Reklama

Reklama

Mamon

(seriál)
Trailer 3
Česko, 2015, 5 h 25 min (Minutáž: 50–58 min)

Kamera:

Martin Štrba

Hrají:

Matěj Hádek, Eva Leimbergerová, Gabriela Míčová, Michal Dlouhý, Tereza Hof, Daniel Tůma, Igor Bareš, Ondřej Malý, Dušan Sitek, Pavlína Štorková, Pavel Gajdoš (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je novinář, který se zabývá kauzou kolem významného státem řízeného podniku. Při zajišťování podkladů ke vznikající reportáži narazí novinář na kontroverzní informace týkající se jeho vlastního bratra, který je do skandálního případu osobně zapleten. (HBO Europe)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (211)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Dost to kazí závěr, i když Mamon jako celek funguje dobře. Ten závěrečný díl je prostě trochu úlet, zbytečné dovysvětlování, trapné pomrknutí nakonec, postavy, které najednou jen tak na jednu žádost mění svůj charakter. No nic moc. Ale jinak je to opravdu dobré a funguje to ve většině ohledů. Je samozřejmě třeba přistoupit na tu hru a příliš neřešit. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřitelná hra na klukovský pakt s reálnými následky. A to je moje největší výtka. Menší subjektivní výtkou je, že mám obecně problém s herectvím bří Hádků, tady Matěje. Naopak mimořádně charismatický Michal Dlouhý, který si to mohl s Matějem vyměnit, dostal opět jen pár štěků na začátku. Rozmotávání klubka bylo tak akorát pomalé, napínavé, emočně chladné, ale bohužel se slabým závěrem. Měl jsem dojem, že někdo, kdo druhé nutí k sebevymazání by měl stát o mnoho stupínků společenské hierarchie výš. Být šéfem takové firmy, rozmáznu ho jako sopel. A zase jsem u těžko uvěřitelné hry. Velkým kladem byla Gabriela Míčová, snad jediná postava v tomto seriálu nabitá emocemi a uvěřitelností. A navíc je to fakt pěkná ženská. Z chlapských rolí se casting trefil do černého v případě Dušana Sitka. Dobré, vcelku dobré, ale safra nemůžu se ubránit dojmu, že Michálek vystřílel svůj talent na ne moc dobrém přespolním námětu, místo toho aby zkusil něco svého. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prvá a druhá časť boli z celého diela najlepšie. Náhle sa to začne až tak motať, že už to nevedia ani samotní tvorcovia rozmotať. Hádek je u všetkých úmrtí, ľudia zomierajú pre nejakú záhadu ako na páse. Práve Hádek ale bol pozitívom seriálu, v poslednom čase sa mi jeho výkony čoraz viac pozdávajú. Záverečná časť tiež celkom vyšla. Bolo to tak na 70%, ale nepovažujem to za výrazné nadpriemerné spracovanie, mohlo to byť aj podstatne lepšie. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemny kriminalny serial z aj pre nas dobre znameho prostredia. A ano, politika je hnus, je jedno, ci je to v Norsku, USA, CR alebo na Slovensku...pravidla su vsadial rovnake a preto nas moze tesit, ze aspon pred televiznymi obrazovkami sa my, mali ludia, mame moznost spravodlivo rozhorcit, aj ked nam to je a bude hovno platne :) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Stopy jsou všude kolem, jenom je nevidíte." Již z názvu Mamon je patrné, že tady se vše bude točit kolem hromadění peněz. Mě tedy to tajemné propojení organizovaného zločinu s politiky, váženými podnikateli, státními zástupci, policisty, vrahy a Abrahámem hodně zaujalo a o to větší zklamání jsem zažil po skončení případu. Spousta věcí se totiž nevysvětlila, hromada lidí se chovala nelogicky a o padouchovi jsem nepochyboval od 4. dílu. Alespoň jsem se poučil, že prachy jsou zlo, takže jich nechci moc a proto jsem se rozhodl pro začátek zprivatizovat Rockefellerovy fondy. Snad s tím nějaký ten týden vyjdu. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (9)

  • Realizaci tohoto mysteriozního thrilleru - vycházejícího z úspěšného norského formátu Mammon a naplánovaného na 73 natáčecích dnů - zaštítila produkční společnost Bionaut. (Zdroj: HBO)
  • V seriálu Petrovi a Danielovi rodiče (Vlčkovi) žijí v kostele Českobratrské církve evangelické v Nymburce. (Popinodan)
  • Filmovalo se také v Újezdu nad Lesy. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Související novinky

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

14.08.2016

Tam, kde ulice končí, tam, mezi náhrobními kameny, se v noci, ve které přišel ďábel, ve víru scházejí králové ulice. Tam, ve středověkém hradě, sídlí posedlá královna Alžběta, jejíž rozdvojená duše… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama