Reklama

Reklama

VOD (1)

Šikanovaná a odstrkovaná Yennefer náhodou objeví způsob, jak utéct. Geraltovo pátrání po takzvaném ďáblovi skončí pořádným malérem. Ciri najde bezpečí mezi svými. (Netflix)

Recenze (114)

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl opět rozseknutý na několik dějových linií a každá se odehrává v jiné době. Stejně jako u minulého dílu, podotýkám, že mi tohle lenění děje silně nevyhovuje, protože chronologická posloupnost a kontext se chytá velmi těžko. Marigold je ale podaný opravdu dobře (minimálně pro mě funguje jeho humor), linka s Yennefer se bohužel trochu táhne a což platí i o Ciri. Hodlám to dokoukat, ale předpokládám, že celý seriál nebude takhle ukecaný, jinak to i přes velmi dobrou produkci skončí nedobře. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komornější a rozhodně lepší, než první díl. Tentokrát především o Yenně a Tissaie de Vries, který nehráčům a nečtenářům nic moc neřekne, ale rozvíjí a buduje postavy. A ačkoli linie s Geraltem byla odfláknutá a zbytečná, Marigold se docela vyvedl. A děkuju dámám MyAnně Buring a Anye Chalotra, protože ty jediné tam zatím umějí hrát. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do seriálu pribudli Marigold A Yennefer, známi z kníh. Marigold je snáď rovnako vtipne otravný ako v knihe. Pri Yennefer uvidíme, čo jej mladosť, ktorej je v knihe venovaný oveľa menší priestor, ako vo filme, prinesie, no sme ušetrení väčších dramatických udalostí. Dej s Ciri sa veľmi nepohol. Najsmiešnejšie vyzerajúci čert/diabol alebo škaredí elfovia, čo mali vyzerať vznešene seriálu veľmi nepomáhajú rovnako ako vyhodenie väčšiny dialógov Geraltovej poviedky. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takze Marigold tu je od bourani ctvrte steny a zpivani popickovych sragor jak od Sheerana? V druhem dile doslo na adaptaci me snad nejoblibenejsi zaklinacske povidky a ja nebyl nadseny. Certovi z pole je venovana jen mala cast epizody. Zbytek se venuje originu Yenefer a me to vubec nezajima a hlavne me to vubec nebavi. ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná písnička byla jediná dobrá věc na tomhle díle. Povídka s Geraltem neskutečně osekaná, v podstatě všechny zajímavé faktory skončily na podlaze střižny a zůstalo jen suchá kostra, která prakticky nemá čím zaujmout. Ke zlosti je i obsazení Yennefer, kdy herečka absolutně nezvládá prodat charisma a identitu své postavy. Celá aféra s brečící ohyzdnou děvečkou přímo evokuje pocit plytkého originu feministické ikony, "speciálně vytvořeného" pro seriál. Z Aretury, univerzity magie pro mladé studentky, je levná kopie Bradavic. A z černého elfa jsem šel do kolen. 25% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Yennefer z Vengerbergu (Anya Chalotra) se narodila v roce 1192 a na začátku příběhu je jí 14 let. První série končí, když je jí 71 let. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama