Reklama

Reklama

Místo zločinu Plzeň

(seriál)
Česko, 2015, 5 h 49 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Scénář:

Martin Bezouška

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Lukáš Vaculík, Martin Stránský, Jan Zadražil, Vladimír Polívka, Berenika Kohoutová, Vladimír Kratina, Zuzana Vejvodová, Jaroslav Pížl, Barbora Kodetová, Vítek Pokorný, Václav Liška, Jana Gýrová (více)
(další profese)

Epizody(6)

Šestidílný kriminální seriál Místo zločinu Plzeň sleduje práci plzeňského kriminalistického oddělení. Divákům se představí plukovník Karel Drtina (Lukáš Vaculík), šéf plzeňské kriminálky, strohý profesionál, který nemá osobní vztahy s vyšetřovateli v oblibě, a kapitán Tomáš Karas (Jan Zadražil), racionální pedant, jehož jedinou slabostí je tolerance ke kolegovi Viktoru Knappovi (Martin Stránský), který i přesto, že se rád napije, má v týmu respekt. Nejstarším členem kriminalistického oddělení je major Vladimír Šimek (Vladimír Kratina), ženský element zastupuje kapitánka Mirka Ondrová (Berenika Kohoutová), svéhlavá, ale velmi pracovitá vyšetřovatelka. Nejmladším členem týmu, hledajícím každou příležitost k tomu, aby se prosadil, je zakomplexovaný kapitán Jakub Lepší (Vladimír Polívka). Kromě nich se v seriálu objeví také Bára Kodetová, Jitka Čvančarová, Tereza Brodská, Andrea Verešová či Zuzana Vejvodová. Tým kriminalistů bude v seriálu řešit vraždu významného plzeňského podnikatele, pátrat po nezvěstných pracovnících bio farmy, hledat manželku šéfa plzeňské opery, odhalovat psychopata, který zřejmě stojí za vraždou mladé ženy, i pátrat po tom, kdo řídil náklaďák, který srazil místní učitelku. (Česká televize)

(více)

Recenze (216)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně zvláštní. Málo se mluví, moc se nejedná, jeden se tahá z hospody, druhá neposlouchá nadřízeného, třetí je zcela neschopný. Mix postaviček zatím v prvním díle neukázal nic světoborného, vyšetřování nemá spád, aspoň že trochu napětí tam je. Zatím hodně slabé. Nakonec jsem zvládl všechny díly, ale několikrát jsem u nich usnul, což rozhodně není dobrou vizitkou. Hřebejkovi se sice povedl natočit krimi seriál, kde sledujeme jen pátrání a o rodině hlavních postav nic nevíme (což vůbec nevadí), ale natočil to tak neskutečně bez energie a šťávy, že to snad ani není možné. Napětí je v každém dílu tak akorát na začátku (až na poslední díl, ten má koule hlavně ke konci), pak sledujeme neskutečně nudné pátrání a pak místo velkého odhalení většinou jen střih a už kriminálníka mají. Nechápu, kam dal Hřebejk svůj veškerý um, protože třeba v Případech pro exorcistu to bylo úplně o něčem jiném. Fakt velká bída. Hudba ke znělce a závěrečným titulkům: Vladimír Mišík & Etc..., hudba: Della Beata. Díly: 1. Kapka krve, 2. Smrt v rybníku, 3. Nehoda paní učitelky, 4. Opožděná vražda, 5. Návrat staré lásky, 6. Smrt na biofarmě ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Zoufalejší a nezajímavější český krimi seriál aby člověk pohledal. A že konkurence je veliká! Tohle prostě nemá nic - originální či atraktivní případy (Ripper Street, Hannibal), výrazné a charismatické vyšetřovatele (Sherlock), specifický styl (CSI), natož nějakou (nepředstíranou) hloubku či přesah (True Detective)... Hřebejkovo prozatimní dno. ()

Reklama

Malarkey

všechny recenze uživatele

První díl začíná hodně dobře. Evidentní budoucí oběť nejdřív ukáže kozy a následně i holou prdel. Pak přijde vrah, podřízne ji a v ten moment celá ta jinak docela dobře nasnímaná scéna skončí do strašnýho amatérismu, že mi je z toho až na blití. Pak nás Hřebejk seznámí s celým policejním ansámblem, kterej není úplně zlej. Herci jsou celkově to pozitivní na tomhle seriálu. Následně někdy v půlce seriálu přiskočí střih na další vraždu, která je natočená snad ještě hůř. Pak už nastupuje scéna, kdy nejmladší herečka celýho filmovýho štábu vleze do vejtahu s vrahem, kterej na ní namíří injekční stříkačkou. Ta mu bouchne ze strany do ruky, otevřou se dveře vejtahu a vrah začne zběsile utíkat. To, že policajti u sebe nemají telefon a nebo nechodí včas do práce i přesto, že večer předtím jsou více než aktivní a domluví si hned po příchodu do práce cestu za potenciálním vrahem, to je snad jenom taková třešnička. Nejsem žádnej odborník, jen hodnotím to, co vidím a tady mám pocit, jak kdyby Hřebejk něco naprosto záměrně přehlížel. Nebo? ()

Vironey odpad!

všechny recenze uživatele

Ostrava měla skvělou atmosféru, uvěřitelný charaktery a dobrý příběhy. ČeBu měla pohodovou atmosféru, sympatický charaktery a výbornou hudbu. Plzeň má hovno. Pár podivnejch retardérů, co se toporně klátí, trousí křečovitý repliky a do toho kamera debilně skáče, asi jakože hrozně umělecky. Hnůj. A podezřívám z toho Hřebejka a Bezoušku - v obou ostatních mutacích jejich "umělecký výraz" naředili trochu schopnější lidi, tady to měli na hrbu čistě oni a takhle to dopadlo. ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

první díl tak tomuhle říkám pořádná kopačka do rozkroku fanouška detektivek. Stejně jako u Případu pro exorcistu, i tady měl Hřebejk skvělý obsazení. A stejně jako Případ pro exorcistu i tohle je hrozně, hrozně mdlý. Skoro až bez života a bez náboje, což jsou věci, který detektivka vyžaduje. Když to srovnám s Labyrintem, tak ano Labyrint měl sice debilní scénář, ale dokázal diváka chytnout. A to Místo zločinu Plzeň prostě neumí. Je mi jasný, že normálnímu divákovi programů českých televizí tohle bude vyhovovat, ale sakra, tam opravdu není někdo, kdo umí psát scénáře pro 21.století? Asi ne. Za co? Čím si zasluhujeme tak špatný věci? Ale abych jen nekafral - Martin Stránský, Jan Zadražil a Vladimír Kratina bombový (doopravdy moc doufám, že se do toho budou míchat i jejich osobní trable - ale jelikož tohle je detektivka z 20. století, tak to asi nehrozí). Zbytek obsazení mi pak připomínal panáky, kteří se akorát naučili odříkávat svoje fráze a tvářit se u toho určitým způsobem, jen aby to měli rychle za sebou. Plzeň super... no, snad se to otočí a seriál se vytáhne. Ale asi spíš ne a věci jako Případy prvního oddělení a Četnické humoresky budou nepřekonaný. PS: člověk co k tomu dělal/vybíral muziku nemá absolutně žádný vkus zbytek trapnost, debilita vlažnost - to jsou tři slova, která tento seriál vystihují. Ani po trapném prvním díle seriál nešel ani o stupeň nahoru. Jediný co na seriálu bylo dobré, byly náměty. A na to aby se z námětů staly skvosty, byl potřeba schopný režisér a scénárista. Bohužel se nekonalo ani jedno. Ve výsledku tak jenom * za Stránskýho. Dokázal bych si moc dobře představit seriál čistě o jeho postavě. Anebo radši ne. Další hovadinu podobnýho ražení bych už asi nepřežil. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (20)

  • Šlechtic (Ivan Urbánek) se jmenuje Rohan. Rohanové jsou bretaňský, respektive francouzský šlechtický rod, jehož jméno je odvozeno od Rohanu v Morbihanu. Jméno rodu nese dodnes v Praze třeba Rohanský ostrov či Rohanské nábřeží. Pánové Petr Hapka a Michal Horáček složili píseň „Jako kníže Rohan“. Jako inspirace posloužil Horáčkovi Kamil Rohan (1900–1982), jenž byl lidumil a mecenáš, který žil na zámku Sychrov. (sator)
  • Na fakturách k objednávce nového grafického řešení je uvedena „úhrada za nákup valut“ a razítko hotelu Meteor ze seriálu Čtvrtá hvězda (od r. 2014). (S0ustruh)
  • V epizodě zazní jméno hradu (zámku) Lobštejn. Takový ale neexistuje. Tvůrci poupravili jméno Libštejn, což je zřícenina gotického hradu v Plzeňském kraji. (sator)

Reklama

Reklama