Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na mazané české podvodníčky nikdo nemá! Přesvědčí se o tom i obávaný italský mafián Marián Labuda... Mafián Carmello se provinil proti zásadám své organizace, když se pokusil oblafnout šéfa, a vysloužil si rozsudek smrti. Odsouzenec prchá před zabijákem přes Vídeň do Prahy, kterou mu rakouský kolega ve zločinu doporučil jako bezpečný úkryt. Nikdo z nich netuší, že Češi se za reálného socialismu naučili tolika fintám, že ostřílený italský profesionál nestačí koukat. Když si Carmello vyrazí poznávat noční život Prahy, stane se obětí podvodnice a přijde o šaty, peníze i pistoli. Tím ovšem jeho potíže ani zdaleka nekončí (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Olík 

všechny recenze uživatele

Ajajaj, zářný příklad filmu natočeného za minulého režimu, který se i přes exkluzivní obsazení může honosit přídomkem „všechno špatně“ aneb československá „ha ha reakce“ na italské mafiány. Juraj Herz přijal nabídku čistě z existenčních důvodů, nehledě na to, že „komedii“ natočil stylem „hlavně nemít problémy s cenzurou“, pod námětem a scénářem je podepsaný dlouholetý pracovník STB Ivan Gariš (vlastním jménem Antonín Prchal), do toho během natáčení tragicky odešel jeden z nejlepších herců své generace Jiří Hrzán (nahrazen Miroslavem Středou)…..z toho filmu je to prostě cítit…..jak říkám „všechno špatně“. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, co vedlo Juraje Herze k natočení takového filmu. Párkrát jsem se zasmál, to je sice pravda, ovšem po stránce patřící právě Herzovi to bylo horší. Režie je totiž pořádně prachbídná - zmatený střih a divné výkony odkazují k pozdějším příčinám masivního odchodu diváků, komediím Divoké pivo, Kanárská spojka atd. Jako pokus to beru, pokus zadrhnuvší se už v první fázi. ()

Reklama

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu mi přijde docela chaotický nevím jak to jinak a lépe vystihnout než nic neříkající a zbytečně natáhnutý. Hrušinský se jim moc nepovedl jako kmotr nic moc. hlaška kočičky se koupat mohou ale ždímat ne no jakž takž ujde i když no. Luděk Sobota tam absolutně neměl co dělat ta jeho role byla o ničem toho bych vystřihnul hned. Prvních 30 minut naprosto o ničem žádný humor nic moc vtipného dokonce ani Lasica Satinský nic moc. Snad nejlepší byla konečná filmová scéna jak je tne záběr na ty buldoky. 3 hvezdičky dávám za herecké obsazení ale nebýt herců film by byl mezi jednou až dvěma. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Juraj Herz je u me hodne nevyrovnany reziser. Buldoci a tresne jsou filmem z jeho horsi (nejhorsi) tvorby. Obdivuhodne ale je, kolik vybornych hercu do tohoto pocinu dokazal obsadit. Miniroli je vsak tolik, ze je to jen ke skode. Uz namet neni uplne stastny, kdy film pojednava o italskych mafianech v Ceskoslovensku v dobe normalizace. Nejvice me potesila mala role Jany Kratochvilove. Jinak nekonecna nuda. ()

decouble odpad!

všechny recenze uživatele

Vypadá to jako by se téměř všichni známí českoslovenští herci sešli, aby si nalepili umělé kníry a pro srandu si zahráli na mafiánský film. Občas se snaží mluvit italsky a pravidelně pronášejí nějakou provařenou hlášku z gangsterského žánru ("Betonové botičky" nebo "Olivy jsou v láku" - "Co to plácáš blbečku, olivy byly včera"). V člověku to vzbuzuje pocit jakoby se tvůrci snažili vytvořit komedii od Václava Vorlíčka, ale výsledek je tak tragický, že připomíná spíše jeden bezkrevný díl z televizních "Třiceti případu Majora Zemana." Nemůžu se tak ubránit dojmu, že scenáristé zřejmě viděli víc německých kopií tohoto žánru než amerických originálů. Je to tak moc špatné, že to není ani nechtěně vtipné. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (13)

  • Filmovalo se v Praze, Karlových Varech, Hlavenci, Římě, Vídni a Amsterodamu. (M.B)
  • Autor kriminálních románů a filmový a televizní scénárista Ivan Gariš si kromě námětu a scénáře střihl také roli jednoho z mafiánů. (Olík)

Související novinky

Marián Labuda 1944 - 2018

Marián Labuda 1944 - 2018

05.01.2018

Ve věku 73 let zemřel náhle slovenský herec Marián Labuda. Syn krejčího a nadšený ochotník absolvoval divadelní fakultu VŠMU v roce 1965 a hned nastoupil do činohry Slovenského národního divadla. O… (více)

Reklama

Reklama