktorý pochopil, že Nemecko je už na kolenách a ďalší odpor je len mrhanie životmi; starec, ktorý si svoje odbojoval v prvej vojne a žiali nad stratou syna; mladík, ktorý nevie čo je správne a čo nie a nakoniec veliteľ, ktorý je proste len veliteľom a cíti sa byť zodpovedným... spoločne čelia neznámu, skrývajúcemu sa v podzemí, pričom to neznáme je ich svedomie. Aj po technickej stránke uspokojivé - pekné maskáče typu hrach a hlavne krásne zábery na samopal/útočnú karabínu Sturmgewehr StG44. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Od filmu, kde Jason Flemyng hraje hlavní roli se dá očekávat leccos, ale jen těžko vysokorozpočtovou podívanou. A Bunker rozhodně lacině vypadá. Až jsem čekal, že některá z postav během filmu prohlásí, že ty neustále skloňovaní blížící se spojenci nemohou přijít, protože produkce nesehnala prachy na další uniformy. Strach také absentuje a na konci jsem se už naprosto ztratil. Tři hvězdy tedy dávám za chytře nasvícené a atmosferické scény a také za přitažlivé umístění, které pro mě hraje u haunted hororu jednu z nejdůležitějších rolí. ()

Reklama

blitzer 

všechny recenze uživatele

Celý mi to přišlo takový hodně zmatený (divný halucinace nebo co to bylo), nic moc se tam nedělo a navíc jsem se vůbec neorientoval v postavách, ani ke konci filmu jsem nevěděl kdo je kdo (až na Jason Flemynga, jehož přítomnost byla to jediný co mě na tomhle rádoby hororu potěšilo). Mrtvá hlídka mě o svých kvalitách taky zrovna dvakrát moc nepřesvědčila, ale oproti Bunkru to bylo přeci jenom koukatelnější. ()

Playman 

všechny recenze uživatele

Válečný film tak trochu jinak. Po prvních 40-ti minutách, které byly až mrazivě tajemné (příběh, pohledy do tmy) a já po dlouhé době cítil intenzivní pocit strachu a nejistoty, kde se bojíte NE toho co vidíte, nýbrž toho co nevidíte a myslíte si přitom, že tam něco doopravdy je. Což je správné - tak by to mělo být... Nemám rád horory, kde vám hned na začátku ukáží všechno - příšery, obludy, monstra, duchy. Když nevíte co se přesně kde nachází a nebo vás děsí pouze zvuky ( Vzpomeňme na film: Vetřelci a detektor pohybů), nebo nevíte čím se můžete býti jisti (Věc), tak film disponuje neuvěřitelně hutnou atmosférou. A tak je tomu i tohohle snímku - po dobu 40 minut. Pak se film promění s prominutím ve škvár. // Ale za tu originlní myšlenku a nápad: spojit 2. svět. válku a horor dohromady, kde všechno začíná nevinně - němci se skryjí v bunkru a končí vše velice drasticky - paranoia, halucinace dávám filmu čtyři hvězdy. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Nejhorší na tomto snímku je fakt, že nemáte komu fandit pokud nejste tělem i duší nácek a nepovažujete se za nadčlověka. No fakt kdo by přál fašounům něco milého? Tvůrcům to asi došlo taky takže do skupiny skopčáků hodili pár takových skoro Mirků Dušínů, kteří se Vás budou snažit přesvědčit formou náznaků, že bojují vlastně z donucení. No okej ať je to jak chce začátek je docela fajn a divák si může představovat co číhá v temném podzemí za mrazivou hrůzu. Nepovedený supervoják ze strašlivých experimentů co se vymkl kontrole a má rád lidské maso? Čarodějnice z dávných dob? Nebo dokonce tchýně? Nic z toho...Čeká tam degradace filmu protože jak si snímek budoval napětí dokud se nevědělo co je ten bubák, tak hned jak se vědět bude je to v háji. Jako večerní jednohubka ale plně dostačující. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Protitankové překážky kolem bunkru pocházejí z Československa. Jedná se o rozcocháče, známé též jako „české ježky“. (Matej.Krajci)
  • Natáčelo se ve Velké Británii a v Kanadě. (Terva)

Reklama

Reklama