Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (1 081)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Vetřelcem, Prometheem a Gravitací? :) Inu, proč ne, tenhle snímek dle mého funguje velice dobře po celou dobu, zejména pak od chvíle, kdy se "ta věc" začne chovat nad očekávání inteligentněji. Jsou tu scény, kterým nechybí napětí, což je velké plus. Závěr mě sice spíše zklamal, ale na výsledném čtyř hvězdičkovém dojmu to již nic nezměnilo. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ve chvílích, kdy se Espinosa pokouší o Gravitační krůčky, mumlám si pro sebe něco o přestřelených ambicích, ale jakmile se naplno projeví inspirace jistým legendárním vesmírným tvorem, je vyhráno. Napětí neustoupí snad ani na okamžik, Jake Gyllenhaal drží i scény plné zdánlivě nic neříkajících dialogů a ještě pěkných pár hodin po skončení pokračuje vtíravý dojezd, který mě nutí přemýšlet o příčinách a následcích. ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Ani ten nejdokonalejší mikroskop by divákovi nestačil k tomu, aby na hororu Life zpozoroval alespoň jednu jedinou buňku originality. Od scénáristů komiksových ptákovin pochopitelně nikdo nemohl čekat žádné kreativní zázraky, ale tento odstrašující případ bezduchého vykrádání již přerostl všechny myslitelné meze. Dvojice zlodějíčků Reese - Wernick navíc ve své tuposti z vykrádaných filmů pro jistotu zkopírovala i všechna tamní klišé či nejzásadnější díry v logice. Scénář se vyznačuje takovou mírou hlouposti, že místy nechtěně přechází v parodii. Postavy sice pobraly méně inteligence než troll po lobotomii, ale naštěstí se při jejich vymýšlení nezapomnělo na politickou korektnost, takže v ultimátně heterogenní posádce tentokrát dokonce nechybí ani hendikepovaný černoch. Rovněž Espinosova unylá režie nemá co nabídnout. Postrádal jsem jakýkoliv náznak hororové atmosféry, k čemuž značně přispělo ospalé tempo (extrahované z Cuaronovy Gravity) a neblahá skutečnost, že Calvin má svou děsivostí mnohem blíže k Chobotnicím z II. patra než ke Scottovu Alienu. Jakožto zdejší hororový expert bych snímku Life nejraději udělil odpad, ale intuice mi našeptává, abych si ho pošetřil, jelikož scénáristé ještě ani zdaleka nedosáhli svého dna, o čemž se přesvědčíme již následující rok. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Keby sa snímka nebrala tak vážne, tak by to uľahčila sebe aj nám. Snímke sa celkom darí baviť, ale nie zanechať skutočný dojem. Koniec ako taký mohol prekvapiť a potešiť, ale je bohužiaľ spracovaný takým spôsobom, že už ho odhadnete, zvlášť keď sa rozoznie dramatická hudba. Hoci hlavné postavy sú zaujímavé a sympatické, ale ich osudy a pohnútky sú len zbežne načrtnuté. Predsa len je ich dosť a potrebovali by sme viac času a snahy tvorcov k vytvoreniu hlbšieho vzťahu. Ich myšlienky sú niekedy zaujímavé, inokedy z nich zase vypadne nič-nehovoriace klišé. Vzhľadom k hereckému obsadeniu je to trochu premrhaný potenciál. Tvári sa, že nám chce povedať niečo viac, ale myšlienka sa niekde stratila. Je to pomerne dobre pozerateľný film, ale bohužiaľ neprináša nič, čo ste ešte nevideli inde. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Je to tak týden nazpátek před premiérou filmu kdy se objevila teorie,že jde o prequel k Spider-Manovi a pojednává o slavném černém slizu Venomovi. Nic z toho ve filmu není ale by to asi zajímavější než cokoliv v tomhle filmu. Abych to upřesnil ten film není nezajímavý. Ale hrozně máte ukázkami. Ukázky slibovali inteligentnější a více přemýšlející sci-fi. A při tom film se snaží tvářit jako něco víc ale není nic víc než klasická vyvražďovačka. Prvních 15 minut je fajn kde se postupně setkáváme s posádkou, zjišťujeme jaké k k sobě mají vztahy, jak snášejí život mimo Zemi a tak. Avšak po 15 minutách začne akce která.............. hrozně skřípe a ani není moc živá. A posledních pár minut před koncem je už vyloženě neprožívající a občas i únavné. Najdou se však i světlé momenty jako obsazení, pracování s posádkou a příjemný zvratový konec po kterém byste si dali Život 2. Ale musel by se v několika případech zlepšit od svého předchůdce. PS: Ryan Reynolds je na plakátě ale jeho rozsah rozhodně není tak velký a celkově je to zrovna on kdo drží film nad vodou když se objeví. Ale je to opravdu spíše cameo. PS 2: Hned na začátku finálních titulků začne hrát skladba Spirit in the Sky která vůbec nesedí k tónu filmu. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Hlavní ženská postava, kterou ztvárňuje Rebecca Ferguson, se jmenuje Miranda North, což volně přeloženo znamená Miranda Sever. Na obleku má své jméno M. North napsané normálně a pod ním azbukou, kde má však M. Sever. V ruštině se sice jména konvertují do azbuky, ovšem nepřekládá se jejich význam. (NiWi)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama