Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (597)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Od mainstreamového hororu víc nechci. Dějově velmi jednoduchá jednohubka, která se s ničím moc nezdržuje a jde rovnou na to hlavní - na strašení. Originální nápad užitý už v Sandbergově kraťasu je zde stále znova a znova různě variován, přičemž pořád znova funguje. Duch/monstrum se většinu času skrývá ve tmě, ale ani když v závěru divák dostane šanci prohlédnout si jej chvilku víc, neztrácí mnoho ze své děsivosti. "Kamarádská" duchova backstory, které jsem se děsil v traileru, je podána elegantně a vyznívá vlastně i poměrně znepokojivě. V čem ale u mě snímek vyhrává nad svou mainstreamovou konkurencí jsou postavy a vztahy mezi nimi. Všichni jsou buď sympaťáci, anebo se jejich chování dá alespoň chápat. A především nejsou to jen bezrozměrné figurky bez charakteru, film již od úvodu pracuje s ne úplně banálními vztahy mezi nimi. Neříkám, že je tu přítomna nějaká psychologická drobnokresba, ale pořád je to mnohem dál než v nesmyslně přechválených Conjurinzích. Ač je Lights Out v podstatě malý, komorní horůrek, u mě nad Wanovými výpravně bohatšími fláky jednoznačně vede. Tu těm postavám fakt něco hrozí. Technicky srovnatelná první liga. Patrně to pro mě nebude horor roku (ten už se teď pravidelně objevuje v nezávislých vodách), ale nejlepší mainstream za posledních pár let ano. Rád si to pustím znova. 9/10 ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tyjo, to hodnocení bych nečekal. Podle mě je to naprosto průměrný horor. Je fakt, že napětí je solidní, pár lekaček ujde, ale příběh je neoriginální, scénář a chování postav total stupidní. Přitom bych si dovedl představit, že by to mohla být fakt pecka. Kdyby tam bylo víc krve a duch by nebyl tak směšný. No co už, dávám 60%, na víc to fakt není, je mi líto... ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dočkal pro mě 100% hororu.Sandberg se po několika schopných krátkometrážích ukázal jako dost možná největší naděje současného hororu a nástupce Jamese Wana, kterému dochází dech, hlavně kvůli druhému Conjuringu, kde Wan nesmyslně tlačí na příběh přepálenou stopáží na úkor strašení.Sandberg dokázal v 81 minutách perfektně, trefně a zcela jednoduše díky pár fotkám, záznamům a pohledům do minulosti vysvětlit vše podstatné a zbytek filmu se soustředil jen na strašení...efektivní a neskutečné strašení.Hlavní potvora je naprosto dokonalá, atmosféra svazující a lekačky infarktové a i když mají neskutečnou kadenci, prostě se neopakují a neomrzí.Každý záběr v rodinném domě je děsivý, i když jen koukáte do rohu pokoje, kde je trochu tma.Všichni jsme se někdy báli tmy, nebo ještě bojíme a tady víte, že tam ta svině prostě číhá, ukrytá ve tmě aby vás z nenadání dostala třeba ze stropu (geniální scéna).Najde se určitě pár chybiček, otazníků a předvídatelnost děje je bohužel taky poměrně vysoká a velice rychle uhadnutelná, jenže...scénář je dobrý, herecké výkony všech skvělé, Teresa Palmer je neskutečná kočka, hlavní příšera nemá obdoby a Wanovu jeptišku strká do kapsy a celé je to podpořené údernou stopáží a vynikajícím zvukem a hudbou.Nemám až na pár drobností k tomuhle hororu jedinou výtku a z kina jsem odcházel velice, velice bledý.Pro mě horor roku, možná i několika let a opravdu přemýšlím nad další návštěvou kina.Pro mě je Sandberg teď tvůrce, od kterého hodně čekám a věřím, že Annabell 2 vyšperkuje, stejně jako pokračování Lights Out.99%. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak sem zašel, do kina na horor "Zhasni a zemřeš", příznačný název že, no po pěti minutách, v sále zhasly a já očekával to nejhorší. Sandbergův kraťas, Lights Out se mi líbil za tři a nic moc, to tedy nebylo. Však na jeho první, celovečerní film sem vyrážel s nadšením a povedlo se to na sto procent. Navíc film netrpí, žádným klasickým hororovým neduhem, jak to bývá zvykem, Viz The Conjuring 2 ani ten film nemusím vidět, abych věděl co a jak, a jak to skončí. Však tenhle film se vymyká konvencím, postavy se chovají inteligentně a to všechny, tohle už dlouho ve filmu nebylo. Zdejší bubák, nebo spíš bubačka, je tedy dost nehezká a taky dost chytrá. Co se týče úrovně děsu, tak je to lepší než by jeden myslel, a i na to gore dojde, sice je ho málo, ale brutální to je dost. Ještě k postavám, tak nějak sem si tipoval, jak budou postavy umírat a to větší překvapení, bylo tak jak to bylo. Neni to sice žádná Čarodějnice, která hraje hlavně na psychiku diváka, ale je to až nečekaně dobře povedený horor, který má výbornou atmosféru a ještě skvělou herečku Teresu Palmer v hlavní roli, je výborná . ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrný film, který mě ničím nezaujal, naopak jen umocnil můj dojem, že horor je v současnosti asi nejpokleslejší filmový žánr. Obsazení no name herci nijak nenadchne (s výjimkou zestárlé Marie Bello, která pod svými vráskami dává už jen matně tušit, že jsem ji kdysi za jejích mladých let obdivoval v seriálu Pan a paní Smithovi), triky působí hodně nízkorozpočtovým dojmem, scénář žádnou větší filmařskou invencí zrovna nehýří, a samotná atmosféra i celkové vyznění filmu je postaveno v první řadě na infarktových lekačkách, které já osobně fakt nemusím. Nenároční fandové žánru si u tohoto filmu asi přijdou na své, ale osobně od kvalitního hororu čekám přece jen něco víc. Psát o nějakém zklamání by však u mě nebylo na místě - od toho filmu jsem už předem žádná velká očekávání neměl, což se v posledku i potvrdilo - je to jen další přiblblý horor, jakých se dnes točí mraky a po kterém za chvíli ani pes neštěkne. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Teresa Palmer (Rebecca) v jednom interview priznala, že v dobe natáčania filmu Lights Out (2016) spávala s rozsvieteným svetlom. Sama si tento fakt neuvedomovala až do momentu, keď ju na to upozornil otrávený manžel. (Marceloo)
  • Film je natočen podle úspěšného krátkometrážního snímku Lights out (2013). (machmej)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama