Reklama

Reklama

Planeta Česko

  • angličtina Planet Czechia (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Naše příroda je pestrá jako málokde na světě. Krásu a dobrodružství máme na dosah ruky – stačí se jen dobře dívat! První celovečerní film o české přírodě ukazuje díky nejmodernějším technologiím fascinující dobrodružství zvířat a rostlin žijících kolem nás zcela zblízka. Seznamte se s s tetřevem tokajícím za úsvitu, se vzácnými sysly, s nimiž na louce laškují děti, ledňáčkem prorážejícím při lovu střemhlav vodní hladinu, s lososy putujícími z českých řek do moře a zpátky nebo s užovkami v dramatickém zápase s rybí kořistí. Prožijte vzrušující výpravu za muflony, bobry, modrajícími žabáky a desítkami dalších hrdinů. Některé z nich možná ani neznáte – divočina přitom začíná hned za vašimi dveřmi! (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (183)

venison 

všechny recenze uživatele

Dokument z lokální produkce "Planeta Česko" jsem byla na zkušební projekci 20. 6. 2017. Původně jsem si myslela, že se bude jednat o takový nemastný neslaný dokument pro menší diváky, který nám standardně převypráví všeobecně známé informace a ukáže nám, jak je tu krásně.. Čekalo mne ale příjemné překvapení.. "Planeta Česko" je oproti očekávání vtipná, srovnatelná se zahraniční kamerou, má živý střih a zajímavě provázanou osobní rovinu s dokumentaristou.. Dozvěděla jsem se bezesporu spousto zajímavých věcí a to i na místech, kde bych vzácnější formy života nečekala.. Hodně mě bavilo, že nás dokument přímo neponouká k ochraně přírody, ale naopak nás učí hledat život a přírodu všude kolem nás.. Krásné, povedené a mělo by se promítat povinně žákům ve školách ;-) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Myslím, že celovečerní přírodovědný dokument jsem doposud přežila pouze jeden (o surikatách, které nepokrytě zbožňuju), což už je samo o sobě pochvalou pro režiséra Poláka a jeho tým. V tomto případě si navíc cením snahy tvůrců ukázat hlavně našim nejmenším, že se nejen v exotických krajinách, ale i v naší malé zemičce najde tolik krásy. Asi nejvíc mě každopádně pobavil sysel na sídlišti. A moc se mi líbil závěrečný seznam účinkujících (kulíšek nejmenší atd.). Subjektivní černý puntík ale dávám za na můj vkus až příliš časté zobrazování hadů (ty na rozdíl od surikat vážně nemůžu). ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Poměrně rozumná eko agytka (díky za to), lemovaná milým malým českým hajlíčkem. Obecně u podobných snímků postrádám měřítko: když stavím narativ o celém druhu na příběhu konkrétního zvířete, nutně je třeba doplnit sdělení o kvantitativní data (například předpokládaný počet čápů černých na našem území dnes a před 100 lety), jinak je výsledný dojem značně zkreslený a romantizující a slábne kritický rozměr díla. Záběry jsou krásné. Dále souhlas s Roverem. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Moc hezký dokument, ze kterého je vidět, jak hezká a pestrá je naše příroda. Nevěděl jsem, že housenky modráska "podvádějí" mravence, aby ti o ně pečovali a vychovali až do "nového" motýla. Ani o symbióze listonohů (o jejich existenci jsem neměl páru) s bojovými vozidly v bývalém vojenském prostoru mi nebylo nic známo. Pravda, pana režiséra máme možnost vidět častěji, než kulíška obecného, ale nevadí. Navíc mi mluví z duše, když prohlašuje, že příroda si poradí sama, jen ji nesmíme moc ubližovat. Film určitě stojí za zhlédnutí. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mnohoslibný, až nabubřele sebevědomý název a skutek utek. Radši příliš neočekávejte a budete možná spokojenější. Asi takhle - na celovečerák promítaný v kinech slabota, slabší než Krajinou domova, natož než nějaký Attenborough. Ale jako poloamatérský přírodozpytný dokument pro žactvo základních škol nakonec dobré. Zpočátku rozpaky z prolínání se přírody a civilizace, z příliš "angažovaného" stylu - městská sídliště, pásy tanků, hnědouhelné pánve... WTF?! Já chci divočinu! Postupně mě ale tahle forma docela zaujala, několik záběrů bylo hodně hezkých, několik informací hodně zajímavých (třeba vlaštovky & fotobuňka)... Jen ten komentář měl číst chlap a ne nějaký tajtrdlík s klučičím hláskem, Planeta Česko tím ještě o to víc připomíná TV film určený dětem a mládeži. Chvilkové váhání nad čtvrtou hvězdou za kameru mi ulehčil pekelný folk song v závěru. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně s modráskem na střelnici padá v záběru po prvním výstřelu celý náboj, ne jen nábojnice, jak by tomu mělo být. (miro_86)
  • Ne vždy měli filmaři na zvířata, která chtěli natočit, štěstí hned napoprvé. „Natočit dobře bobry žijící na mnoha místech naší země byl docela oříšek, protože jsou to noční zvířata s vynikajícím čichem. Trvalo nám mnoho dní a nocí, než se nám podařilo jejich příběh pro film zachytit,“ vysvětluje Marián Polák. (Zdroj: Aerofilms)
  • Štáb v čele s režisérem najezdil desítky tisíc kilometrů autem, vlakem i na kole a použil celkem patnáct různých kamer a fotoaparátů. (Zdroj: Aerofilms)

Související novinky

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama