Reklama

Reklama

Planeta Česko

  • angličtina Planet Czechia (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Naše příroda je pestrá jako málokde na světě. Krásu a dobrodružství máme na dosah ruky – stačí se jen dobře dívat! První celovečerní film o české přírodě ukazuje díky nejmodernějším technologiím fascinující dobrodružství zvířat a rostlin žijících kolem nás zcela zblízka. Seznamte se s s tetřevem tokajícím za úsvitu, se vzácnými sysly, s nimiž na louce laškují děti, ledňáčkem prorážejícím při lovu střemhlav vodní hladinu, s lososy putujícími z českých řek do moře a zpátky nebo s užovkami v dramatickém zápase s rybí kořistí. Prožijte vzrušující výpravu za muflony, bobry, modrajícími žabáky a desítkami dalších hrdinů. Některé z nich možná ani neznáte – divočina přitom začíná hned za vašimi dveřmi! (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (183)

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Poměrně rozumná eko agytka (díky za to), lemovaná milým malým českým hajlíčkem. Obecně u podobných snímků postrádám měřítko: když stavím narativ o celém druhu na příběhu konkrétního zvířete, nutně je třeba doplnit sdělení o kvantitativní data (například předpokládaný počet čápů černých na našem území dnes a před 100 lety), jinak je výsledný dojem značně zkreslený a romantizující a slábne kritický rozměr díla. Záběry jsou krásné. Dále souhlas s Roverem. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Pro mne a moje okolí téměř povinnost…pan režisér Polák je rodák ze sousední vesničky, s i proti jeho bratrancům jsem hrával fotbal, jeho bratr chodil s mojí sestrou do třídy…prostě téměř soused. Ale víte, jak jsem si to celé maloval? Jenom čarokrásné záběry naší flory a fauny plus působivá hudba na pozadí……nevím proč, prostě jsem žil v domnění, že to tak bude. Ne, že by mi čtený komentář Kryštofa Hádka vyloženě vadil (no možná bych v našich luzích našel vhodnější hlas), ale mnou vysněná forma by mi asi seděla víc. Každopádně hlavní problém mám s celkovou dramaturgií, postrádal jsem jasnou lajnou, až jsem si někdy připadal jako na závodech ve skoku z větve na větev. Jinak samozřejmě oceňuji tu mravenčí práci, snahu ukázat, že i česká příroda může být atraktivní i když se po ní zrovna neprohání zebry nebo dinosauři a především ono neoddiskutovatelné poselství. Bohužel, pokud jste zvyklí si připlácet za nadstandard, budete si připadat jako na návštěvě chudého příbuzného. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Pokud jste zhyckani ultra kvalitou prirodnich dokumentu typu Planeta zeme, tak tohle je vlastne takovy o dost slabsi CZ odvar. Pekne zabery krasne prirody tam stale jsou, ale jelikoz v ramci CR to s tou florou/faunou neni zas takova pecka, tak linearne stejnou uroven ma pak zazivnost celeho dokumentu, kde tech 81minut pocitove pusobilo jako 3h. Par hezkych skoro mrtvych stromu na sumave v mlznem oparu, par ptaku, nejake ty uzovky, nebo sysel a to by bylo cca vse. Proste to logicky neni takove zradlo jako Amazonka & spol. K tomu kapku otravny soundtrack, ktery misto toho aby vam hral na pozadi nejakou prijemnou hudbu, jako doprovod k pekne prirode, tak se vam snazi uplne zbytecne agresivne rezat usi. 6/10 ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Záběry jsou naprosto úžasné. Zvířat je tam jen pár druhů, ale i tak to stačí. Moc odbornosti tam není, spíše takové lehké povídání a sem tam nějaká zajímavost. Hudba mi tam občas moc neseděla. Vadil Hádek jako vypravěč, když mluvil místo kameramana/fotografa, vždy jsem si ho po hlasu představil a nesedlo mi to. Za mě klidně mohl komentáře k filmu namluvit sám pán, případně vypustit úplně osobní rovinu a jen komentovat dění v obraze. Celkově to nebylo špatné, hlavně ty záběry to zachraňují. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Nevím, čekal jsem víc klasičtější zvěř. Například muflon, odněkud někam dovezen a chován, tohle si fakt pod pojmem divočina nepředstavím. Navíc se hodně skáče z místa na místo, nějak to ani nedává vlastně smysl...Ale i přesto palec nahoru, že něco takového u nás vzniklo. PS. Hádkův hlas hodně příjemný. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Před oficiální českou premiérou proběhla premiéra na Jihlavském dokumentárním FF 25. října 2017. (Varan)
  • Podle slov režiséra Mariána Poláka trávil ve stanu na jediném místě kvůli pořízení záběrů až 20 hodin. (Jaroslaf)
  • Natáčelo se mj. v bývalém vojenském prostoru Milovice. Natáčelo se cca 200 dní. (ČSFD)

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama