Reklama

Reklama

Mamon

(seriál)
Trailer 3
Česko, 2015, 5 h 25 min (Minutáž: 50–58 min)

Kamera:

Martin Štrba

Hrají:

Matěj Hádek, Eva Leimbergerová, Gabriela Míčová, Michal Dlouhý, Tereza Hof, Daniel Tůma, Igor Bareš, Ondřej Malý, Dušan Sitek, Pavlína Štorková, Pavel Gajdoš (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je novinář, který se zabývá kauzou kolem významného státem řízeného podniku. Při zajišťování podkladů ke vznikající reportáži narazí novinář na kontroverzní informace týkající se jeho vlastního bratra, který je do skandálního případu osobně zapleten. (HBO Europe)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (211)

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

v porovnání s ostatní českou seriálovou produkcí je toto naprostý skvost... dojíždí hlavně na vlastní premisu veškerého dění, založeného na přísaze z vejšky.. to lze ještě kousnou vysvětlením, že hlavní záporák je psychopat... horší je to s obsazením, tedy výhradně, záporných rolí... Tam se mi nelíbil ani jeden přeživší, ať už šlo o toho žaluda lobbistu, tak i o konstruktéra a konatele všech odporností... napětí je vystavěné vcelku věrohodně a člověk se nenudí a občas se i přistihne, že se zatajeným dechem očekává věci příští... čtyři tedy hlavně prosto jak seriál v tuzemské konkurenci vyčnívá a vlastně žádnou konkurenci nemá... ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Štefane, musím říct, žes mě překvapil. Nejen tím, jak dobrou věc jsi napsal, ale i tím, jak rychle ses v branži prosadil. K seriálu mám sice výhrady, ale jen vůči některým hereckým výkonům a celkově trochu úsměvné kombinaci českých reálií, nižšího rozpočtu a snaze o moderní temnou atmosféru (a Michálek není Fincher), ale i tak na české poměry výrazný nadprůměr. Už si tu zasloužíš mít seriózní biografii:) Tak hodně štěstí na Českých lvech, ty televizní kategorie letos určitě přidali kvůli tobě:) ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

6/6 Jeden z těch velkých domácích projektů HBO Europe. Zdánlivě ideální kulturní adaptace látky, která našim podmínkách není tolik blízká, ale nakonec musím seznat, že právě ta transpozice do českého prostředí je největší problém celé mini série. Herecky je to samozřejmě skvělé, vždycky je fajn vidět v české tvorbě mix známých tváří s těmi neokoukanými. Formálně je to špička (tedy až na závěrečnou honičku), ale Češi prostě žijí jinými příběhy a v 90. letech se rodily jiné problémy. Ti dnešní pak nežijí prázdný život v katalogově uhlazených pokojíčcích. Nicméně při bilanci jiných seriálů HBO Europe (Terapie, Až po uši, Pustina) mi bude tato sympatická snaha o cosi jiného a nového chybět. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Dost to kazí závěr, i když Mamon jako celek funguje dobře. Ten závěrečný díl je prostě trochu úlet, zbytečné dovysvětlování, trapné pomrknutí nakonec, postavy, které najednou jen tak na jednu žádost mění svůj charakter. No nic moc. Ale jinak je to opravdu dobré a funguje to ve většině ohledů. Je samozřejmě třeba přistoupit na tu hru a příliš neřešit. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

"Neexistujou žádný špinavý nebo čistý peníze. Co to vůbec kurva je? Jsou jenom peníze. Tečka." Těžko Mamonu uvěřit dvě věci. První věc je, že se těžko věří, že Mamon má na svědomí stejný režisér, co točil prapodivného Pohádkáře. Druhá věc, které se těžko věří je to, že na české poměry se jedná o brilantní a perfektní kousek. Šest dílů bohatě stačí k tomu, aby se divák mohl pokochat perfektní technickou stránkou filmu a hlavně vytříbeným dějem, ve kterém se mrtvolami, zvraty a výborně sepsanou zápletkou nešetří. Je mi fuk, že se jedná o převzaté dílo. Teda asi do pátého dílu mi to fuk nebylo. Ale poslední dvě epizody mě přesvědčily o tom, že tenhle fakt se dá relativně lehce přehlédnout. Proč? Mamon se dá totiž brát jako pokus,.. experiment. Experiment české filmové produkce a v podstatě důkaz toho, že když se schopnému filmaři i v našich luzích a hájích dostane kvalitní scénář, dokáže z toho vyboxovat maximum. A přesně to se Michálkovi podařilo. Mamon je rozhodně hodně kvalitní, napínavou a brilantní detektivní jízdou. Teď už jen doufat, že se i u nás zrodí stejně kvalitní, nepřevzatý námět. Podrobnější komentář se připravuje. 95% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (9)

  • Číslo občanského průkazu Samuela Plevy (Jiří Vyorálek) uvedené v policejní databázi je 147821337. To ale není možné, čísla občanských průkazů staršího vzoru začínala nejvýše čísly 113 a nové průkazy v rozměru platební karty mají na začátku vždy dvojku. (Martin_L)
  • V seriálu Petrovi a Danielovi rodiče (Vlčkovi) žijí v kostele Českobratrské církve evangelické v Nymburce. (Popinodan)
  • Rodina Daniela Vlčka (Michal Dlouhý) bydlí ve Vile Gradini v ulici Nad Kazankou 837/23 v Praze - Troji. Majitelem vily je Marek Dospiva, spolumajitel Penta Investments. (Matlas64)

Související novinky

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

14.08.2016

Tam, kde ulice končí, tam, mezi náhrobními kameny, se v noci, ve které přišel ďábel, ve víru scházejí králové ulice. Tam, ve středověkém hradě, sídlí posedlá královna Alžběta, jejíž rozdvojená duše… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama