Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kolem smrti Radka Macáka (J. Čenský) vznikají různé dohady, které se rychle šíří. Podle nich měl Radek někoho vydírat. Ale koho a proč? Vyšetřování se na vlastní pěst ujímá sedmnáctiletá Šárka Onderková (I. Sieglová), Radkova dívka a neteř nadporučíka Horejše (J. Vinklář). Zjistí, že šlo v každém případě o peníze. O ty se také Radek pohádal se svým otcem. Ve stejné době požádal Šárku o peníze také kamarád z dětství Viktor Vychodil (F. Renč). Drobné střípky se konečně začínají skládat… (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bohužel i já patřím k těm, které táto hvězdně obsazená československá kriminálka spíše zklamala. Znám tedy mnohem propracovanější zápletky z té doby. Co na tom, že tam bylo tolik známých tváří, když většina z nich neměla pořádně co hrát. Některé postavy se chovaly nesmyslně, vyšetřovatelé tomu taky moc nepřidali a nebýt mladé Isabely Soukupové-Siegelové, možná by pachatele ani nedopadli – stejně jako ty podvodné praktiky. Slabší podprůměr. 40%. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Já jsem asi něco zpočátku přehlédl, ale po vraždě při vyšetřování mi přišlo, že všichni co Radka znali neuronili ani slzu a bavili se o vraždě jako o nákupu rohlíku na jednohubky. Celé to bylo takové bez energie a emocí. Vztah Mileny a jejího povedeného otce je taky pěkná šaškárna. Celé to působí tak nevěrohodně. Radka je slušně řečeno úplně blbá. A nakonec to rozuzlení. Hrozný. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Přes velmi kvalitní obsazení si lze tipnout pachatele dostatečně včas před koncem, což je i u mě značně podezřelé. A když myslím pachatele, myslím jich několik. Není totiž jediný viník. Přiznám se, že mě překvapilo jen to úplné rozuzlení, ale skládačka se dala poskládat relativně včas. Také Šárka toho zjistila skoro víc než policie. Takto hra prostě trpí dost fádní nudou a nezáživností. ()

quokam 

všechny recenze uživatele

No, tak uplny odpad to nebyl, dalo se na to dokoukat se cti. Ale jinak atmosfera nejak nefungovala, charaktery a jejich jednani nebylo moc duveryhodne, no, ani te herecce v hlavni roli jsem moc neveril. Hrala to trosku jako Innu v Nemocnici na kraji mesta, ale chybelo ji na to takoveto tajuplne charisma. Scena, jak se vsichni podezreli pohadaji pred nahodou pritomnym komisarem VB byla vtipna, vtipna ve smyslu: "To scenarista vazne mysli vazne?"  A trochu filozofickeho zivotniho moudra na zaver. Ale jo, dejme tech dvacet pro, za Vinklare a za Hrusinskeho. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Vyrobila hlavní redakce vysílání pořadů pro děti a mládež. Film působil díky obsazení nadějně, kromě hnusných studiových interiérů se odehrával i v exteriéru pod klášterem Sázava, příběh měl hlavu a patu. Ovšem scénárista si neporadil se způsobem vyšetřování, kdy záporáci se přiznávají téměř spontánně, občas se objeví náhoda, bezpečnost vlastně vůbec nic nevyšetří. Navíc  největší záhadou bylo, že se na malém městě neznají lidi, kteří se musí potkávat často (u řeky i v restauraci), což bylo alfou a omegou vyšetření zločinu. Bohužel ani herci nezahráli pěkně, mladí to asi neuměli a staří to flákali - Rudolf Hrušínský jen recitoval text. Celkově se jedná o průměrný film se snovým obsazením, který těžce promarnil svůj potenciál. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • „Nevinná řeka“ je Sázava. Úvodní scény a závěr se natáčely u jezu pod klášterem Sázava. (rakovnik)

Reklama

Reklama