Reklama

Reklama

Lesapán

(studentský film)
  • USA Leshy
Trailer

Karel je hajný tělem i duší. O les se stará pevnou rukou a může se pyšnit trofejemi, o kterých si myslivci často nechávají jen zdát. V opuštěné části lesa ale pytláci probudí tvora, který by Karlovi mohl být rovnocenným soupeřem. V pohádkách se mu říká Hejkal, ale setkání s ním rozhodně nemusí skončit pohádkově. Zatímco se mu Karel snaží přijít na stopu, Hejkal je blíž, než si myslí. Mezi tajemným tvorem a Karlovou dcerou Aničkou vznikne zvláštní spojenectví. Kdo se nakonec stane jediným pánem lesa? (Savel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Soukup je naděje Česka co se hororu(a i filmu jako takového, protože češi jediné co točí jsou romatnické komedie)tímhle filmem to opět dokazuje, jedné se o parádní a hlavně atmosférický film a to co se tu předvádí s kamerou je neuvěřitelné, záběry jsou nádherné. Herci poměrně překvapily. Maska byla co jsem čekal, byla naprosto dokonalá(i když mi přišla až moc jako Faun podle kterého se inspirovaly). Film je parádní sice se najde zaškobrtnutí ale to nemění nic na tom že je to nejlepší Český film od dob Třídy smrti. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu pocta Erbenovi. Klidně to mohla být další epizodka filmové Kytice. Viděl jsem to nepolíben obsahem i komentáři a tak jsem zprvu nevěděl o co go. Alien versus hajný Robátko říkal jsem si? Ale pak jsem pochopil. jako studentský film to bylo super. Mělo to i správně hutnou atmosféru a v jednom místě jsem byl napjatější víc než u leckterého skutečného hororu. Z hlediska kvality je to srovnatelné s Ropáky troufám si tvrdit! Já se naštěstí v lese chovám slušně, přírodu mám rád a chráním jí a tak se snad na ty houby nemusím bát chodit... Dávám za 4 rohlíky. * * * * ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Studentský film. Tvůrce obdivuji za velkou technickou vyspělost v tomto snímku, která předčí i mnohé, čtyřnásobně delší hororové filmy, nejen z českých končin. Kreativní a zároveň velice prostoduchý příběh, který je propleten kvalitními výkony hlavních postav a rovněž hrůzou nahánějícího Lesapána, kterého štáb vyšperkoval k úplné dokonalosti. Celému štábu fandím v natočení celovečerního filmu na bázi tohoto velmi zdařilého krátkometrážního počinu. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,...A ĽUDÍ?" ,,ČO ĽUDÍ? ,,KTO LOVÍ ĽUDÍ?" __ Český krátkometrážny horor s príšerou ako študentská práca? O ,,Lesapána" som sa začal zaujímať odkedy bol nakrútený a nevedel som sa dočkať, kedy ho konečne uvidím. Výsledok bol pre mňa ohromujúci. Jednu hviezdičku uberám pre istú šablónovitosť deja a za niekoľko zdĺhavých (!) momentov. Ináč je atmosféra vynikajúca a spracovanie hejkala naozaj znamenité a smelo sa môže postaviť vedľa monštier hollywoodskej produkcie. Zimomriavky som mal pri prvom zábere, v ktorom sa objavil. Z filmov, ktorými sa ,,Lesapán" inšpiroval by som okrem ,,Faunovho labyrintu" videl vzor predovšetkým v ,,Predátorovi". (427. hodnotenie, 43. komentár k filmu) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Lidi neloví nikdo.“ Bravo. V našich zemepisných končinách odjakživa bolo ohromujúce množstvo hlbokých lesov. Naši predkovia ešte pomerne donedávna (povedzme začiatok 20. storočia) verili, že v nich žijú temné a zákerné mocnosti, tvory desivé a strašidelné, pred ktorými je najlepšie mať sa na pozore a vyhnúť sa im na kilometre ďaleko. Nemať s nimi nič spoločné. Bytosti, ktoré majú s človekom všelijaké plány, ale málokedy príjemné. Mladý český režisér Pavel Soukup to veľmi dobre vie a jeho Lesapán je dokonalou esenciou lesnej hrôzy. Zlovestná atmosféra miesta, na ktorom spolu s ľuďmi žije aj niečo iné, sa dá strieľať puškou. Scény sú perfektne natočené (plno záberov na nič netušiace ľudské postavy, za ktorými stojí „on“). Herci bez chýb. Výprava plus mínus úžasná. Kameňom úrazu v nízkorozpočtových amatérskych kraťasoch zvykne bývať ústredné monštrum, ktoré kým sa ukrýva v tieňoch, šere a tme, tak OK, no len čo ho tvorcovia ukážu v plnej kráse, spravidla býva nechtiac smiešne. Nie tak u Soukupa; Pavel mal pevne pod palcom aj túto časť svojho skvelého hororu. Jeho snímka vôbec nevyzerá nízkorozpočtovo, skôr naopak. Dobre, „on“ je ku koncu možno predsa len vidieť až príliš. Pravdepodobne mal byť predsa len trošku viac ukrytý v tôni konárov. Avšak tak či tak je dizajnovo pôsobivo zvládnutý. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (13)

  • Tvůrci konzultovali scénář s profesionálními myslivci, aby se ve filmu nedopustili žádné chyby v myslivecké profesi, například že myslivci nosí pušku vždy na levém rameni s hlavní namířenou k nebi. Navíc scenárista a kameraman filmu jsou z mysliveckých rodin. (Savel)
  • Design masky vznikal podle kresebných návrhů režiséra filmu Pavla Soukupa. Jeho finální podoba byla ovlivněna lidovými popisy, ale také známými filmovými maskami (Vetřelec, Pumpkinhead, Faun z Faunova labyrintu (2006)). (Savel)

Reklama

Reklama